|
Post by Betty on Mar 3, 2012 17:26:13 GMT 1
Alszik. És még mindig. Szájából apró légbuborékok törnek a vízfelszínre, és én azon veszem észre magam, hogy aggódok. Nem feltétlen a csata kimenetele miatt, inkább Med-et féltem. Lássuk csak, mit is olvastam én a tentacruel pokémonok légzőszerveiről? Hiába töröm a fejem, nem ugrik be. Most aztán megkaptad a magadét, Lady Splash, nem ér semmit a sok tanulás, ha nem tudod felhasználni, amikor igazán szükség van rá. - korholom magam, persze csak magamban. Igen, annyi bizonyos, hogy a tentacruelok képesek oxigént nyerni a levegőből, és talán a vízből is, hiszen nem egyszer történt meg velünk, hogy több órán át búvárkodtunk. Hogy lehettem ennyire figyelmetlen? Vízi mesternek tartom magam, és még ilyen alap dolgokkal sem vagyok tisztában?
De mostmár elég az önsajnálatból, hisz Poliwag vészesen közelít Med felé. Lassan beszívom a levegőt, majd kifújom, közben kiürítem az agyam, hogy csak a meccsre tudjak koncentrálni. A pár pillanatig tartó pánikroham elmúlt. Ismét önmagam vagyok, aki minden szituációból ki tudja hozni a legjobbat, igen, én vagyok a vízi edzőterem vezetője, Lady Splash, a brilliáns megoldások mestere... még akkor is, ha ez életem első hivatalos edzőtermi küzdelme. Végülis ez a harc nem más, mint egy sima küzdelem, két pokémon és mesterük között, és ilyenben már számtalanszor volt részem. Mi változtat azon, hogy most mások a körülmények? Talán a nagyobb felelősség.
- Med, ébresztő! - kiáltom, de persze eredménytelenül. Olyan szerencsénk nincsen, hogy egy hipnózis támadás hatása egy körön belül elmúljon. Ellenfelünk duplapofonnal indít, amit sikeresen véghez is visz. Igaz, hogy pokémonom közelharci védelme nem túl stabil, de, mivel teste viszonylag rugalmas, a duplapofon nem üti ki elsőre. Inkább megmozgatja Med testét, kb úgy, mintha felpofoznánk egy kocsonyát. Poliwag támadása azonban a látszattal ellentétben sikeresnek mondható, én tudom ezt, hisz ismerem a pokémonomat; viszont a kihívó aligha lehet tisztában e ténnyel. Ez talán kedvező lehet számunkra...
Med még mindig alszik, így az ebihal újra támadhat. Remélem ez a második csapás nem fogja egyből kiütni a barátomat.
|
|
|
Post by Webber on Mar 4, 2012 20:06:50 GMT 1
Ezaz! Poliwag odaér Tentacruelhoz és a duplapofon is betalál anélkül, hogy ellenfelünk felébredne! De mintha nem lett volna semmi hatása. A medúza szinte meg sem mozdult a csapásoktól. Talán Poliwag még mindig a méreg hatása alatt áll, azért sikerült ez a támadás ilyen gyengére. Eszembe jut, hogy mi lenne, ha újra duplapofonnal támadnánk, de ezt a gondolatot inkább elhessegetem. Matekórán se mondom be kétszer ugyanazt a megoldást. Ha elõször nem volt jó, másodszorra sem lesz jó - legalábbis ugyanannál a példánál. Hogy tud még támadni Poliwag? Nemrég eszembe jutott a hidropumpa, de most eszembe jut, hogy Poliwag valószínûleg még nem ismeri ezt a támadást; és nem is most kéne neki megtanulnia. Bár amikor Eeveenek sikerült nem messze innen az árnyéklabda-támadás... Ó, sosem fogom elfelejteni! De most nem Eeveevel harcolok, most erre a meccsre kell koncentrálni! -Poliwag, gyere, ússz fel a felszínre, majd indíts az ellenfél felé egy lefejelõ-támadást!
//Body slam: ez hogy van magyarul? Oké, hogy nem fej, hanem test van benne, de Poliwag szinte csak egy fejbõl áll.
|
|
|
Post by Betty on Mar 4, 2012 21:10:02 GMT 1
Pont ahogy sejtettem: a kihívóm, Webber, elbizonytalanodott a duplapofon hatása láttán. Egy csöppet mintha gondolkodóba is esett volna, de előbb utóbb úgyis rá fog jönni, hogy a támadásai igenis előrébb viszik párosukat a győzelem felé...
Thomas egy újabb támadásra utasítja pokémonját, lefejelésnek nevezi. Igen, ez már jobban fog fájni nekünk, mint az előző mozdulat, efelől kétségem sincsen. A kérdés az, vajon Med hogyan reagál rá... kibírja-e, vagy alvás közben elájul? (Ha lehet ilyet egyáltalán...) A válasz hamar érkezik: a kis Poliwag minden erejét és lendületét beleviszi a támadásba, és viszonylag nagy sebességgel (érdekes, hogy mintha nem is lenne hatása a méregnek, amit tentacruel csápjai okoztak) nekimegy a nagytestű medúzának. Halkan sóhajtok egyet: még jó, hogy elfelejtették, hogy Med még mindig a vízben van, így nem tud igazán nagyot hátracsapódni, akármekkora erővel is szaladnak belé. Ez azért van, mert a víznek nagyobb az ellenállása, mint a levegőnek, így Med hamar lelassul, majd megállapodik a medence szélétől egy-két méterre.
Minthogy jobb nem jut az eszembe, újra elkiáltom magam: - Med, ébresztőőőőő! Gyerünk, ébredj! De pokémonom még mindig nem mozdul. Ez szinte hihetetlen, nem számítottam rá, hogy a kis ebihal ilyen nagy hatású hipnózisra képes. Adok nekik mégegy pontocskát ezért az erőért! Med testén tisztán látszik Poliwag testének a nyoma, ahol ütköztek. Nem tudom, meddig bírjuk még ezt a meccset, ha tentacruel nem ébred fel. Már éppen azon vagyok, hogy elővegyem a pokélabdámat, és feladjam a harcot (Med testi épsége ugyanis mindennél fontosabb), amikor a medúza megmozdul. Arcomon mosoly jelenik meg: ilyen kitartást nem minden nap lát az ember! - Med, tudod folytatni? - kérdezem ébredező barátom, aki lassan bólint egyet. Valamivel el kell terelnem Webber figyelmét, amíg Med jobban magához nem tér.
Ekkor egy jó (mondhatni brilliáns) ötlet jut az eszembe: - Med, akadályfal! Tentacruelom egy átlátszó, de erős anyagból lévő falat alkot maga elé, ami tudvalevőleg növeli a közelharci védekezését. Mivel Poliwag vízi támadásai nem sokat érnek (bár jelen helyzetben elképzelhető, hogy még egy vízpumpa is ki tudja ütni a medúzát), az ebihal közelharci technikákkal fog próbálkozni, de ehhez vagy át kell törnie, vagy ki kell kerülnie a falat. Akármelyik módszert is választja a kihívó, elég időt fog hagyni Mednek, hogy összeszedje magát.
//Angolul Barrier, nem találtam jó magyar szót rá.//
|
|
|
Post by Webber on Mar 5, 2012 17:35:04 GMT 1
Elszalasztottam a lehetõséget. Pont akkor jutott eszembe, hogy mit kéne csinálni, amikor már nem lehetett. Poliwaggel fel kellett volna löketni Tentacruelt a víz felszínére és úgy támadni õt. De most már késõ. Felébredt, edzõje pedig egy akadályfalat kér tõle, amit sikerül is maga elé varázsolnia. Ha mindez a víz felett - félig a vízben történne, akkor simán utasíthatnám Poliwaget, hogy próbálja összetörni, de így esélytelen, csak idõpazarlás lenne. Most valami nagyon okosat kéne csinálni, úgyhogy az elõzõ gondolataimat teljesen felülírva ezt kiáltom Poliwagnek: -Gyerünk, kerüld meg alulról a falat és próbáld meg felnyomni Tentacruelt a víz tetejére! Ha sikerül, fent sokkal nagyon hatása lesz a duplapofonnak és a "body slam"-nek is...
|
|
|
Post by Betty on Mar 6, 2012 23:13:07 GMT 1
És akkor rádöbbenek a csúnya igazságra: hogy akármennyire is én vagyok a teremvezető, a kihívóm diktálja a mérkőzés ütemét, mi pedig csak védekezünk. Túlzásba vittem az előre tervezést. Megint. Kicsit el is szégyellem magam emiatt, hát milyen vezető vagyok én, hogy csakúgy hagyom, hogy úgy táncoltassanak holmi gyerekek, mint ahogy ők akarnak! Hát igen...hogy milyen vezető vagyok? Kezdő.
De mindez nem számít, annyi a dolgom, hogy újra átvegyem az irányítást, és úgy haladjon előre a küzdelem, ahogyan nekünk jó Meddel. Ezért átváltok egy új taktikára! (Magamban azért nagyonis kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog reagálni Webber a változásra, de most nem ezzel kell foglalkoznom, mert így újra ők lesznek előnyben!) Lássuk mit kezd a kis ebihal Med legerőssebb távolsági támadásával!
A helyzet is nekünk kedvez: Poliwag a víz alatt van, és újra pokémonom alá akar kerülni. Kár, hogy ezt a trükköt egyszer már eljátszották! - Thomas, mi nem dőlünk be kétszer ugyanannak a trükknek! - szólok át a pálya másik oldalára, majd Medhez fordulok. - Med, iszaphullámot neki! - ordítok. Az iszap, mivel nehezebb a víznél, amúgyis lefelé süllyedne, és az áramlási sebességét csak növeli az, hogy tentacruel már a támadás elejétől lefelé irányítja.
A hullám nagy területen oszlik el, így szinte kikerülhetetlen, főleg hogy Poliwag már egészen közel van pokémonomhoz, így alig van ideje félreúszni. De most, hogy már utasítottam Medet a támadásra, van egy kicsi időm gondolkodni a lehetséges ellenlépéseken. Az ebihal pokémon, ha nagyon gyors, akár ki is kerülheti a nagyerejű hullámot, de -ha edzője elég bátor- bele is úszhat az árba. Ebben az esetben biztosan nagyon meg fog sérülni, de lesz esélye arra, hogy közvetlen találatot vigyen be a sár mögött lévő ellenfelének. Harmadik megoldásként szóba jöhet az is, hogy megpróbál elúszni, de nem sikerül, és akkor meg is sebződik és nem is tud támadni. Bár, látva eddigi teljesítményüket, ezt a verziót szinte kizártnak tartom... És akkor még számításba se vettem, hogy az iszaphullám 10%-ban meg is mérgezheti a vele érintkező pokémont...
Vajon Poliwag elég erős lesz? És Webber mennyire fogja félteni pokémonját? Nemsokára ki fog derülni...
|
|
|
Post by Webber on Mar 10, 2012 23:55:57 GMT 1
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy újra beküldtem Poliwaget Tentacruel alá, és ezt Splash ki is használja; egy iszaphullámot küld rá. Elõször arra gondoltam, hogy még kéne próbálni kikerülni az iszapot, de ha nem sikerül, akkor nagy bajban leszünk. Viszont... Poliwag, tolj az iszap felé egy olyan vastag vízsugarat, amilyen vastagot csak tudsz! -Így, ha sikerül elég nagyot kilõnie, akkor az iszap egyszerûen kikerüli. De ha nem is sikerül, akkor is legalább felhígul a mocsárlé, ami így kevésbé fogja bántani Poliwaget. A vízsugár elindult, viszont az iszap átláthatatlanná tette a vizet, így csak várok, hogy valamelyik pokémon megjelenjen a víz tetején, kitisztuljon a víz, vagy Splash valami utasítást adjon Tentacruelnak, amire rögtön reagálhatunk...
|
|
|
Post by Betty on Mar 12, 2012 12:05:38 GMT 1
Mednek még magához képest is jól és erõsre sikerül az iszaphullám, ami hamar beborítja a medence egész területét. Mivel nem látok semmit a víz alatt folyó eseményekbõl, elõveszek egy távirányítót a zsebembõl, és megnyomok egy gombot: a lelátóval szembeni oldalon lévõ hatalmas monitor bekapcsol, és a kettéosztott képernyõn megjelenik a medence, egy víz alatti rendes kamerával és egy szintén víz alatti hõkamerával véve a két képet. Az egyiken csak a sûrû iszapos víz látszik, a másik azonban pontos képet ad a pokémonok helyzetérõl. Poliwag elszántan küzd a felé zúduló sártengerrel, de hiába az erõs vízsugár - ami miatt a közvetlen felé igyekvõ iszap ugyan elkerüli - ha tentacruel támadása az egész medencére hatással van! - Med, gyere ki a vízbõl, gyorsan! - utasítom barátomat. Vagy ezerszer elõfordult már ez a szituáció, amikor pokémonjaimat egymás elleni harccal edzettem: a vízzel felhígított iszap még hagyján, de ezután rendszerint be szokott következni egy amolyan válaszreakció Med testétõl, amit sajnos nem tud befolyásolni: egyszer csak, minden kontroll nélkül elkezd ömleni belõle a sûrû méreg, ami pillanatok alatt elegyedik a sárral, és egy mérgezõ mocsaras környezetet hoz létre.
Nagy szerencsémre ezidáig még semmi erre utaló jelet nem mutatott Med, így kicsit megnyugszok. A kis ebihal kitartása azonban lenyûgözõ: még mindig sikerül távol tartania magától az iszapot, ami lassan a háta mögé kezd folyni, ellenfelünk azonban meg sem próbál elmenekülni a helyzetbõl. Érdekes, hiszen még tentacruelt is kivezényeltem, Webber meg csak áll ott és nem csinál semmit. Még egy pontot kapnak, az egészséges vakmerõségükért! Elismerõen bólintok egyet, majd ránézek az egyik úszó körlapon pihengetõ medúzára: - Nos, Med, te mit gondolsz? - kérdezem. - Tenta! Tentacruuuuuel! - jön az örömteli válasz. Több nem is kell nekem, lekattintom az övemrõl az üres pokélabdát, és visszahívom társamat.
Úgy tûnik a fiatal tanító nem nagyon érti a helyzetet, ezért odasétálok hozzá: - Thomas, ebben az edzõteremben nemcsak kiütéssel lehet gyõzni. Én díjazom a kitartást, a bátorságot, de mindenekelõtt a kreativitást a csata közben. Te több ízben is megmutattad, hogy igenis lehet meglepetést okozni a vezetõnek a meglepetések és brilliáns megoldások termében! Éppen ezért, örömmel nyújtom át neked a kristályjelvényt! Megérdemeltétek! - Valamint szeretnék adni Poliwagnek egy kis ajándékot: ezek itt Oran bogyók, amik csökkentik a pokémonod sérüléseit. Ami mellette van, az egy Pecha bogyó, elmulasztja a mérgezés összes tünetét és ellenszerként is szolgál. Így már csak egy jó nagy pihenésre van szüksége az ebihalnak, és kutya baja sem lesz!
|
|
|
Post by Webber on Mar 13, 2012 0:04:57 GMT 1
Micsoda felszerelt egy terem ez! Splash egy távirányítóval bekapcsolja a kivetítõt, amin fele-fele arányban osztozik a hõkamerás és a normál közvetítés a víz alól. Poliwag küzd, de sajnos túl sok az iszap, így bekeríti õt... Splash felhívja a víz aljáról pokémonját; nem is értem miért. Csak nem a saját iszapjától akarja megóvni? Ezután megkérdezi tõle, hogy 'mit gondol', majd a válasz után .. visszahívja?! Elmagyarázza, hogy itt nem csak az kaphat jelvényt, aki gyõz... -Rendben, hát, végülis te vagy a teremvezetõ! -Mondom, miközben átveszem a jelvényt. Az elsõ jelvényemet. A fény felé tartom és kicsit gyönyörködök benne. -Köszönöm szépen! Ezután adott pár bogyót, mondván, hogy adjam Poliwagnek. Jaj, Poliwag! Egészen elfeledkeztem róla, de szerencsére már ki is mászott a medencébõl és elindult felénk. Leguggoltam, úgy vártam meg, amíg ideér. -Ezt nézd, mit nyertünk! Jaj, nem a bogyókat, bár mondjuk a tiéd, edd meg... Hanem ezt! -Mutatom neki a jelvényt! Neki is tetszik! Hamar bekapta a bogyókat, majd visszahívtam a labdájába. Elköszöntünk egymástól, majd elindultam kifelé. Az ajtóból visszafordulva kimondom azt, ami talán már a meccs elején elkezdett megfogalmazódni bennem: -Azét majd ha Poliwag átalakul, újra eljövök egy visszavágóra! //azt akartam írni, hogy felhívja Tentacruelt, de így elég félreérthetõ lett volna
|
|