|
Post by Jake Hedgedog on May 31, 2011 20:16:45 GMT 1
bevallom, némileg gondban voltam a csoportokat illetõen, hogy kinek milyen titulus járjon. az elején kitaláltam, hogy nem hozok létre külön csoportokat, hanem mindenki marad "kezdõ fórumozó", meg ilyesmi, de aztán rájöttem, hogy ez egyrészt elég snassz, másrészt nem lesz nyilvánvaló, ha egy karakter el van fogadva. utána az elsõ ötletem az volt, hogy szülõrégiók szerint csoportosítok, de rájöttem, hogy ez halva született ötlet. én is át akarok menni majd egy másik karimmal más régiókba, és ott elég hülyén nézek majd ki, ráadásul... hmm... most nem jut eszembe más érv ellene, de amikor benne voltam a csoportosításban, akkor még néhány dologgal simán lebeszéltem magam róla. úgyhogy nem láttam más lehetõséget, gondoltam, létrehozok néhány alapcsoportot. úgy mint: - edzõ/tréner - ash a tipikus példa rá. célja, hogy jelvényeket gyûjtsön, minél több pokemont befogjon, a meglévõket erõsítse.
- professzor - oak prof. a pokemonok vizsgálata a célja, õ indítja útjára az ifjú tanoncokat.
- megfigyelõ - tracey. már ha jól írom a nevét. rajong a pokemonokért, feljegyzi a tapasztalatait, fotózik, rajzolja õket. szépségversenyekhez kiváló tulaj.
- nevelõ - brock. rajongása inkább gyakorlati alapú. õ tapasztalatait fõleg csatákba fekteti.
- pokemonbarát - misty. pokemonokkal akar élni, megvan a fixa ideálja (vízi pokemonok), de nincs célja velük. azt tesz, amit akar, saját hirtelen elképzelései vezérlik.
és akkor még néhány értelemszerû rang:
- teremvezetõ
- pincér - úgy, mint az ötödik generáció pokemonpincérei. lényegében véve a pokemontrénerek kritikusai.
- fejvadász - nem feltétlenül fair eszközökkel gyõz le és gyûjt be pokemonokat.
- ranger - a fejvadászokkal járnak párban, úgy, mint tûz és víz. míg a fejvadász a törvényeket megszegve szerez pokemonokat és adja el õket, addig a rangereknek szinte nincs is saját pokemonjuk, hanem mindig a környezetükben lévõket használják fel különleges eszközük segítségével, majd békésen elengedik õket.
szívesen várnék tippeket, ötleteket, jótanácsokat, észrevételeket, bõvítéseket még hozzá. ha vki jönne egy új csoportkérelemmel, örömmel fogadom. csak mondjátok-mondjátok! : D
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on May 31, 2011 22:44:09 GMT 1
a-ha! miután kb háromnegyed órát vacakoltam a csillagokkal, kiderült, hogy ha csoportokot hozok létre, akkor nincs olyan lehetõség, hogy mindenki a hsz-ei alapján kapjon csillagokat. viszont mivel a csoportok amúgy is kicsit nyögvenyelõsek, ezért azokat töröltem, és maradnak a "kezdõ fórumozó" és hasonló rangjelzések. az elfogadáshoz pedig visszatérhetünk a régi módszerekhez: hsz a poszt után. és ha a karaktert elfogadtuk, akkor a neve felett meg fog jelenni az elõtörténete. mára ennyi, a fórum lassan megnyitásra kész. én viszont fekszem. jóccakát!
|
|