|
Post by Attila on Feb 11, 2012 13:45:47 GMT 1
Jó-jó-jó-jó De nekem is tetszik az ötlet, hogy új kari vezesse a termet, csak nem mondtam, mert előre láttam a reakcióidat (tudod... Te a Ying, én a Yang ). Akkor most regisztráljak újra és csináljak egy teljesen új felhasználót az edzőteremnek?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Feb 11, 2012 15:39:51 GMT 1
na, sziasztok!
egy köztes megoldást javasolnék, már amennyire ebbõl lehet közteset csinálni: nagyon indokolt esetben egyezhet a teremvezetõ személye a karakterével, de nyilván nem akkor, amikor a kari épphogy most kezdte meg az utazását. az este gondolkodtam azon, hogy bárki indíthasson a saját karakterével be nem jegyzett edzõtermet, és ott nyugodtan lehetne ilyen, de ezt egyelõre hagyjuk. nem kell új karaktert regisztrálni, elég megírni a teremvezetõt. ha vannak olyan írásaitok (pl pokék elõtörije, karakter elõtörije), és nem akarjátok kitenni közösbe, akkor azt kérem tõletek, én majd jegyzem õket. fontosak. az utánatok jövõktõl már kérni fogom, mert ha nincs ennyi kitartás, érettség, ötletesség a userban, akkor ne legyen teremvezetõ. szerintem. sõt, mit szólnátok hozzá: készítenék egy teremvezetõi et-mintát. azt kitöltitek, bekülditek, én elfogadom, és akkor tudni fogom linkelni a nevetek fölé úgy, ahogy az elõtörténeteket is. mit gondoltok?
|
|
|
Post by Attila on Feb 11, 2012 15:48:52 GMT 1
Nekem tetszik az ötlet! Egyedül, csak azért akartam újra regizni, mert így nem az én karim képe lenne ott, hanem a terem vezetőé és így hitelesebb lenne. De most hogy írtad ezt a teremvezetős linket, már nincs is rá szükség!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Feb 11, 2012 17:47:33 GMT 1
Remélem, hogy amit írtam, az Bettynek is megfelel, és ellenkezõ esetben már hangoztatta volna ellentétes nézeteit. Attila, addig is nyugodtan írd meg az edzõtermedet, mintának Bettyét tudom ajánlani, nagyon jól néz ki eddig, kíváncsi leszek a végsõ formájára. Nála például szerintem a karakterének leírását fogom linkelni, úgyis hasonlókra gondoltam, mint amiket ott is leír: milyen típusú pokékat használ?, mi a különlegessége a termének?, miért/hogyan lett teremvezetõ? ésígytovább.
|
|
|
Post by Attila on Feb 11, 2012 19:13:36 GMT 1
Prof! A Fighter's Hall GYM alatt van a szöveg, hogy: "Attila leírása megy majd ide." Azt én is hogy tudnám átírni, ahogy Betty tette? Jah és még valami... A Terem bemutatásában közöljem vagy ne, hogy minek a szempontja alapján (pl.: kitartás) engedem át a kihívót?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Feb 11, 2012 20:59:20 GMT 1
Betty valamelyik leírásába tette bele, onnan másoltam ki neki. Ha elküldöd nekem akár itt, akár PM-ben, mit szeretnél látni ott, akkor neked is bármikor át tudom írni. Szerintem ne közöld. Játékban is visszakereshetõ lesz, hogy ki miként kapta meg a jelvényét.
|
|
|
Post by Attila on Feb 11, 2012 21:13:13 GMT 1
Rendben van, akkor legyen csak a kihívóknak meglepetés, mit is veszek figyelembe! Ez lenne az az idézet: "Hatalmas, ijesztő és erős pokémonokkal rendelkezel? A pokémonod nem tudja hol levezetni felesleges energiáit, ezért folyton kötözködik? Ha valóban így van, keresd fel a Fighter's Hall Pokémon edzőtermet! Itt fitogtathatják bátran erejüket!"
|
|
|
Post by Attila on Feb 17, 2012 14:06:07 GMT 1
|
|
|
Post by Attila on Feb 17, 2012 23:18:15 GMT 1
Nem tudom, hogy javasolták-e már, de a chat-be esetleg a karakterszámot nem lehet növelni, hogy több szöveget engedjen?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Feb 19, 2012 19:13:32 GMT 1
Persze, elõfordult már ez a kérés, és próbáltam is teljesíteni, de sajnos nem sikerült. Amíg nem találok rá megoldást, addig ezt el kell így fogadni. :/
|
|
|
Post by Attila on Mar 3, 2012 9:00:58 GMT 1
Hát, ha már Te is az alakításokon/ újításokon dolgozol Prof. én sem pihenhetek és nézhetem, hogy megy a meló körülöttem és várom, hogy történjen a csoda. Ezért veszem a bátorságot és szeretném megosztani az ötleteimet a Rakéta csapat elgondolásomról. A tegnap mondtam, hogy lenne a Rakéta csapattal ötletem, csak eltelt az idő, így nem írtam le, hogy mi is pontosan. Úgy képzeltem el ezt az egészet, hogy először is lesz egy rejtekhelyük valahol, ami +1 boardora terjed ki, legalábbis az én elképzeléseimben. A ,,Plakátok, Hirdetőtáblák, Szórólapok" opcióban lenne meghirdetve, hogy állandó felvétel van a csapatba és várják bátor, kalandra éhes jelentkezőiket: - Aki csapattagnak jelentkezik ír/ vagy kiegészíti az előtörténetét és beadja a kérelmét, amit ha a Prof. elfogad, akkor a jelentkező a csapat része lehet. - Hogy minél jobban csábítsák a csapatba a fiatalokat ( vagy nem fiatalokat ), minden jelentkező választhat magának egy "csapat pokémont". Három pokémon fajta közül lehet választani: Zubat, Bellsprout, Grimer. Aki belépett és új tag, megkapja az általa kiválasztott egyedet. - A Rakéták dolga: Természetesen ugyan az, mit az animében: káoszt és felfordulást kelteni, valamint pokémonokat lopni! Ez utóbbi ( a pokémon lopás) következő képen zajlana: A verzió: A hirdetőtáblán vagy a csapat bázisának egy külön erre kialakított részén meg lenne hírdetve, hogy pl a mai nap 0:01 percétől a következő nap 0:01 percéig rakéta aktivitás várható A készülő Narancs, illetve még készülgető Jotho szigeteken. A csapattagok ilyenkor "bepofátlankodhatják" magukat más játékosok játékába pl: Pista és Jimmy harcolnak:- Pista reagja: bla-bla-bla-bla - Jimmy reagja: bla-bla-bla-bla-bla És ekkor mondjuk belép ( reagol) más játékába ( hívás nélkül természetesen, ahogy ez a csapattól megszokható ) a rakétás úriember: Nos gyerekek, a harcnak itt vége van, azért jöttem, hogy elvigyem a pokémonjaitokat! Ekkor Pista és Jimmy megmérkőznek a kedves fiatalemberrel, aki feltűnt a színen és legyőzik ( rosszabb esetben a Rakétás krapek győz és viszi a pokémonokat is). De semmi gond! Ez is egy újabb kaland. Mivel felkerekedhetnek a trainerek, hogy kiszabadítsák kedvenceiket/barátaikat a fogságból, ahogy a " Víz" barátom is csinálta: két év elteltével bukkant a Squirtle-je nyomára. B verzió: Ez benne lehetne az A verzióban is, ha az tetszik nektek, de ha nem, akkor marad ez: A Rakéta csapat kalandokat ( majd pl.: Világhódítás menüpontjukban, ha megvalósul az ötlet ) hirdet meg. Ez így nézne ki pl.: " Figyelem emberek, a Rakéta csapat elhatározta, hogy ma déltől Romföldön a frissen kifejlesztett és elég inaktív gépezetünk segítségével más dimenziókba nyitunk kapukat. Tudjuk, hogy a gépezet bármelyik pillanatban felrobbanhat, ezzel lesöpörve az egész kontinenst (vele együtt minket is) a térképről, de ez a szervezetünket nem érdekli, mert szörnyen felelőtlenek vagyunk! Ha-ha-ha-ha! Azért egy terület legyen megszabva, hogy hol is játszódik a támadás pl.: Romföld, Északi mezőség, Szikrahegység stb... Már csak azért is, hogy legyen valami elképzelése a játékosnak, hogy hol is játszik, másrészt meg a környezet miatt ( legalábbis nekem számít a környezet, nem tudom, Ti hogy vagytok vele ) Ezután majd a "Támadások" menüjükben teszik meg az első lépéseket a Rakétes szépfiúk ( írnak reagokat ) a kapu megnyitásával kapcsolatban, pl.: 1-eske: "Hm, a nagy nap végre elérkezett! Végre átléphetünk más dimenziókba bla-bla-bla... 2-eske: Az eddigi legbutább tervünk, hogy végre megnyitjuk a kapukat végre útjára indult bla-bla-bla... Annyi csapattag ír ide, amennyi csak akar. De bizony ekkor léphetnek a színre a hősök és pokémonjaik a világ megmentésére ( ők is reagolnak oda), pl.: Romföldön jártam, mikor egy lyuk. Beleestem és egy gép és sok ember. Ők csúnyán nézni rám én meg harcolni velük. Természetesen ide is bármennyi edző írhat, elvégre nem egy ember reszortja megmenteni az egész világot ( habár úgy sokkal epikusabb ). Természetesen ide is megbeszélés nélkül szálhatnak be a trainer-ek/rakéta tagok, a lényeg az, hogy amit a "vezérkar" meghírdetett támadás, arról szóljon a töri. Remélem érthető... Hát valami ilyesmi elképzelésem támadt hirtelen, de tanácsokat, javításokat, pozitív és negatív véleményeket szívesen fogadok mindenkitől!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Mar 3, 2012 20:28:03 GMT 1
Remek ötletnek tartom a rakéták által kiírt kalandokat, és azt, hogy ti is útjára indíthassatok "trénereket", aka ifjú rakétákat. Talán a megoldása kicsit problémás csak.
Közben beszéltem Sky-al is, jó lenne, ha õ is be tudna csatlakozni ebbe a beszélgetésbe. AMi nekem nagyon tetszett eddig:
Lophattok pokémonokat, igen, természetesen beszállhattok egyébként privátnak induló kalandokba, de szerintem nem kéne userileg is megutáltatnatok magatokat: elég, ha egyeztetés után beszálltok. Tudjátok: harc is csak egy alapszituáció legyen egy mindkét fél számára élvezhetõ játéknak. Sky mondta, hogy pokét csak akkor sikerül ellopni, ha user is beleegyezik, és reális legyen a visszaszerzése --> na, ez ++, pontosan errõl van szó! Sõt, kíváncsian várom, hogy tudtok-e más megoldást összehozni, mint a pokémon visszaszerzése.
Bennem problémaként merült fel, hogy a tagok mennyire legyenek nyilvánosak. Egy fõember mindenképpen kell, aki felvállalja, ez tiszta. Õ lesz az irányító. Úgy gondoltam egyébként, hogy az új tagjaitokat nem csak én fogadnám el, hanem ti is. Sõt!
Jöhetnének még gondolatok, meglátások, ezúttal nem rendeztem sorba õket.
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 3, 2012 20:32:16 GMT 1
Én szívesen elvállalom a Rakét csapat irányítását és szerepét. Sky mint karakter am sem a kedvességérõl híres, így ezt szépen ki is tudnám játszani is, hogy mikén kerül õ ilyen helyzetbe.
Nagyon sokat dobna a kalandokon szerintem, ha váratlan helyzetek alakulnának ki. Ráadásul lehetne színesíteni njk-val mindaddig, ameddig a Rakéta csapat is bõvül.
Egy Pokémon ellopása egy userrel elõre megbeszélt kaland lehetne, a vissza szerzése pedig maga a kaland.
Amint már az ötleteket nagyvonalakban leírtam neked, azt lehetne színesíteni tovább is.
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 4, 2012 10:34:44 GMT 1
Nos van néhány ötletem!
Ha megcsinálnánk a fõhadi szállást, persze ami 100%-ban titkos, hogy hol van pontosan, mivel rejtve van a Rádió állomással.
Maga a hadi szállás a föld alatt van. ha valaki tag szeretne lenni, az jelezné nekem pm-ben, és egy játék keretében tudnánk egyeztetni mindenben. Szépen ki lehetne játszani, hogy „ Pistike „miért szeretne belépni a csapatba stb.
A másik! Szerintem ameddig kevés tag van a csapatban szükség lenne njk szereplõk bevezetésére. Tehát fõnként, kaphatnánk 3 tagok pl : Pisti,Géza,Magdi, akiket küldetésre tudnánk küldeni, így a multit is kijátszva 3 helyre tudnám küldeni a karaktereimet, mind a nélkül, hogy az eredeti karakterem felfedje kilétét. Különleges esetekben viszont magát a karaktert használnám a helyszíneken. Egyszerûen a reag elején jól feltüntetve „ // Njk, Géza //” jelezné, hogy mely njk szereplõ van a karakterek körében.
Nem tudom, hogy az oldal mennyire engedi, de Csoportot ha lehetne létre hozni, akkor a „ Member” és egyéb fokozatok helyett rangot lehetne megadni. Mint pl: Rakéta Csapat vezér, Rakéta csapat tag stb. Ezzel is elkülönítve, hogy ki hova tartozik.
Ha valaki a játék elejétõl úgy alakítja ki az elõtörténetét, hogy Rakéta csapat tag, akkor pedig Proffunk elbírálja h elfogadható és bele illik e így ebben a formában
|
|
|
Post by Attila on Mar 4, 2012 10:59:58 GMT 1
Mi lenne, ha a tagok valódi kiléte titok lenne és így nyugodtan tudnak kalandozni a többi játékossal, anélkül,hogy gyanúba keverednének. Persze aki akarja felvállalhatja magára. Mit szólnátok hozzá, ha a csapat a Aranyvessző város bevásárló központjának az alagsorában működne, boltnak álcázva a bázist. Kapna a városon belül egy al-boardot a bázis, aminek bevásárló központ pl a neve ( csak az álca kedvéért ). És így mehetne az elrabolt pokémon megmentés is, mert a boltba akárki bemehet, és "HOPP!" megtalálja véletlenül a titkos bejáratot és már indulna is a megmentés. Hogy a rakéták se legyenek olyan kőszívűek lenne egy olyan Topic a bázison belül pl.: hogy ,"Börtön" és itt tudnák az edzők kaland során kiszabadítani pokémonjaikat ( vagy esetleg új barátra szert tenni ). Magyarán szólva itt lennének megvalósítva a kiszabadítós kalandok. Az "NJK-s karikat egyenlőre" én is jó ötletnek tartom, mert ki tudja, hogy hányan akarnak csatlakozni a rossz fiúkhoz.
|
|