|
Post by Webber on Jun 18, 2011 14:56:30 GMT 1
Gyönyörű napsütés fogadott a Magikarp strandra lépve; mondjuk ez nem volt meglepő, hiszen napkeltétől zavartalanul süthette a nap az egész területet. Pár méterre a víztől letettem a táskám, kiterítettem a hálózsákom és a kényelmetlenül meleg túranadrágomat egy fürdőnadrágra cseréltem. Előhívtam Eevee-t, hátha ő is megmártózna a tengerben, de, mint sejtettem, inkább lefeküdt egy közeli pálmafa árnyéka alá. Nem valami interaktív pokémon... Sebaj, odamentem a vízhez és beledugtam a lábamat. Jó hideg volt! A távolban lévő sárga Magikarp taréjokat néztem, miközben térdig belesétáltam a vízbe, majd egy csobbanással teljesen elmerültem. Úsztam kicsit a víz alatt, ekkor láttam, hogy itt a közelben is vannak Magikarp-ok, majd felemelkedve kicsaptam a szememből a hajam. Ez most nagyon jól esett. Beljebb úszva egy hínáros részhez értem, ahol megláttam pár Poliwag-et a hínárok között bujkálva. Azonnal megálltam, de sajnos észrevettek. Farkasszemet nézve velük elkezdtem hátrálni a part felé, de szétszéledtek. Nem is gondoltam rá, hogy behozzam a vízbe a pokélabdákat, de most már mindegy is. Úgy döntöttem, hogy nem megyek vissza a partra, inkább megkerülöm az 1-200 méterre lévő, vízben álló sziklatömböt. Jó régen úsztam már, kicsit elfáradtam, mire odaértem. Megkapaszkodtam a sziklában és megpróbáltam letenni a lábamat, de nem ért le. Gondoltam, csak úgy megnézem, milyen mély lehet a víz, így engedtem, hogy lesüllyedjek. Mivel úgy három méter után sem értem az aljára, így rúgtam egyet a lábammal, amikor valami iszonyatosan megcsípte a lábamat. Felordítottam a víz alatt, a levegőm nagy részét kiengedve ezzel. Odanézve láttam, hogy egy Tentacool volt az, valószínű belérúgtam, azért rázott meg. A bal lábamat abszolút nem éreztem, a másikkal meg épp most térdeltem le a sziklát, így kézzel próbáltam felúszni a felszínre, kevés sikerrel.
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 6, 2011 18:19:35 GMT 1
- Ráférne a lakásra egy nagytakarítás - gondolom a sarokban lógó pókhálót fixírozva. - Majd ha valamikor nagyon ráérek, megcsinálom. Miután hazaértem legutóbbi, barlangbéli kalandomról, kimerültem rogytam le az ágyra. Megviseltek az események. Nem mindennap történik meg az emberrel, hogy ekkora távot kell úsznia egy levegővel. Ráadásul kétszer. Ez pár órával ezelőtt történt. Most is ugyanott fekszem a plafont bámulva, de szememre nem jön álom. A különös pokémonon tűnődök. Jó lenne tudni, hogy milyen pokémon volt. De még jobb lett volna látni. A saját szememmel. Gondolatban emlékeztetem magam, hogy holnap mindenképp beszéljek a professzorral. Remélhetőleg ő tud majd valamiféle felvilágosítást adni. Ásítok egyet, és a szememet dörzsölöm. Úgy tűnik, végre csak sikerül elaludnom. Alighogy ezt végiggondolom, már alszom is. A nap már magasan jár, úgy dél körül lehet. A strand felé caplatok Chibivel az oldalamon. Túl vagyok a beszélgetésen a proffal. Ő sem tudott magyarázattal szolgálni a különös eseményről, de megkért, hogy alkalomadtán újra látogassak el az ominózus helyre, és tájékoztassam minden hasonló dologról. Hmm.. Ha már ő sem tudta megmagyarázni, akkor tényleg elég rendkívüli dolog lehetett... Majd valamikor utánajárok. Most azonban egy kis lazítás nem árthat az elmúlt napok túlhajszoltsága után. Az idő pont kellemes egy fürdőzéshez: a hőmérő higanyszála meghaladja a 30 fokot, a nap fényesen ragyog, mi kell még? Talán egy jégkrém meg egy üdítő. De ezeket a hiányosságokat könnyedén pótolhatjuk. Amikor lepakolom a cuccaimat egy fa alá, megakad a szemem egy közelben szundikáló Eevee-n. Furcsamód ismerősnek tűnik... Nem ő volt ott a barlangban? Meglehet... Ahogy körülnézek, megpillantok egy ismerős alakot a vízben: csak nem Webber az? Ez megmagyarázza az Eevee jelenlétét is. Néhány pillanat múlva arra leszek figyelmes, hogy a srác elsüllyed a vízben, aztán csak levegőbuborékokat és néhány hullámot látok. Ez semmi jót nem jelent... - Chibi! Húzd ki az indaostoroddal a vízből! - adom ki az utasítást.
|
|
|
Post by Webber on Jul 11, 2011 12:40:34 GMT 1
Már kezdett sötétedni előttem a világ, amikor úgy éreztem, mintha valami csápok körbefognának. Biztosan egy Tentacruel csápjai azok. Itt a vég. Lehúz a mélybe, majd fél perc múlva megfulladok. Épp Eevee-re gondoltam, aki kint alszik a parton, és Zubat-re, aki meg bent van a pokélabdájában, amikor meglepetésemre a csápok nem lefelé húztak, hanem lassan kiemeltek a vízből és 'elindultam' a part felé. Mikor felértem a víz felszínére, megláttam a parton egy Bulbasaurt, egy ismerőssel. David volt az, valószínű ő utasította rá pokémonját, hogy húzzon ki a vízből. Az utolsó métereken már kissé visszatért belém az erő, így én is segítettem a partra vonszolni magamat. A parton fekve maradtam, úgy üdvözöltem David-et és Chibi-jét, majd elmeséltem, mi történt bent a vízben. Közben arra gondoltam, hogy Bulbasaurt még nem is láttam így alulról, és tök máshogy néz ki, mint mikor felülről nézzük. Végül, mire oda értem, hogy megkérdezzem, mi járatban vannak errefelé, sikerült feltápászkodnom.
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 11, 2011 14:32:49 GMT 1
Kis pokémonom sikerrel teljesíti a rábízott feladatot; Webber már a parton hever. Elmeséli, hogyan került az iménti kínos szituációba. Szüksége volt néhány Poliwag és egy Tentacool hathatós segítségére is. Ezután megkérdezi, mi járatban vagyunk. - Ez érdekes. Még szerencse, hogy épp erre jártunk. Mi csak ki szerettük volna pihenni magunkat az elmúlt napok fáradalmai után, de megint egy furcsa kalandba csöppentünk. És te? Szintén csak pihenni jöttél, vagy volt valami konkrét oka annak, hogy ezt a helyet választottad? Csak nem egy szép vízi pokémonnal szeretnéd bővíteni a csapatodat? - kérdezek vissza. Közben a távolt fürkészem, és megpillantok egy vöröses villanást a szikla felől. Az egész csak egy pillanatig tart, és utána csak a víztükör fodrozódik a jelenség helyén. Szóval a Tentacool még mindig ott van. Jó lesz megtanítani arra, hogy ne támadjon rá a fürdőzőkre. - Szerinted Zubat el tudná vinni a Bulbasauromat a szikláig?
|
|
|
Post by Webber on Jul 11, 2011 15:34:23 GMT 1
//hopp, úgy emlékeztem, hogy az 1. széria openingjében pont Zubat viszi Bulbasaurt, de mégse: www.youtube.com/watch?v=ux8mJUexBcM 0:54-nél. -Persze, egy pillanat! -Mondom, majd odasietek a cuccaimhoz, kifűzöm a nadrágomból az övemet, felcsatolom magamra és előhívom Zubat-et. Eevee közben felébredt, de csak addig, amíg utánament sétált az időközben arrébbkúszott árnyéknak. -Zubat, fogd meg Bulbasaurt és vidd be ahhoz a sziklához! -Aztán csak óvatosan -mondom, ezt már David-nek címezve. Nem vagyok benne biztos, hogy tudnak úszni a fűpokémonok, de a szikláról is egész jól támadhatja majd Tentacool-t. Amúgy igazából én is csak a strandra jöttem egyet, mert már kezdett elviselhetetlen lenni ez a nagy hőség. Az ott nem egy Tentacruel teteje? -Mutatok a szikla mellé, oda, ahova előbb Zubat-et küldtem. Remélem nem lesz baj belőle...
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 11, 2011 15:49:09 GMT 1
- Hát ha az tényleg egy Tentacruel, akkor ez nagyon érdekes lesz - magamban reménykedem, hogy Webber téved, és csak egy Tentacool lubickol a vízben mit sem sejtve. A két pokémon időközben minden nehézség nélkül a sziklához ér, amire Zubat lehelyezi Bulbasaurt. - Chibi, támadj az indaostorral! - az indák elérik a vízfelszínt, majd lebuknak, amit már nem tudok szemmel követni. Néhány másodperc múlva hatalmas hullámzás támad, és egy Tentacruel iszonyú feje bukkan fel - Webbernek volt igaza! - Upsz - csúszik ki a számon a rövid, de a helyzetet mégis tökéletesen jellemző szó. Hirtelen egy olyan támadás sem jut eszembe, amivel egy Bulbasaur eredményes lehet egy ilyen szörnnyel szemben. Kisvártatva azonban pompás ötletem támad: - Talán ha Zubat is megtámadná, ketten menekülésre tudnák kényszeríteni! Próbáljatok a háta mögé kerülni, Bulbasaurral pedig szemből támadok! Pengelevél támadás!
|
|
|
Post by Webber on Jul 11, 2011 16:03:14 GMT 1
-Zubat, repülj mögé és mehet rá egy méregfogtámadás! -Kiáltom, miután mindkettőnkben tudatosult, hogy a Tentacool nincs egyedül. A fényes, éles csíkok elérik a hatalmas medúzaszörnyet, de mintha csak acélba ütköznének, leppattan az összes. Bulbasaur pengelevelei is hasonló véget érnek. Az ember azt gondolná, hogy ha így lepattan valami valakiről, az jobb esetben észre sem veszi, hogy megtámadták, vagy legalábbis nem reagál a gyenge támadásra. Ez viszont most más volt. Az egyik csápjával eltalálta Zubat-et, ami alig tudta elkerülni a számára végzetes vizet. Ez már nagyon veszélyes, ezért megpróbálom visszahívni a denevéremet, de a vörös lézer nem ér el olyan messzire. -Zubat, fogd meg Bulbasaur-t és gyertek vissza azonnal! -Kiáltom, de ő megmakacsolja magát, és egy szonártámadással ront ellenfelére.
//legyaluljuk az egész partot? :-D
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 11, 2011 16:47:06 GMT 1
/lehet az lesz a vége./
Mindkét támadás kudarcot vallott, és csak még jobban feldühítette ellenfelünket. Hát ez kellemetlen. Ilyen távolságból nem tudjuk visszahívni a pokémonokat, és Zubat nem hajlandó visszarepülni. Eevee és Rattata nem használható vízi csatában. Az egyetlen esélyünk az lenne, ha Eeveet át tudnánk változtatni Vaporeonná vagy Jolteonná, csakhogy ehhez szükségünk lenne egy víz- vagy egy villámkőre. Szóval esélytelen a dolog. Így hirtelen nem tudok elfogni olyan pokémont, aki segítségünkre lehetne, így az az egyetlen megoldás, ha magam úszom be a sziklához, és elkezdem püfölni Tentacruelt. Nem túl szívderítő opció... Habár... Talán Bulbasaur poraival lehetne kezdeni valamit... - Chibi, vesd be az álomport! - kiáltok oda pokémonomnak. Nagyon remélem, hogy ez beválik, különben nem sokat ér az életünk Tentacruel-lal szemben.
|
|
|
Post by Webber on Jul 11, 2011 19:26:50 GMT 1
Bulbasaur álomporral próbálkozik. Sajnos hiába is működne, a vízben egy-kettőre lemossák magukról a port, így nem sok haszna van. Viszont most már végképp megelégelték a gyengébbnél gyengébb támadásokat, így most elindultak a part felé - felénk! Szerencse ebben a nem éppen szerencsés helyzetben, hogy mivel Zubat ellenfele nem foglalkozik vele, így már hajlandó rám hallgatni és Bulbasaurral együtt elindulnak vissza a partra. Hallom, hogy mögöttünk az egyik fagyis bódéból valaki odakiált nekünk valamit, majd bezárta a bolt ablakát. Utána meg mintha a hátsó ajtón távozott volna. -Még jó, hogy nem Gyarados-ok jönnek. Meg kéne állítani őket, különben, ledarálják az egész partot...
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 11, 2011 19:59:23 GMT 1
Elég szorult helyzetben vagyunk, menekülésre gondolni már késő, mert a Tentacruel és néhány Tentacool már közel jár a parthoz, ráadásul a pokémonjaink még nem értek vissza. Vajon Rattata küzdőszelleme elégséges lesz ellenük? Erősen kétlem... - Rattata megtesz minden tőle telhetőt, de egyedül biztosan nem tudja megállítani őket. Ha az Eeveed rejteget valamilyen különleges képességet, azt ajánlom vesd be, ha nem akarsz medúzakaja lenni! - kiáltok rá társamra. - Rattata, bújj elő! Vesd be a hiperagyart Tentacruel ellen! - a rágcsáló támadásba lendül, remélem hatásos lesz, különben csúnya véget érünk. Ha legalább addig fel tudja tartani őket, amíg Zubaték visszaérnek, lehet valami esélyünk 4 pokémonnal.
|
|
|
Post by Webber on Jul 11, 2011 20:34:41 GMT 1
David előhívja Rattatát, de saját bevallása szerint sem fogja tudni megállítani őket. A másik két pokémon még nem ért vissza, így most Rattatán és Eeveen van a sor. -Eevee, gyere és próbálkozz meg egy árnyéklabda-támadással! Ezt még nem próbáltuk sosem, de azt hiszem ennél jobb alkalmat nem is találhatnánk, hogy élesben próbáljuk ki ezt a támadást. Eevee, mintha csak nem is aludt volna, megrándította a fülét, felpattant, odaszaladt a víz széléhez és koncentrált. Ahogy én is. Lassan egy lila gömb jelent meg Eevee előtt, ami nőni kezdett, majd amikor már egy kosárlabda méretéhez kezdett hasonlítani, a labda füstté vált és elfújta a szél. -Hát ez nem jött össze. -Kicsit csalódott voltam, pedig inkább az lett volna a nagy meglepetés, hogy elsőre, gyakorlás nélkül sikerül ez a bonyolult támadás. Eevee viszont sokkal szomorúbb lett, leengedte a füleit, majd összegömbölyödött a homokban. -Nem baj Eevee, akkor most jöjjön egy egyszerűbb; farokcsapás! -Kiáltom, de Eevee csak fekszik és csak a füleit mozgatja. Hát ez nem igaz, látja, hogy veszélyhelyzet van, mégis képes... Odamentem hozzá, felvettem az ölembe, biztosítottam róla, hogy nem baj, hogy nem sikerült a támadás, nem is vártam el tőle, most viszont, adjon bele mindent. Elszántan a szemembe nézett, és mintha mondani akart volna valamit.. Vagy csak nekem jutott eszembe valami? Vagy a gondolatát találtam ki? Vagy csak azt gondolom, hogy ő is ezt akarja. Végülis mindegy, úgyis ugyanaz lesz a vége. A jobb kezembe fogtam, hátralendítettem a kezem, majd egy 'farokcsapás' kiáltással a Tentacruel felé dobtam. Úgy tűnik mégiscsak számított erre, mert felvillant a farka és egy nagyon kemény csapást mért ellenfelére.
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 11, 2011 20:44:33 GMT 1
A két egyszerre érkező támadástól Tentacruel látszólag megszédül - itt az esély, villan fel a gondolat bennem. Zubat és Bulbasaur szerencsére épségben visszaértek a partra. Ez most nagyon jól jön. - Chibi, ostorcsapás! Célozd a fejét! - pokémonom elindítja a támadást, ami telibe kapja ellenfelünket. Tentacruel szemlátomást nem húzza már sokáig a túlerővel szemben, a Tentacoolok meg leginkább a vezérük körül zsonganak, nem foglalkoznak azzal, hogy ránk támadjanak. Előkapok egy üres pokélabdát, de egy másodperc múlva el is rakom. Nem tudnék mit kezdeni egy vízi pokémonnal, még ha sikerülne is elfogni. Inkább menekülésre kell kényszerítenünk. - Itt a pillanat, mindenki támadja meg egyszerre! Chibi, tekecsapás, Rattata, gyors támadás! - adom ki az utasításokat, melyek remélhetőleg elérik céljukat, és elűzik Tentacruelt a part közeléből.
|
|
|
Post by Webber on Jul 11, 2011 21:32:10 GMT 1
Eevee a sikeres támadás után szépen visszarugaszkodott a partra, így most a négy pokémon együtt tudja támadni a Tentacruelt. A Tentacoolok nem igazán foglalkoznak velünk, elég csak a vezérüket támadni. David mintha el akarná kapni, aztán meg meggondolja magát. Lehet, hogy nekem kéne elkapnom, bár ekkora pokémonnal csak a baj lenne, Poliwagnek jobban örülnék, de azok most valószínűleg jól elbújtak a hínárok közé. Na nem baj, kergessük el ezt a medúzarajt! Zubaték közben már visszaértek és Bulbasaur már támad is, úgyanúgy Rattata; mi sem maradhatunk le. -Zubat, szonártámadás, Eevee, használj gyorstámadást! Úgy tűnik, ez a kombó hatásos volt, a Tentacruel, társaival együtt visszavonulnak a horizont felé. -Sikerült. -Mondom és szinte várom, hogy valami meghazuttoljon, de nem történik semmi, így ez állítás most nem dőlt meg. -Tényleg sikerült. Nem csodlálkoznék, ha kitiltanának minket Tamarillóról. Múltkor kis híján összedöntöttünk egy barlangot, most meg a strand lett majdnem letarolva. -Kénytelen vagyok egyre hangosabban beszélni, ugyanis egy egyre erősödő zúgás nyomja el a beszédem. Hátranézve látom, hogy egy egész nagy hullám közelít a part felé.
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 11, 2011 21:44:16 GMT 1
A csoportos támadás hatásos, Tentacruel elmenekül, a Tentacoolok pedig követik. Sikerült! Végighallgatom Webber eszmefuttatását, és kénytelen vagyok igazat adni neki. Hirtelen zúgás hallatszik. Rosszat sejtve fordulok a tenger felé: egy hatalmas hullám, valóságos szökőár közelít felénk. Van egy olyan érzésem, hogy ez ellen a pokémonjaink nem tudnak mit tenni. - Azt hiszem, eljött a menekülés ideje - közlöm az amúgy is nyilvánvaló tényt. Gyorsan visszahívom pokémonjaimat labdájukba és hatalmas sprintbe kezdek. Sikerül elérnem az első pálmafát, aminek a tetején viszonylagos biztonságban vészelhetem át a hullám partot érését.
|
|
|
Post by Webber on Jul 12, 2011 5:27:11 GMT 1
//nem szabad a mégsére kattintani :-D Gyorsan visszahìvtam pokémonjaimat, majd jobb ötletem nem lévén, odarohantam a nemrég kapkodva bezàrt fagyisbòdéhoz, feltéptem az egyik ablakàt és beugrottam. A vìz persze ìgy simàn bejutott, de azzal a lendülettel szinte rögtön ki is folyt. Az egyébként elég roskatagnak tűnő bòdénak viszont semmi baja sem lett, gondolom nem ez volt az első szökőàr, amit tùlélt. Mikor màr elmùlt a veszély, kimàsztam, és meglepődve vettem észre, hogy az összes ember eltűnt a partròl. Most vagy elsodorta mindegyiket az àr, vagy tudtàk, hogy jön, és kereket oldottak; csak nekünk felejtettek el szòlni. David épp egy pàlmafàròl màszott le, mikor észrevettem, hogy néhàny vìzi pokémon, amiknek nem nagyon van làba, a szàrazföldre került, és nem tudnak visszajutni a vìzbe. Odamentem egy Horsea-hoz, felemeltem, majd visszavittem a tengerbe. -Van itt még néhàny.
|
|