|
Post by Webber on Jul 24, 2011 14:18:47 GMT 1
akkor asszem én egy Poliwrath-szel (is) fogok harcba indulni. :-)
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Jul 25, 2011 14:21:44 GMT 1
akkor annyi kérésem volna csak, hogy írjátok meg ezeket a pokemonokat, csak valahol jelezzétek, hogy AU-s jószágokról van szó. mivel nem egymás ellen fog menni a harc, ezért úgyis valszeg mindenkinek mindent el fogok fogadni. jó, úgy értem: mew-t és társait továbbra sem fogom leokézni, de gondoltam, ez egyértelmû is.
|
|
|
Post by Webber on Jul 25, 2011 21:45:20 GMT 1
Megírtam Jolteon és Poliwrath elõtörténetét. Most már csak be kéne vetni õket. :-P
|
|
|
Post by Attila on Feb 10, 2012 8:25:10 GMT 1
Eszembe jutott egy jó ötlet (remélem)! Lehetne rendezni pokémon ligát, csak nem úgy, ahogy a rajzfilmben megszokhattuk. Mivel a mi kis szigetünk nem Kantoban és nem is Johtoban (se a többi régióban) fekszik, ezért nem is muszáj ugyan olyan ligánk legyen, mint a többieknek. Új topikot kéne csinálni, pl.: "Pokémon Liga", vagy "Jelvények megszerzése" alá pedig a "Pokémon Liga" néven. Nos, úgy képzeltem el, hogy mondjuk maga Jake prof. időközönként meghirdeti, hogy meg lehet szerezni egy jelvényt. Erre akik jelentkeznek egymással (és nem az edzőterem vezetőjével) kell megküzdeniük (pl.: egy új topikban a jelvények megszerzésén belül, a "csaták" címmel) és a legjobb nyeri el a jelvényt. A nyolcadik jelvény megszerzése után pedig a legjobb közülünk, kihívhatja magát (vagy, ha nem vállalja, akkor egy jelentkezőt, aki lenne a Bajnok, akit le kell győzni) egy ön által megadott időpontban. Nos, maga szerint megvalósítható az ötlet?
|
|
|
Post by Betty on Feb 10, 2012 10:17:37 GMT 1
Nem tudom ez mennyire lenne jó 5let, tekintve,hogy nyilvánvalóan mindannyian a győzelemre hajtanánk, és így sose lenne vége a csatáknak. Mindig kitalálnánk valamit, ami megfordítaná a meccset, de mivel nem mi irányítjuk az ellenfél pokémonját, így végső találatot bevinni egyszerűen képtelenség. Külső ellenféllel kellene megküzdenünk, kitalált személyekkel, vagy ilyesmi, de semmiképpen nem egymással, hiszen akkor az lenne a győztes, aki a legkevésbé volt engedékeny a küzdelmek során. Ellenben egy magunk által kitalált edzőteremvezetőt mindannyiunk le tudna győzni, és pont emiatt elveszne a jelvények értéke. Szerintem azt kéne csinálni, hogy a prof. egyedül vagy ő és mi együtt kitalálunk vezetőket, mondjuk ne legyen 8 mert az túl sok, de pl lehet 4, hiszen mi most az Orange szigeteken vagyunk, és ott az Orange ligában négy vezető volt... szóval, különböző típusú termeket találunk ki, (én a víz típust vállalom!!!!! , és azokkal csatázunk. Ezek a termek lehetnek Tamarillo különböző részein, így az utazgatás is megvalósul. Mit gondoltok? Én bármiben benne vagyok, csak az egymás elleni tétharcoknak nem vagyok híve...
|
|
|
Post by Attila on Feb 10, 2012 10:38:51 GMT 1
Logikus, van benne valami... Tényleg mindenki a győzelemre hajtana csak. Hát ha a prof. is benne van az edzőterem generálásokban, akkor én magamra vállalnám a Harcos típusú termet!
|
|
|
Post by Betty on Feb 10, 2012 11:58:35 GMT 1
Kicsit továbbgondoltam ezt az egészet, és vannak még ötleteim: aki akar alkot termet, és tervez saját jelvényt is mellé. Tegyük fel, hogy én csinálok egy víz edzőtermet, ezeknek kéne külön topic egy átfogó edzőtermes topicon belül. Aki ki akarja hívni, az ír a kihívásos topicba, sztem elég az összes teremnek 1 ilyen topic, és a kihívó megírja melyik termet szándékozik letesztelni. Sajátot ne lehessen szerintem, bár ezt még megvitathatjuk... Ezek után pl a víz edzőtermes topicon belül egy új thread keretében lezajlik a csata, ahol a vezető az a személy, aki a termet megalkotta. Én személy szerint a termem leírásánál meg fogom írni milyen pokémonokat használok. Ja igen, a szabályokat a teremvezető találja ki, pl 3vs3 csata, vagy 4 pokémon és duplacsata, stb... vagy csak simán 1-1 ellen. Lehet ez egy kicsit bonyolult első hallásra, ezért összefoglalom: Főtopic: Edzőtermek (pl. ez vagy hasonló cím) Altopicok: - Kihívások (ide ír az aki meccset akar,leírja ki ellen) - Víz edzőterem --- leírás (szabályok, pokémonok, stb) --- Vs ottoro (pl.) - Harcos edzőterem - stb.
Ha megvan a győzelem, a vezető "átadja" a jelvényt, tehát a jelvény képének linkjét megadja, és a megszerzett jelvények lehetnek pl. a signature-ben. (Így nem kell a karaktereknek egymás ellen csatázni, és a teremvezető sem akarna annyira nyerni, inkább tesztelni a kihívókat, ahogy azt az edzőtermekben szokás.)
Hogy tetszik az ötlet? A lehető legtöbb embertől kérnék véleményt róla, és természetesen a prof.-tól is! Építő kritikákat, javaslatot szívesen fogadok!
Módosítások az ötletek alapján: (Új felállás: nyugodtan írjatok új reagot ha új ötlet van, én pedig ezt a reagot frissítem a megbeszéltekkel, így itt mindig a legfrissebb összefoglalót olvashatjátok!) Szóval: -- ne 4 edzőterem legyen, hanem mindenki aki akar alkothat egyet, így nem kerül senki háttérbe, aki lemaradt volna az első 4 jelentkező után -- teremvezetői posztra jelentkezni csak bizonyos számú reag után lehet, ezt is meg kell beszélni, mert sztem a 100 túl sok, az 50-60 reálisabb -- új altopic: teremvezető kerestetik -- a vezetők a saját jelvényüket ne birtokolják, az esélyegyenlőség miatt -- hogy a liga hogyan legyen a végén, az a többi vélemény alapján lesz kialakítva
|
|
|
Post by Attila on Feb 10, 2012 13:11:45 GMT 1
Javaslatok: - Ne lehessen akármennyi terem vezető, mert az sem jó, ha mindenki az (közös megegyezés alapján döntünk a termek számáról). - Alakítsunk ki +1 topikot az Edzőtermen belül "Teremvezető kerestetik" címen, ahova a terem vezetői posztra lehet jelentkezni. - Csak az jelentkezhet, aki 100 vagy több poston van túl ( kapásból én és a harcos termem ki is van lőve ), vagy ha valakinek a prof. engedélyt ad rá, mert úgy látja, hogy Ő megfelel a Terem vezetői címre. - Aki 100 poston túl van és teremvezető szeretne lenni, ír egy postot a "teremvezető kerestetik" topikba ( melyik termet választotta ki magának, milyen pokékat használ), ezzel jelezve mások számára, hogy melyik terem van lefoglalva. Ha a Prof. elfogadja, akkor létrejön a Terem és a tréner elfoglalhatja Teremvezetői posztját. Javaslatokat és ötleteket várunk Betty-vel!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Feb 10, 2012 15:25:46 GMT 1
Hogy egy gyors visszajelzés is menjen rá: minden különösebb probléma nélkül kivitelezhetõnek tûnik, sõt, ha összehozzuk, én még egy körmailt is tervbe veszek, hátha visszajönne akkor néhány korábbi tagunk is, pl Ayshud. Tíz percet kérek, és akkor egy összeszedettebb posztot írok!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Feb 10, 2012 18:18:53 GMT 1
Remek, remek és hadd mondjam el még egyszer: fantasztikus! Az a baj, hogy ilyenkor mindig feldobódok, aztán már elõre félek - magamat ismerve - hogyan fogok idõvel megint eltûnni. Addig viszont ezt mindenképpen megcsináljuk, mert tényleg remek ötlet, és nagyon örülök, hogy nekem ilyen kevés dolgom van már csak vele - ugyanis a nagy részét Ti már össze is raktátok. Néhány gondolat, arra kérnék reakciókat, és majd azok fényében már készítem is. - Threadek, boardok: Betty elgondolása alapján akkor kicsit konkretizálnám, hogy így jó lesz-e: az Edzõtermek ugyan olyan lenne, mint a Tamarillo city, vagy az Északi Mezõség. Ezt boardnak nevezzük. Tehát kapna egy boardot. Azon belül lennének topicok, ahol lehet jelentkezni teremvezetõnek, egy másik topic, ahol egy leírás volna, hogy mi is ez... satöbbi. Amik eddig felmerültek. Azoknak, akik igényelnek és kapnak is termet, kapnak egy al-boardot. Az al-board olyan, mint az elfogadott elõtörténeteknél az elfogadott pokemon elõtörténetek. Egy alfórum. Ha ott létrehoztok topicokat szabályoknak, leírásnak, amit csak szeretnétek (esetleg ott egy külön topicba lehetne jelentkezni harcra), akkor én azokat ki fogom tudni emelni, tehát mindig eõrébb lesznek, mint a szimpla topicok, amikben a harcok folynának. Remélem, hogy érthetõ voltam. Szerintem példaként mindjárt el is kezdem megcsinálgatni, hogy lássátok, mire gondolok. Úgy egyszerûbb.
- Ki kaphat termet? Nem kötném hozzászóláshoz. Pontosan azért, mert akkor például Attila sem kaphatna termet, ez is azt mutatja, hogy nem elég jó ez a rendszer. Két ötletem van. A ötlet: arra is készítek egy sablont, mint a szimpla meg a pokés elõtöri, és be kell küldeni. Ha nem vagyok biztos benne, akkor Ti is bírálhattok. B ötlet: szimplán jelentkezik az illetõ egy topicban. Faggatom kicsit arról, milyen pokékat használna, mit tesztelne. Mert Betty jól mondta, hogy ez a teremvezetõk célja. Ash is kapott már úgy jelvényt, hogy nem gyõzött. Tehát aki pl a kitartást akarja tesztelni, annak simán engedek erõs pokékat, ha cserébe tényleg az alapján fog jelvényt adni, hogy az illetõ kitartott-e, vagy feladta, amint vesztésre állt a helyzet. Hmm... viszont jobb lenne, ha ezek a stratégiák nem mennének ki közösbe, mert akkor nyilvánvaló, miért jár a jelvény. Hmm... mit gondoltok? :S
- Edzõtermek száma: szerintem se legyen korlátozva. Fõleg, hogy idõvel néhány inaktívvá válik úgyis; néhány nem lesz annyira látogatott, ha nehéz lesz jelvényt szerezni... satöbbi.
- Jelvények: hatalmas ötlet! Aki pedig jelvényt nyert, annak az elõtörténetéhez a teremvezetõ linkeli a jelvényt. Így a legkönnyebben lekövethetõ, ki mit nyert, kapott satöbbi eddig.
Ötlet: ha szerte-szét akarjátok a teremvezetõ al-boardokat, az is megoldható. Lehetne pl Szikrahegységben is. De a játékban fõleg a városban voltak. Az animében (és gondolom a mangában is) viszont elõfordult néhány szabadtéri.
|
|
|
Post by Attila on Feb 10, 2012 19:03:04 GMT 1
Szerény személyemnek nagyon tetszik ez így, nagyon sokat dob majd az oldal hangulatán! -Az "edzőtermek a szabadban" ötlete nagyon tetszik. Ha a többiek is benne vannak létesítsünk ilyeneket Tamarillo néhány részén. Számomra hangulatosabbá tenné ezt a csodálatos világot, amit teremtett nekünk. - Aki meg teremvezető szeretne lenni, pm-ben felveszi magával a kapcsolatot és maga kifaggatja és ha úgy látja helyesnek engedélyezi számára a teremnyitást. Így senki nem tud előre felkészülni, hogy valójában mit is tesznek próbára a teremben. És így legalább nekem is lehet termem (már ha maga úgy dönt )! Én még azt megbeszélném magával és a többiekkel ( magyarul Betty-vel, mert más nem nagyon ír ), hogy hány jelvényt kell összegyűjteni minimum a ligához, hogy a teremvezetők is indulhassanak benne. Én a 4 jelvény mellet szavazok, mert így a vezetőknek is van esélye a jelvény gyűjtésre. Előre láthatólag nem tudom, hogy hányan jelentkeznek vezetőnek. Mert ha mondjuk 8 jelvény kéne, de nincs csak 6 terem így nehéz lesz bejutni a Ligába (főleg, ha még terem vezető is vagy). Idővel, ha lesz több terem, növelhető a Ligához szükséges jelvények száma, de egyenlőre szerintem ennyi lenne az optimális. De ez persze csak az én véleményem.
|
|
|
Post by Attila on Feb 11, 2012 1:13:37 GMT 1
Na szóval... - A jelvény mérete először is. Kell egy általános jelvény szabvány, hogy ne nagyon térjenek el egymástól. Én pl: a 100x100-ast tökéletesnek tartom. De ez még nem is annyira lényeges. - Ugye, úgy reálisabb lenne az egész, ha olyan pokékat használnak a teremvezetők, amik meg is vannak nekik. Tehát írjuk meg az előtörijüket és ha a Prof. is elfogadja azt javaslom, hogy kaphassák meg a teremvezetők a poksikat^^, amiket kiválasztanak a termükbe. Amikor a Teremvezetők is normális emberi hétköznapjukat élik ezek az "elit" pokémonok addig a Prof,-nál csücsülnek majd (mint pl.: Oak prof.-nak is volt egy hatalmas kertje, ahol a pokémonok jól érezték magukat, ha gazdáik lecserélték egy másikra és nem szomorkodtak bent a labdájukban ). Az elfogadott edzőterem poksik (ha a Prof. is úgy látja) bekerülnek az elfogadott pokémonokhoz, azzal a különbséggel, hogy a nevük után ott lesz, hogy kié és hogy GYM (PL.: Hitmonchan - Attila - GYM), ezzel a jelzővel tájékoztatva másokat (rosszabb esetben magunkat), hogy ezeket a poksikat, CSAK a saját termünkben és a ligában vethetjük be.
|
|
|
Post by Betty on Feb 11, 2012 11:33:58 GMT 1
Nos itt az én véleményem: hehe úgy kb a totál ellentéte annak amit Attila mondott. De majd egyeztetünk, ez itt még csak ötletelő. A jelvények mérete tökmindegy, át tudom méretezni akármekkorára, javaslom a 100x100-nál kisebbet, mert a signature-ban nem nézne ki túl jól a hatalmas jelvény. Majd ha ott tartok beszúrom az enyémet, és meglátjuk az a méret jó-e. A karakterekről: én mindenképpen új teremvezetői karaktert alkotok, mert: 1) a mostani karakterem egy majdnem kezdő tanító, első fejlődésű pokémonokkal, aki éppen kalandozik 2) az edzőteremvezetők és a kihívók ne ismerjék egymást régebbi kalandokról 3) ha ott a signature-ben a teremvezető pokémonja, fura lehet miért nem használja őket 4) a vezetők tesztelni akarják a kihívókat, ezért érettebb személyiség kell nekik, mint a most kezdő trénerek karaktere 5) hogy nézne már az ki ha a teremvezetők egymást hívnák ki teremharcra, csak kihívóként más pokékat használnának??? 6) mint mondtuk, nem szerencsés a karaktereket egymás ellen fordítani, ha viszont külön teremvezető karakter is van, akkor erről nincsen szó
Én már majdnem mindenestül kitaláltam a teremvezetőm karakterét, névvel és személyiséggel, és ez nem egyezik Betty-vel.
|
|
|
Post by Attila on Feb 11, 2012 12:49:22 GMT 1
Sztem Mi vagyunk a Ying és a Yang, a Világosság és a Sötétség, mert amit az egyikünk mond, arra a másik egyből rávágja az ellenkezőjét... Jól van... Végül is így is megkapjuk a pokákat, csak a Teremvezető karaktereként. És legalább így Hitmonchan előtörije is jobban passzol majd a Teremvezetőhöz, mint a sima tréner karakteremhez Amúgy, hogy kötekedjek én is egy kicsit.... Írtad, hogy "ha ott a signaturban van az edzőtermi pokéja, mért nem használja kalandok során...." Válasz: Mert nem teheti. Kifejtettem, hogy az edzőtermi pokékat CSAK és kizárólag a saját termükben és a Ligában használhatják, egyébként ott csücsülnek a Prof. hatalmas, pokémonokkal teli kertjében. De másrészről, hogy Neked adjak igazat (büszkeségemet ezzel porig rombolva... ), így tényleg hangulatosabb a játék, hogy egy teljesen más és ismeretlen, érettebb karakter vezeti a Termet.
|
|
|
Post by Betty on Feb 11, 2012 13:17:00 GMT 1
Nem azt írtam hogy miért nem használja őket, hanem hogy fura lenne hogy miért nem használja őket. Nagy különbség! Arra akartam utalni, hogy ha kalandozol Attilaként egy másik karakterrel, annak eléggé furi lenne hogy miért nem hívod elő pl Hitmonchant egy adott szituációban. Tudom ott lenne, hogy Gym, de a különböző karakterek összemosása nem fog sok jót eredményezni.
|
|