|
Post by Attila on May 7, 2012 21:29:01 GMT 1
Tudom, hogy sokan nem tartják fontosnak, sőt, még én sem tartom annak. Viszont valamilyen szinten motivál, ösztönöz az a tudat, hogy egy bizonyos számú reag után egy pokélabdát kapok a képem fölé. Így hát szeretnélek megkérni Prof, hogy szerkeszd át a pokélabdák számát 5 helyett 6 darabra és a hatodikat mondjuk 1000 reag után kaphassa meg a rá érdemes emberke (mert ugye 250 négy labda, 500 5 labda és ezért legyen 1000 reag a hatodik labda). Nem annyira lényeges tudom, de én ettől jobban érezném magam (és az animében is hat poksi lehet egy edzőnél ). És ha már valaki mondjuk összegyűjtötte a bűvös 1000 reagot, akkor az szerintem ki is érdemli a pokémon mester nevet, magyarul lehetne ez a titulusa az 1000 reagoknak. Szal érted... Hisz aki 1000 reagot megírt, biztos nem ma kezdte a pokémonok földjén az utazását (remélem elfogadod a kérelmemet*-* )
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on May 7, 2012 22:11:03 GMT 1
Neked ez fontos lenne - ráadásként én is jó ötletnek tartom -, másrészt nem hinném, hogy ez bárkit zavarna. Ha nem is a napokban, de amint idõm engedi, utánanézek a lehetõségeknek. Szerintem nem lesz akadálya. Akinek esetleg ellenérve van, az most szóljon - vagy hallgasson mindörökké. EDIT: megtörtént, megvalósítva.
|
|
|
Post by Attila on May 24, 2012 13:35:36 GMT 1
Nos... Az egész ötlet úgy született, hogy Bettyvel beszéltünk arról, hogy melyikünk is a *****(természetesen én, ezt mindenki tudja ) és akkor akartam írni, hogy "rendben, akkor gyere, egy pokémon összecsapásban kiderül, hogy melyikünk a jobb!", de Bettynek nincs ideje most kalandokra és így nem írtam, de viszont egy remek ötletet adott nekem! Az pediglen a következő lenne: A Give Me Reason "izén" belül (az, ahol van pl.: az AU) létrejön egy Topic, Aréna néven, ahol csak úgy, minden tét, előtörténet és történet nélkül megküzdünk egymással. Hogy mért? Például éppen ezért! Viták levezetése, eldöntése stb... Tudom sokaknak azért nem tetszik, mert idézem "nem lenne jó, mert mindenki csak a győzelem irányába hajtana", de erre is van egy remek megoldás, mégpedig egy harmadik fél, vagy ha úgy jobban tetszik, egy bíró, akinek semmi más dolga nincs, mint nyomon követi a cselekményeket és amik már igencsak túlzásnak minősülnek, azokat a cselekményeket megszólja. De úgy is csinálhatnánk ezt az egész dolgot, hogy bajnokságokat rendeznénk, ahol a nyertes kap valamit, pl.:fejlesztő követ, vagy egy mesterlabdát, vagy egy hipi-szupi pokémon tojást, vagy évente lehetne rendezni egy nagyobb bajnokságot, ahol a győztes megnyerné a bajnok címet és a következő évben aki a selejtezők és elődöntők után legyőzi a bajnokot (akinek természetesen nincs szüksége elődöntőkre, mivel ő a bajnok, neki csak egy ellenféllel kell megmérkőznie, aki kihívja őt a döntőben) az lesz a bajnok Szerintem ez egy remek ötlet, nem is beszélve, hogy egy új játéktér is egyben és egy új játék forma is. Nos?Vélemények? Ötletek? Ellenvetések(naaaa ><)? Tetszés nyilvánítások?
|
|
|
Post by Betty on May 24, 2012 14:09:48 GMT 1
Egy momentum a múltból:
"nyilvánvalóan mindannyian a gyõzelemre hajtanánk, és így sose lenne vége a csatáknak. Mindig kitalálnánk valamit, ami megfordítaná a meccset, de mivel nem mi irányítjuk az ellenfél pokémonját, így végsõ találatot bevinni egyszerûen képtelenség. Külsõ ellenféllel kellene megküzdenünk, kitalált személyekkel, vagy ilyesmi, de semmiképpen nem egymással, hiszen akkor az lenne a gyõztes, aki a legkevésbé volt engedékeny a küzdelmek során."
És most a vélemény: Tudjátok én mindig a következményekre is gondolok. Az nyerne akinek jobb pokémonjai vannak. Teszem azt, egy új tag labdába se rúghat egy régivel szemben. Másrészt, fölösleges feszültség keletkezne belőle, itt van némi hangsúly a presztizsen is, a pokémon jelleme szempontjából, például Don nem nagyon kaphatna ki nálánál gyengébbtől, főleg első fejlődésű pokémontól.
Egy csata a viták lerendezésére? Azokat nem inkább megbeszélni kéne? És tréner előtörténet nélkül? Akkor milyen pokékkal küzdenénk, mert ha a karaktereink pokéival, akkor máris belevittük a trénert az egészbe. Harmadik fél? Hmmm így nemcsak 2 ember között keletkezne feszültség, hanem mindjárt 3 között. Mert akármennyire is akar a bíró pártatlan lenni, a vesztes fél tuti megkérdőjelezné ezt, ha nem is nyilvánosan, de a tüske benne maradna. És ne mondjátok, hogy nem így van, mert de. >< Főleg, hogy az "az,ami már túlzásnak számít" elég relatív fogalom. És rávilágítanék az animében és a játékokban már éppen elég jól kitárgyalt szempontra: a pokémonok nem arra valók, hogy eldöntsék a trénerek nézeteltéréseit. Bajnokságok? Ezt egyszer már prof leírta igen szépen, amikor felmerült, hogy mi legyen a teremvezetőkkel. Díjazás? Azt is megbeszéltük már, hogy megfelelő körítéssel mindenkinél lehet fejlesztő kő stb, ami meg a ritka pokémon-tojásokat illeti: az szerezné meg, aki a legkevésbé engedékeny és a legakaratosabb. Tudtommal ez az oldal nem erről szól. Ha valakinek ritka tojás kell, dolgozzon meg érte, élvezze a játékot, és ne akarjon minden kalandjában hulla erős pokékat fogni, hogy meg tudja nyerni majd a bajnokságot. Am Attila, te mondtad, hogy a csaták legyenek tét nélküliek. Egy ritka poké-tojás mi, ha nem tét?
Ami a pozitívumait illeti...öhm, találjunk ki gyorsan valamit...jah megvan! Tét nélküli harcok. Hmm, ez nálam annyit jelent, hogy nincs díjazás, nincs presztizs-tét sem (ami igen elképzelhetetlen, de hátha), hanem csak simán csatázunk egyet. Esetleg nem is a saját pokémonjainkkal, sztem úgy poénosabb lenne, pl egy 3. fél kitalál 6 egyenrangú pokét, és a felek dobókockával dobnak, és a kapott számú pokét fogják használni. Ebben látnék fantáziát. Sőt, a saját pokéinknak nem kéne belefolyniuk egyáltalán, mert, mint már írtam, a poksi jellemére és a tréner poké-elfogó próbálkozásaira is hatással lenne.
Gondolatok? Attila, lecsesző/durcizó reag? (Amúgy nem akarlak megbántani, csak kis fejlesztésre szorul az ötlet, elég nehéz lesz úgy megcsinálni, hogy kiiktassunk mindenféle feszültséget a játékosok között. De ez a dobókockás talán megérne egy próbát.) Emlékeztek egyik animé-részben is volt olyan, hogy random kaptak pokét Ash-ék, és azokkal kellett csatázniuk.
Edit: mivel Attila átírta az előző postot, megjegyzem, hogy a bajnokságot és az arénát egy dolognak vettem, ami a díjazást illeti. De én már nem írom át a véleményemet.
|
|
|
Post by Attila on May 24, 2012 14:26:21 GMT 1
Minek haragudnának egymásra, ha ez csak egy játék? Egy. Kettő: véleményem szerint egyikünk sem az a fajta, aki nem tud veszíteni. Három: Nem értem mért vagy ezen úgy fennakadva, h csak azért nem szeretnél ilyet csinálni, mert vannak olyanok, akik nem tudnak veszíteni. De nincsenek. Kaptam már ki én is, Garr is, Boris is (asszem) és még biztos azok is, akiknek nem követem a kalandjukat. Négy: Megbeszélni a gondokat? Nem komoly gondokra gondoltam, amik érintik a való életünket. Csupán idióta baromságokra. És ha nem tévedek a rajzfilmben is minden problémát csatákkal oldanak meg és aki azt mondja, h a csatáknak nincsen értelme, az hattttttalmasat téved! Hogy mért? Mert a csatákból nyer tapasztalatot a pokémon és azáltal fejlődik. Nem azt mondom, hogy harc miatt kell tartani őket, de lényegében ez segít nekik is továbbfejlődni. És ha nem tévedek az egész rajzfilm a pokémon csatákra épül fel, ha levakarjuk róla az érzelmesebb részeket (pl.: hogy ők a barátaink ). Még egyszer elmondom, nekem is a harc csak egy mellékes tényező, de akkor is fontos a pokémonok szempontjából. Mittom én mennyi: Egyikünk sem olyan görcs, hogy elkezdjen utálni valakit, ha neki azt mondják, h ez már sok (mert akk nem játszanánk vele), ergo nem fog itt senki megutálni senkit, ha nem neki ítélik az ütést vagy éppen betalált neki az ütés. Téves sztereotípiákat táplálsz te ezzel kapcsolatban Betty... Díjazással kapcsolatban: valóban, mindenki megszerezhet bármit egy kalandban, de egy verseny mit ér díjak nélkül? Díj formájában nem csak a tojásokra és a buta kövekre gondoltam... Lehet az egy kupa is, vagy egy szalag, kitűző, akármi... Sőt! Ezek szükségesek is, a tojás, vagy a kövek csak melléjük járnak pluszként, a kupa sztem alap dolog egy bajoknak, vagy egy öv. (Csak onnan jöttek a kövek, h a legtöbb verseny ilyet ad pl.: bogárfogó verseny Jhoto-ban). Nem értem, hogy mért kell azon fent akadni, h lehet itt is nyerni köveket. Különben is nem a nyeremény a lényeg, hanem a játék. De ha már verseny,a dicsőségen kívül díjaknak is lennie kell. Tudtommal... És még egyszer elmondom, sztem ez egy nagyszerű ötlet, már csak a bajnokság szempontjából is.
|
|
|
Post by Aura on May 24, 2012 15:15:29 GMT 1
Nos, nekem is támadt egy ötletem/kérdésem. Egész hirtelen jött, szóval elég merésznek gondoltam, így el akartam feledtetni magammal, ám úgy döntöttem, mégis megosztom az ötletet. Egyénileg alkotott pokémon. Furcsának hangzik, de számomra ez egy végtelen ihlettárral rendelkezõ gondolat. Miért mondom? Elsõsorban azért, mert ha már kötetlen játékrendszernél tartunk, lehet, hogy másokban is megfogalmazódott egy általuk kitalált pokémon(ok). A DS játékokhoz csak néhány szempont alapján kötõdnék: támadások, TM-ek/HM-ek, egg groups-ok (ha breed-re kerülne sor), típusok (mert hát nem hallottam olyan pokémonról, amelynek ne lenne), rejtett képességek, és az egyéb információk (nem, méret, súly, vérmérséklet, stb.). Természetesen nem a korlátlanságra gondolok, hisz' lehetnek olyanok, akik legyõzhetetlen pokémont akarnának létrehozni. Az efféle dolgokat ki lehetne szûrni, ha arra kerülne sor. Egy pokémon se legyõzhetetlen, még Mewtwo vagy Arceus se. Mindegyiknek megvan a vakfoltja, habár szerintem ezt mindenki tudja. Hát egyenlõre "ennyi" ötlettel szolgálhatok, ha talán elfogadásra kerülne, részletesebb információkkal szolgálhatok.
|
|
|
Post by Attila on May 24, 2012 15:26:27 GMT 1
Na csak, hogy hivatalos legyen... Én nem tudom... Egyszer már Trant is felvetett egy ilyen kérdést és a Prof azt mondta, hogy az AU-ban minden különösebb probléma nélkül. Nekem is egyezik a véleményem a Prof-éval. Hiába kötetlen és szabad az oldal, azért én ennyiben szeretnék a normális pokémon világban maradni. Viszont Au az más, mert az ott egy másik világ/dimenzió, így ott jobban el tudom fogadni. No ennyi lenne a véleményem, nem fokozom tovább.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on May 24, 2012 16:05:50 GMT 1
Aura: jól mondja Attila, Trant is felvetette már, és nála annyiban maradtunk, hogy AU-ban minden további nélkül, hiszen éppen ezért született az a board, de a rendes játékteret nem kéne ezzel felbolygatni. A felbolygatást értsd pl.: nehezen rendelünk hozzá támadásokat. Valamilyen szinten "kötelezzük" a hasonló poké tulajdonosait, hogy õk is fejlesszék tovább úgy. Konkrét példa: nála az a lehetõség merült fel, hogy Arbok fejlõdhessen tovább. Ez nem olyan, hogy például Gloomnál egy harmadik továbbfejlõdési lehetõség, vagy Tyroguenél egy negyedik, hanem aki esetleg eljutna Arbokig, az még tovább fejleszthesse. Erre mondom, hogy "kötelez" másokat is, hogy az õ pokemonjuk is még tovább fejlõdjön azzá. Az ötletet magát érdekesnek és fantáziadúsnak tartom, ezért gondolom úgy, hogy a fórum egyes részein mindenképpen legyen létjogosultsága. De a rendes játéktérre való behozatalával kapcsolatban elég zárkózott vagyok. Talán túl zárkózott is, ezt belátom. :/ Amit tudok ajánlani, ha a rendes játéktérre szeretnél ilyet: beszélj másokkal is, pl Tranttal, legyen egy koncepció, én szívesen írok ki rá szavazást, és ha nyertek, akkor igazodom. Attila, csaták: kis idõt kérek.
|
|
|
Post by Garrius on May 24, 2012 16:06:33 GMT 1
Mindkét felvetésre szeretnék néhány szóban reagálni:
- A párbajok ötlete nagyon jó, ám szerintem megoldható úgy ha az AU-n belül kap egy sub-board-ot, mert végül is, ha "rendes" csatákat akarunk, azokat úgyis kaland közben játsszuk ki.
- A saját pokémonok kérdése érdekes, de személy szerint ennek is csak az AU-ban adnék helyet. Nekem is van régóta egy poké-tervem, de mondjuk én még alternatív kalandban sem játszanám ki.
Ha én most találnék ide, és azt látnám, hogy az oldalon fiktív zsebszörnyek rohangálnak, lehet elriasztana. Persze ez csak egy vélemény, lehet, hogy nincs igazam, és másokat pont ez vonzana.
|
|
|
Post by Attila on May 24, 2012 16:13:30 GMT 1
Hát én ezeket a csatákat nem egy másik világban (AU) képzeltem el, hanem a mi világunkban, a SAJÁT pokémonjainkal. Nem értem, hogy az mért baj, hogy ah van egy ilyen is... Ha mondjuk csak törikben csatázhatunk, akkor ki kell talizni egy egész történetet (ami nem baj), viszont jó lenne (sztem) ha lenne egy oylan hely, aholc sak csatázni lehet (ezért Aréna a neve). De most jött az új ötlet is, hogy az Aréna boardján belül lehetnének al-boardok, ahol különféle harci stílusok vannak: pl.: dupla-csata, vagy (ahogy Betty is ajánlotta) véletlenszerűen kiválasztunk három pokémont és azokkal küzdünk, meg még lehetnek olyan játékmódok is, amiket mi találunk ki, ezeknek is, akárcsak mindennek ezen az oldalon csak a fantázia szabhat határt!
|
|
|
Post by Garrius on May 24, 2012 16:18:58 GMT 1
Az 5. generációban, a nagyobb városokban vannak különbözõ harci intézetek, ahol bárki összemérheti az erejét az aktuálisan ott tartózkodó tanítókkal. Esetleg megoldhatjuk mi is így. Készíthetnénk egy board-ot, ahová csak bemegy az ember, és összecsaphat azzal, akivel szeretne. Nem kell komplex történet, kicsit olyan lenne mint a teremharcok, csak itt nem a jelvény a tét. Ebben a formában már nem csak az AU-ban támogatnám, hanem a rendes játéktérben is.
|
|
|
Post by Attila on May 24, 2012 16:20:02 GMT 1
Én eddig is így gondoltam az egészet! Félreérthetően fogalmaztam volna az előbbiekben?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on May 24, 2012 16:20:51 GMT 1
Ide írok, hogy követhetõ legyen a reagok sorrendje, és nem a korábbi hozzászólásom szerkesztem: Aréna. Király! Minden további nélkül! Ahogy a Rakétatámadásnak, úgy ennek is minden további nélkül nyitok szívesen új boardot. A szabályokat, hogy ki mennyi, hány pokemon ellen küzd, milyen terepen, milyen körülmények között - ti szabjátok meg, szerintem nincs szükség al-boardokra. Ahogy eddig, úgy ezután is írhattok csak egy-egy harc kedvéért pokemonokat, hiszen így az Aréna is annak a részét képezné, és annak a "szabályai" vonatkoznának rá.
|
|
|
Post by Betty on May 24, 2012 16:24:07 GMT 1
Akkor most jól értem, a csatározási cucc az AU? Am Aura, már chaten igaz leírtam, de én is az AU-s megoldást támogatom a self-kreált pokékra.
|
|
|
Post by Attila on May 24, 2012 17:39:59 GMT 1
Hogy Bettynek is megfeleljen, és hogy ne haragudhassanak a játékosok senkire, hogy mért pont ő veszített, ezért arra gondoltam, hogy a bíró szerepét a harmadik játékos, egy mindenki által használt njk-ban töltené be (készítenénk egy új karaktert, "Bíró" néven, akinek a felhasználó neve és jelszava publikus lenne). Így a két játékos nem haragudhatna senkire. A játékosok az aréna "Jelentkezés" témájában felírnák a nevüket, hogy tudassák, már csak egy bíróra várnak. Ha valakinek van kedve az elvállalja anonimként ezt a posztot, bejelentkezik a bíró karakterrel és odaírja a jelentkezésük alá, hogy az összecsapás kezdődhet, ő figyelni fog. A bírónak semmi más dolga nem lenne tényleg, csak figyelni. És ha valami szabálytalanság is történik, azt nem a töri közepébe írja be, hanem üzenetben vagy a chaten figyelmezteti a játékost, hogy: "ezt azért mégse már haver!". Természetesen nem kötelező a bíró, csak akik igénylik. Én személy szerint megbízom annyira a többiekben, hogy tudjam, nekem nincs szükségem bíróra senki ellen, mert még csak feltételezni sem merném, hogy itt az oldalon bárki is annyira akaratos lenne, mint ahogy Betty hiszi azt. Edit: Jah és egyáltalán nem akartam, hogy ritka tojásokat, vagy köveket nyerjünk, csak azért említettem meg azokat, hogy legyen valami tétje a játéknak. Leírtam odébb is, hogy a kupa az azért sztem alap, mert milyen bajnokság az, ahol nincsen kupa vagy öv? A tojások meg a kövek csupán kiegészítői... Kell a francnak tojás meg kő... Azokat én is szívesebben szerzem meg egy kaland folyamán. De egy bajnokságnak is kell legyen valami jutalma a hírneven és a győzelmi mámoron kívül. De igaz, tényleg ne tojás vagy kő... Kapjon kupát, vagy övet az illető (ami csokiból van és száz kiló ((na jó nem, de jó volt leírni )) ) és egy évig az adatlapján vagy az aláírásában a "Tamarillo bajnoka" kép (amit majd valamelyikünk elkészít ((igen, ha kell én)) ) virít majd.
|
|