Pichu
New Member
Nevezz ?desnek, ?s megtudod milyen er?s a Vill?mcsap?som!
|
Post by Pichu on Sept 18, 2012 17:51:16 GMT 1
nekem tetszik ötlet
|
|
|
Post by Aura on Sept 18, 2012 17:59:16 GMT 1
Rei, éppen ezért lenne az a bizonyos 2-3 hét. Lehet, hogy éppen közbejön valami. 3-4 nap pedig másoknak túl rövid idõ, ha valaki frappáns poszttal szeretne kecsegtetni. Aki pedig túllépné ezt a 2-3 hetet, annak vállalnia kéne a következményeket a hiányzásokért. A kizárás lehet, hogy tényleg durva, ám a figyelmeztetés szerintem még belefér.
|
|
|
Post by Dante on Sept 18, 2012 18:28:38 GMT 1
Én is válszéleséggel támogatom az ötletet.
|
|
Pichu
New Member
Nevezz ?desnek, ?s megtudod milyen er?s a Vill?mcsap?som!
|
Post by Pichu on Sept 19, 2012 9:39:57 GMT 1
igazat beszél Aura ;D Ám annyit szeretnék hozzátenni, hogy szerintem szükséges legyen hozzá a mesélő, és mesélő lehessen JK is, ám a feltétel legyen az, hogy az adminok megbízzanak benne
|
|
|
Post by Rei on Sept 19, 2012 12:11:14 GMT 1
Hát Aura, ha van itt olyan, aki külföldön dolgozik és/vagy olyan, hogy tényleg bármikor becsusszanhat neki valami, az el tudja mondani és nekik akkor úgy lenne. De azt mondjuk a másféle váratlan esetekben kétlem, hogy mondjuk balesetben megsérülvén, két hét kórházi időtöltést követően fő dolgaim azok volnának, hogy az első egy-két otthoni napban reagokat írjak (saját tapasztalat)... akkor miért rám várjon mindenki? Akinek pedig nem megy az írás éppen, mert alkotói krízisben szenved, annak nem szégyen szólnia, hogy kér még néhány nap haladékot vagy egy kör NJKzást. Aki utazni készül, az előre tud szólni. Akinek a gépe meghal, az vagy képes máshonnan jelezni, vagy egyébként is eltűnik hosszú időre, mert nincs pénze újra/javításra (magamból kiindulva). Szóval, szerintem legyen egy határidő rosta elérhetőség szerint, akinél várható a hirtelen túlóra vagy üzleti út, arról tudni fogjuk és megkaphatná stafftól az egy-két hetet, aki pedig nem eltűnős és nem ír időben, az egy-két körre átmegy NJKba és mások írhatnak. Öt nap is rendben van és akár tíz is, de tudom, hogy sok játékos két hét várakozás alatt kissé veszít az írókedvéből, ezért a hármat már tényleg túlzásnak tartom. Véleményem, csak van benne valami igazság
|
|
|
Post by Aura on Sept 19, 2012 12:56:22 GMT 1
Való igaz, hogy ha valaki nem ír 2-3 hétig, elvész a morál. De ha komolyan nézzük a dolgot és visszaolvasván a chaten, miszerint nem rövid 4 soros vagy szavas történések lennének az eventben, hanem terjedelmesebbek, azzal lehet kezdeni valamit és - legalábbis szerintem - hosszú idõ után nem veszne el a hozzáállás. Saját tapasztalatból mondom, hogy vannak olyan oldalak, ahol a magán küldetésre is 1-2 hét haladékot adnak. De látszólag félreérthettél: én nem személyenként adnék 2-3 hetet, hanem csapatra értve. S éppen ezaz: ha valakinek üres az ihlettára, át tudja gondolni. A hiányzás miatt pedig vállalni kell a rizikót és ha valami közbejön, azt muszáj megoldani. 1-2 körbõl kimaradni szerintem nem jelent komoly bajt, de a 3. körnél az már problémás.
|
|
|
Post by Betty on Sept 19, 2012 13:12:17 GMT 1
Aura, mit értesz az alatt, hogy csapatra értve? Mert ezek szerint én tényleg félreértettelek, de kíváncsi vagyok, mire gondolsz, hátha tudsz valamit az eventekről amit én nem. XD (Ami amúgy tuti biztos, hiszen velem ellentétben te már szerveztél ilyesmit...) Am hogy ide is leírjam, 1 emberre nézve 4-5 nap lenne, ami, ahogy Rei is írta, aszerint változtatható, hogy ki mikor ér illetve nem ér rá (pl ha vki csak hétvégente tud írni a koli miatt, akkor neki 7 nap, meg ilyesmik...).
|
|
|
Post by Aura on Sept 19, 2012 13:17:15 GMT 1
Úgy értettem, hogy akik jelentkeztek az eventre, azoknak az adott határidõn belül kéne írniuk. Ezt nem személyenként értettem. És igen, lehetne változtatni, ha már szabadabb rendszerû FRPG-rõl beszélünk, de nem kéne túlzásokba esni. Egy event lebonyolítása komoly dolog és korrektnek kell lenni.
|
|
|
Post by Rei on Sept 19, 2012 13:36:12 GMT 1
A három hét is azért túlzás, szerintem
|
|
|
Post by DavidSt'Cloud on Sept 19, 2012 22:18:16 GMT 1
Nekem tetszik az ötlet!
|
|
|
Post by Attila on Sept 21, 2012 15:28:22 GMT 1
Tetszik az ötlet, de akkor ne csak pl.: karácsonyi buli-s event legyen emghírdetve, hanem pl.: a rakéta csapat megzavarja Kyogre ősi álmát azzal, hogy el akarják fogni, hogy uralhassák a tengeri kereskedelmet, de valami balul sül el és a legendás pokémon haragra gerjed, vagy feltűnik a semmiből egy idegen, aki a világ egyensúlyát veszélyezteti, vagy egy bosszúra éhes pokémon, aki meggyűlölte az emberiséget (ötlet lopva a Giratinás filmből ), de jöhetnek természetesen az ilyen húsvéti, vagy téli-nyári-öszi-tavaszi (fogalmam sincs mért nem sorrendben írtam) kalandok. Még egy észrevétel: Ne csak TM-ekkel gazdagodjon a résztvevő, hanem mondjuk kitalál valamit a mesélő/kalandbíra/anyám kínja ajándékként, hogy ne mindig csak azt kapjuk. És mint említettem én támogatom egy mesélő jelenlétét az ilyen rendezvényekhez. Létrehoznánk egy közös karit (pl.: "Mesélő" néven), akit az ilyen hirdetéseken az általunk megjelölt ember irányítana és az természetesen a saját karijával nem vehetne részt a kalandban, de majd egy másikban igen, így nem marad le semmiről. Hát nem csodásak az ötleteim? Mire mennétek Ti nélkülem?
|
|
|
Post by Lucius Hedgedog on Sept 22, 2012 11:41:54 GMT 1
Sziasztok! Nem adminként írok ide, és direkt: nem véletlenül Betty intézi most ezeket, nem jutna rá idõm, látjátok, hogy a kalandot is milyen nehezen vezetgetem. De azért egy-két dolgot (mint játékos:) szeretnék hozzáfûzni: nem kell túlbonyolítani ezt sem. Ne legyen szerintem külön mesélõ karakter, nyílt adatokkal, mert abból csak gond lehet, és nem látom, miért lenne rá szükség. Ahogy a most futó kalandomban ott van, hogy [Kaland], tehát admini kaland, úgy a játékosi kalandoknál is lehet jelezni, hogy [Játékosi Kaland], tehát játékos vezeti. Ha már ennyi pluszt hozzátesz az oldalhoz, hadd csinálja a saját nevével, hadd szaporodjanak a hsz-ei. Ráadásul így nyilvánvaló, hogy ki vezeti, kit lehet keresni. Sokkal könnyebb a levelezés is, nem kell folyton átjelentkezni. Nincs az, hogy "benn van a Mesélõ, na, még várok tíz percet, hátha az én mesélõm, nekem ír." Szóval én nem támogatom, de az még nem jelent semmit. A másik, hogy szerintem nem kell senkire ráerõltetni semmit. Az aktuális mesélõ határozza meg mindig, hogy milyen kalandot akar. Ha Aura két-három hetes várakozási idõket szeretne adni, hadd meséljen így. Viszont én továbbra is szívesen maradnék, ahogy a mostnai kalandomnál, úgy majd esetleg a továbbiaknál is három naposnál. Sõt, szeretnék majd olyan kikötést, ha többen leszünk, hogy mondjuk 300 szó a minimum. Hogy ne olyan pársoros válaszok legyenek, mint a mostaniban. Voltam már olyan kalandban, ahol annyi volt a követelmény, hogy egy körben mindenki csak egyszer írjon, és tök mindegy, ki kicsoda után (szarrátaktikáztuk magunkat, iszonyatosan élveztük, de következõ alkalommal meg mindenki másikra várt - szóval volt, hogy mûködött, meg volt, hogy teljesen meghalt a kaland). Máshol az elsõ reagsorrend dönti el a továbbiakban is. Én arra szavaznék, hogy ezeket hagyjuk arra, aki mesélni akar, hadd alakítsa akkor már a saját igényei szerint. Szerintem. És Attila egyéb ajándékos ötleteit is tökre támogatom. ^^
|
|
|
Post by Attila on Sept 22, 2012 16:10:11 GMT 1
A 300 minimum az tetszik! A külön mesélő karit egyrészt pont azért akartam, hogy legyen egy adott karakter, akinek eza dolga és aki nézi, ne azt lássa, hogy egy játékos karakter dönt a többi felől (ez a szitu most kissé a Falon túli szabad népre emlékeztet a Tűz és Jég dalából, ahol mindenki a maga ura, akárcsak itt,a fórumon ). Másrészt viszont tényleg könnyebb lenne, ha nem kéne új karit csinálni ennek, mert több problémát is megspórolnánk ezzel, pl.: a mesélő becsempészi a kariját a kalandba és neki kedvez stb... Legalábbis én terveztem >< Na jó nem. Vagy de? Neeeeem! De mi van, ha mégis? Na jó, tényleg nem. Vagy a pm-ezés a mesélővel, ahogy Lucke is írta. Nekem végül is teljesen mindegy, nema JK kari hsz növekedése miatt szeretnék mesélő karaktert, csak a Mesélő karival dizájnosabbak lennénk, de egy sima JK karival is ugyan olyan hangulatú az írás, mint a mesélővel, szal teljesen lényegtelen.
|
|
|
Post by Honey on Sept 22, 2012 16:49:37 GMT 1
Nos akkor ami eddig körvonalazódni látszik, plusz a véleményem a föntebb írtakról:
1. Így, hogy prof kifejtette, én is inkább elvetném a közös mesélő kari regisztrálását, viszont az szerintem megoldható lenne, hogy a mesélő más színnel írjon, mint a mostani mesélős kalandban is, így átláthatóbb lenne a dolog.
2. Ami a sokat emlegetett reaghatáridőt illeti, asszem prof egy kicsit félreérthette (vagy nem?), mert 1 eventen belül lenne több mesélő, és azt nem igazán szeretném, hogy a 3 csoport több hónapos különbséggel fejezze be ugyanazt az eventet. Másrészről, a reaghatáridőt egyenlőre nem is 1 hét, de nem is 3 naposra terveztem, hanem 4-5 naposra, figyelembe véve (!) a jelentkezők egyéni érdekeit. (Ami nem azt jelenti, hogy ha vki bejelenti hogy ő pl 2 hetente ír csak, akkor automatikusan annyi lesz az ő határideje!) Azt hiszem kezdetnek lenne a 4-5 nap, és az adott eventen belül majd úgy alakítjuk a csoportokat, hogy az lehetőleg mindenkinek megfeleljen. 3. A mesélős dologgal kapcsolatban még annyit, hogy természetesen bárki bárkit felkérhet mesélőnek egy saját kalandon belül, ami úgy játszódna, mint Dante és Pichu játéka: ekkor a mesélő dönti el a határidőt. Azok a sztorik [kaland] címszóval futnak majd, megkülönböztetve az eventen belüli kalandokat, amik az előzővel ellentétben [EV01], [EV02] cím alatt fognak menni (vagy vmi hasonló).
4. Fontos lenne továbbá, hogy eventek nem lesznek túl sokszor, egyrészt a jutalom miatt (a tm-ek elvesztenék az értéküket ha hónaponta lehetne megkapni őket), másrészt pont azért, hogy event-ek, tehát események legyenek.
5. Attila egyéb jutalmas ötletét én is támogatom, bár ezt még ki kell tárgyalni, egyenlőre úgy képzelem a dolgot, hogy aki az event végén tojást kér, az aktívságtól és/vagy lejátszott eventek számától függően fogja megkapni. Egyéb tárgyakat is kérhettek, amiket tárgytól függően fogunk elbírálni, persze itt se kell valami hű de nagy szigorra számítani. De a TM lesz az amit mindenképpen kérhettek.
6. Eventeknél reagonként minimum 200 szó lesz a szabály, ez egyáltalán nem sok, kevesebb mint fél oldal word doc. Ezt csakúgy formalitásként írtam, hiszen az oldalon alig van olyan játékos, akinél ez alapból ne lenne meg.
A kérdésem továbbra is az: mi a véleményetek? (Azért szedtem külön pontokba, hogy majd ezen számok segítségével reagáljatok.) Valamint szívesen fogadunk bármilyen kérdést, észrevételt, ötletet. Ne fogjátok vissza magatokat!
|
|
|
Post by Prof on Sept 22, 2012 17:43:10 GMT 1
Sziasztok! Felületesen olvastam vissza, tényleg rosszul jött le nekem a kettes pont.
|
|