|
Post by Betty on Feb 22, 2012 20:32:55 GMT 1
Nem várt izgalom fog el: ez az első hivatalos teremcsatám! Átolvastam ezernyi könyvet, tapasztaltam már ezernyi dolgot, de ehhez fogható érzés még sohasem kerített hatalmába.
Teremvezető lettem.
Nos, a szabályokat sok gondolkodás után alkottam meg, hogy csak azok lépjenek elém, akik eléggé felkészültnek érzik magukat a váratlanra. Az első teszt, amit elébük fogok helyezni, egy egyszerű kérdés. Ám a válasz az egész küzdelemre hatással lesz, és ezt ők is tudják: ez is egyfajta próbatétel. A termemben csak az élhet túl, aki nemcsak fizikailag (a pokémonjai által), hanem szellemileg is kiváló szinten van. Az ellenfelem egy huszonéves fiú, elszánt arccal és erős szívvel: valószínűleg mindent meg fog tenni a győzelemért. Igaz, még nem láttam, hogyan bánik a pokémonjaival, így messzemenő következtetéseket nem tudok levonni, de annyit mondhatok, hogy fő erőssége az akarat. Talán. Az emberek megítélésében még nem vagyok annyira magabiztos, de idővel ezt is kitanulom majd.
- Az én nevem Lady Splash! Kérlek mutatkozz be te is! - mondom, arcomon magabiztos mosollyal. - Készen állsz a harcra? Kis időt hagyok neki, hogy válaszoljon, majd rátérek a lényegre, ami biztos foglalkoztatja már egy ideje: a kérdés, ami alapján a társamat választani fogom. Pár másodpercnyi gondolkozás után kitalálom, mi lesz az ő személyre szabott kérdése: ő az első tréner, aki meg akar velem küzdeni. Mivel eddig senki más nem tette ezt meg, így nem rendelkezik információval, ami esetleg az ő oldalára fordítaná a meccset. Ezt bevállalni nagy bátorságra vall. Éppen ezért, ő fogja a lehető legkönnyebb kérdést kapni.
- Mivel te vagy az első kihívóm - kezdem, kis hatásszünetet tartva utána - egyszerű kérdést fogsz kapni. Tehát, mondd meg nekem légyszíves... hogy melyik pokémonom ellen szeretnél harcolni?
|
|
|
Post by Webber on Feb 22, 2012 21:26:32 GMT 1
Beléptünk a terembe, majd mindketten elfoglaltuk a helyünket. Ennyire nem kéne kimutatnom, hogy izgulok, de szerintem már késõ. Biztosan észrevette, hogy ez az elsõ, terembeli csatám. Õ viszont... várjunk csak! Hiszen nemrég nyílt a terem! Akkor valószínûleg õ se harcolt még olyan sokat itt. Ez pár másodpercen belül be is igazolódik, amikor a bemutatkozás után így intézi felém a kérdését: Mivel te vagy az elsõ kihívóm... -Thomas Webbernek hívnak és természetesen készen állok harcolni! ... melyik pokémonom ellen szeretnél harcolni? Micsodaaa? Azt hittem, hogy valami találós kérdést kell kitalálni, mondjuk hogy hány Bulbasaur kell egy villanykörte kicseréléséhez. Próbálok úrrá lenni meglepõdöttségemen, visszahúzom az üregükbe a szemeimet, majd gondolkozni kezdek, kit is válasszak. Kik közül is lehet választani? Ki volt írva a papírra, de azt hittem, hogy itt is ki lesz írva valahol, vagy legalább kiküldi õket a vízbe. Volt egy Vaporeon; róla eszembe jutott a Rapid-ligás hajón zajlott meccsem, amikor Poliwag küzdött egy Poliwrath ellen. Akkor õt nem. Slowbro... õt sem. Splash biztos nem véletlenül választotta be a csapatába. Hiába tûnik lassúnak - sõt, biztos az is - attól még a pszichotámadásai eléggé erõsek lehetnek, nem beszélve a regenerációs képességérõl. Tentacruel. Egyet legyõztem nem is olyan nagyon régen itt a tengerparton, de akkor nem voltam egyedül, David is odatette magát a csatában. Krabby.. nem, Kingler. Egy nagyra nõtt integetõrák. Talán õt kéne választanom, de ekkor elémúszik egy kép, amin Kingler ollói közt látom Eeveet. Tehát nem õt fogom választani, hanem... Poliwaget, Tentacruel ellen! Hiába gyors, a mérete miatt biztosan lassabb, mint az én pokémonom és ugyanúgy víz típusú. Hirtelen eszembe jut, hogy a kérdés arra vonatkozott, hogy ki ellen szeretnék harcolni, nem arra, hogy ki ellen fogok, de ezt a gondolatot hamar elhessegettem. -Szóval... Tentacruelt választom! -De azt majd csak akkor mondom meg, hogy ki ellen, ha már kiderül, hogy tényleg vele kell-e küzdenem. -Teszem hozzá magamban.
// Lady-nek hívták a Dokik-ban a Mindenes barátnõjét :-D
|
|
|
Post by Betty on Feb 22, 2012 23:24:48 GMT 1
Meglepte a kérdésem, ez kétségtelen, de egészen jól reagált rá. Mitöbb, ilyen gyors reakcióra nem is számítottam! És aki a meglepetések termében meg tudja lepni a teremvezetőt, annak egész jó esélyei vannak a győzelemre. Mindenképpen adok neki egy pontot a magabiztos feleletéért.
Az első próbát remekül kiállta, de senki se higgye, hogy ez azért van, mert könnyebb kérdést kapott. Igazából, nem kapott könnyebb kérdést. A sokadik kihívó már fejből tudja az összes pokémonomat, úgy jön ide, azonban ez a fiú csupán pár pillantást vethetett rájuk a faliújságon. Ezzel a kérdéssel a memóriáját teszteltem, hiszen éles helyzetben, nyomás alatt kellett visszaidéznie a leírt pokémonokat, azok erősségeivel együtt, majd ki kellett választania a neki legmegfelelőbbet, mindezt kb fél másodperc leforgása alatt.
- Biztos, hogy tentacruelt szeretnéd ellenfélnek? - kérdezem, kíváncsian várva a reakcióját - Ha igen, akkor kezdhetjük is a meccset! - Med, téged választalak! - dobom el a pokélabdát, amiből nemsokára előbújik pokémonom. Elfoglalja helyét a medence innenső végében, majd felemeli két csápját, jelezve, hogy felőle akár kezdődhet is a küzdelem. Kíváncsian várom, ellenfelem milyen pokémont választ majd.
|
|
|
Post by Webber on Feb 23, 2012 0:56:32 GMT 1
Splash elfogadja a választásomat, és tényleg Tentacruelt választja, aki el is foglalta a helyét a vizben. Egy kicsit elgondolkoztam rajta, hogy mégse Poliwaget válasszam, de mivel Eevee is ugyanolyan apró Tentacruelhez képest, mint Poliwag, ezért inkább õt választom. -Lepattintom az övemrõl a labdáját, majd az egyik, vízben lévõ szikla felé célozva eldobom azt. A labda megpattan a sziklán, Poliwag pedig a vízbe kerül. -Ööö Poliwag, légyszíves, küldd már vissza a pokélabdát! -Általában vissza szokott pattanni a kezembe, most viszont, amikor magabiztos benyomást kéne keltenem, persze hogy nem sikerül. Õ felemeli a farkával a labdát, feldobja a levegõbe, majd egy gyenge vízsugárral felém irányítja; pont bele a kezembe. -Fú, köszönöm. Kicsit megrázogatom, hogy ne legyen vizes, majd visszapattintom az övembe. Készen állok. -Poliwag, ugye emlékszel, hogy harcoltatok a többiekkel a tengerparton, Gyarados ellen? Biztos láttátok Tentacruelt és Poliwrath-t is. -Hoppá, lehet, hogy Poliwrath-t nem kellett volna említenem. -Szóval mindent bele, bízok benned! Õ rám mosolyog, majd visszafordul ellenfele irányába. Várjuk, mit fog lépni... //elfelejtettem, mit kell írni, hogy sorkizárt legyen
|
|
|
Post by Betty on Feb 23, 2012 22:03:47 GMT 1
Mostmár aztán tényleg kíváncsivá tett engem ez a fiú. Igazán érdekel, hogy mit is tervez ellenem egy olyan vízi pokémonnal, mint Poliwag. Valószínűleg ők is a gyorsaságra fognak rámenni, ahogyan mi is. Mindenesetre, tetszik, ahogy Thomas gondolkozik: víz a víz ellen, gyorsaság a gyorsaság ellen. Nemcsak a memóriája jó, de még bátor is: be meri vállalni a kockázatát egy efféle küzdelemnek, amiben az ellenfele nemcsak méretbeli előnyben van, de kettős típusa miatt méreg típusú támadásokat is tud használni a vízieken kívül. Megér egy pontot a merészsége, (még ha kissé ügyetlenkedik is az elején)! - Úgy gondolod, hogy le tudsz győzni a saját módszeremmel? - kérdezem tőle kihívóan - Akkor akár kezdhetjük is!
- A harc a kristályjelvényért a kihívó Thomas Webber és a teremvezető Lady Splash között ezennel kezdetét veszi! Mindketten egyetlen pokémont használhattok! A küzdelemnek akkor van vége, ha az egyik fél nem tudja tovább folytatni a harcot! Ha minden érthető, akkor kezdhetitek! - ordítja Greg, és a zászlókat a magasba emeli.
- Tiétek a kezdő lépés! - szólok át a túloldalra - És csak ügyesen! - teszem hozzá. Med, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk, amit gyakoroltunk!
// a szöveg elejére ezt írd, szögeletes zárójellel: (justify)(blockquote), a végére meg ezt: (/blockquote)//
|
|
|
Post by Webber on Feb 24, 2012 16:18:16 GMT 1
A meccsvezetõ elindítja a küzdelmet, Splash pedig átengedi nekünk a kezdõ támadást. Halkan megszólítja pokémonját, hogy most kipróbálhatják, amit gyakoroltak. Hiába mondta halkan, ez gondolom inkább nekem szólt, hogy legyen bennem egy kis félsz, hogy mit is fognak csinálni, hogy ezzel is próbálja elterelni a figyelmemet a meccsrõl. Talán nem is gyakoroltak semmi különlegeset. Na, úgy tûnik sikerült is nekik, mert már ezen gondolkozok. Megrázom a fejem, majd pár másodperc gondolkozás után kiadom Poliwagnek az elsõ utasítást. -Poliwag, kezdjünk egy buboréktámadással, de csak úgy lazán, nem kell rögtön megmutatni, mire vagyunk képesek! -Mondom, direkt hangosabban, hogy kicsit a teremvezetõ is elgondolkodjon, miért is Poliwaget választottam.
|
|
|
Post by Betty on Feb 26, 2012 19:42:04 GMT 1
Ááá, szóval buboréktámadással kezd? Nagyon érdekes. Tudhatná, hogy semmi hatása sincsen egy szintén vízi típusú pokémonra. Gondolom ezt a mozdulatot csak bemelegítésnek szánta. De elfelejtett valamit: hogy Med kiváló a távolsági védekezés terén!
Éppen ezért, egyetlen szót sem szólok, hanem hagyom, hogy a támadás elérje tentacruelt. A buborékok becsapódnak, de pokémonomon egyetlen karcolás sem látszik. Ekkor Med két csápjával megvakarja az érintett felületet, jelezve, hogy a támadást csak egy kis viszkető érzésként fogta fel; majd kissé oldalra billentett fejjel néz ellenfelére.
- Rendben, úgy látszik, most mi jövünk! Med, támadj te is buboréksugárral! - adom ki az utasítást. Meglátjuk, hogy reagál a saját taktikájára: víz típus a víz ellen, gyorsaság a gyorsaság ellen, most pedig buborékok a buborékok ellen!
- Azért egy kicsit nagyobb sebességgel, mint amit az előbb kaptál! - teszem hozzá, "álgúnyt" víve a mondatba. Vajon erre hogyan reagálnak?
|
|
|
Post by Webber on Feb 27, 2012 15:27:33 GMT 1
A támadás célbatalál... mert Tentacruel nem is védekezik, még csak ki sem tér elõle. És jól is tette, mert semmi sérülést nem okozott neki, hacsak nem számít sérülésnek egy kis viszketés. No nem baj, Poliwag nem támadott teljes erõvel, és nem is ez a legerõsebb támadása. Most viszont õk támadnak. Slpash biztos úgy gondolja, hogy 'na majd megmutatjuk, milyen az igazi buboréktámadás', ezért õk is ezzel támadnak. Lehet, hogy mégsem volt olyan jó ötlet ugyanolyan típusú pokémonnal kijönni, mint az ellenfél, ráadásul ekkora méretbeli különbséggel... De semmi gond, Poliwag már bebizonyította, hogy nem a méret a lényeg, le lehet gyõzni a nagyobb darab pokémonokat is! -Poliwag, próbálj kitérni a buborékok elõl, és amint ez sikerült, rögtön támadd egy vékony, de erõs vízsugárral a Tentacruel homlokán lévõ piros pontot!
//most nézem a neten, hogy Poliwagnek vannak pszichotámadásai is :-P amúgy én nagyon keveset játszottam gameboy-játékokkal, szóval nem nagyon tudom, hogy mi nem használ a másik ellen, mi sebzi meg nagyon...
|
|
|
Post by Betty on Feb 27, 2012 21:57:18 GMT 1
Poliwag sebessége arra vall, hogy remek edzésben részesült. Gyorsan és kecsesen tér ki a buborékok elől, pont úgy, ahogy arra számítottam. Nem baj, hogy a támadásom nem talált, ugyanis nem is ez volt a célom! Az igazi indok, amiért buboréktámadásra utasítottam Med-et, csupán annyi, hogy megtudjam ellenfelünk gyorsaságának mértékét. És ez a kis ebihal-pokémon a saját fajtájához képest gyorsabb! Nem hiszem, hogy Thomas valaha is edzette volna más Poliwagek ellen, pedig ez az edzési módszer gyorsan kiderítené, mire is képes a pokémonja, és miben kell még fejlődnie.
Úgy látszik, kissé elkalandoztak a gondolataim, mert egy erőteljes, vékony vízsugár süvít Med felé. Lehet, hogy néha túlzásba viszem az elemzést, aminek eredményeképpen nem tudok eléggé magára a harcra koncentrálni. - Med, bukj a víz alá! - utasítom tentacruelt, aki végre is hajtja a műveletet. Remek, a víz alatt a vízi típusú támadásoknak nem sok hasznát veszi egyik fél sem. Ez azért van, mert a víznek nagyobb a sűrűsége, és a rajta áthaladó távolsági támadások így erejüket vesztik, mire elérnék a célpontjukat.
Vajon ellenfelünk mihez kezd ebben a helyzetben?
|
|
|
Post by Webber on Feb 28, 2012 21:49:36 GMT 1
Épp valami hatásos támadáson töröm a fejem, amikor észreveszem, hogy ellenfelem kifelé integet. Megjöttek a rokonok, vagy mi? Csak egy ember jön be, közben Splash megkérdezi, hogy nem bánom-e, ha lesz egy nézõnk mostantól. De igen, bánom. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem Poliwaget kellett volna kihívni, erre most a lámpalázam okozóinak száma megduplázódik. -Persze, jöjjön csak, hisz úgy az igazi, ha van közönség is! -Mondom, majd magamra erõltetek egy mosolyt. Na, vissza a csatához! Tentacruel, vagy ahogy gazdája nevezi, Med idõközben kitért Poliwag vízsugara elõl, majd lemerült a víz alá. -Poliwag, rugaszkodj el az egyik szikláról és a levegõbõl küld Tentacruel felé egy vízágyút! Végre is hajtja, ellenfelünk azonban ismét a 'nem veszek róla tudomást' taktikát választja, és épp most értem meg, miért; a sugár átmegy ugyan a vízen, de annyira lelassul, hogy a medúza már csak egy kis pancsikolásnak érzékeli az amúgy - innen nézve - elég erõs vízágyút. A fene vigye el, most hogy támadjunk? Talán még a hidropumpa érne valamit, de azt is lelassítaná a víz és akkor már nem lenne arányban a kiadott energia a támadás erejével. Eszembe jut, hogy nekünk is ezt kéne csinálni: kiállni az egyik kör alakú tárgyra, aztán csak várni. De nem, nem olyan fából faragtak, sõt én vagyok a kihívó is, plusz még a nézõ is elkezdett mocorogni, talán már unja is a meccset. Dehogyis unja! Alig van itt pár perce, én meg itt miatta stresszelem magam! Gyerünk, gondolkozz, mivel tudnék támadni, ami a víz aljáig is elér? Az egyetlen dolog, ami most eszembe jut és a víz alatt is használható, az maga Poliwag. -Merülj le te is a víz alá, pontosabban Tentacruel alá csiklandozd meg egy kicsit, hátha akkor úgy dönt, hogy nem olyan jó lent maradni! - Utasítom pokémonomat.
|
|
|
Post by Betty on Feb 29, 2012 19:59:51 GMT 1
Agyamon több tucat ellentámadás is átfutott, és éppen azon gondolkodtam, hogy kihívóm vajon melyiket fogja választani, amikor... CSIKLANDOZÁS??? Azt meg kell hagyni, hogy tehetsége az van, szinte pillanatok alatt átlátta, hogy a vízi támadásokkal nem sokat ér, ezért Poliwaget beküldte a vízbe. De erre számítottam is! Ami váratlanul ért, az maga a mozdulatsor volt. Úgy gondolkodtam, hogy most egy közelharci technikával fog próbálkozni, duplapofonnal vagy valami hasonlóval, de nem így lett. Adjunk hát neki mégegy pontot, amiért már másodízben szerzett nekem meglepetést!
Med rá egyáltalán nem jellemző módon elkezd lubickolni a vízben, eközben meg nevet, már amennyire egy Tentacruel képes nevetni... Ellenfele bizony rátalált a gyenge pontjára: a "kalapja" alatti fekete rész érzékenyebb, mint testének kék színű részei, így egy alulról jövő támadást is nehezebben visel el. Ez a pillanatnyi zavar azonban nem fogja Lady Splash-t kibillenteni az egyensúlyból! Még ha ez a csiklandozás le is vitte Med támadó és védőerejét, akkor sem! - teszem hozzá, persze csak magamban.
Igaz, hogy Poliwag kis termetű, de a több mint tíz csáp heves suhintásait nem tudja a végtelenségig kerülgetni! Csak idő kérdése, hogy mikor találja el az egyik... és akkor a kis ebihal nagy veszélyben lesz! Vajon Thomas tudja, hogy tentacruel mindegyik csápjában (érintésre önmagától kilökődő) bénító méreg van felhalmozva?
- Med, gyorsan süllyedj le a medence legaljára! - kiabálok bele a vízbe. Ezzel az utasítással nemcsak hogy elterelem a kihívó figyelmét, hanem még javítok is egy kicsit pokémonom helyzetén.
Megtehetném azt is, hogy csak simán megvárom, amíg Med csápjainak egyike megmérgezi ellenfelünket, de Thomas biztosan gyanút fogna, hogy nem szólok semmit, és elküldené pokémonját Med mellől. Így viszont, ha tentacruelnak sikerül lemerülnie teljesen, Poliwag vagy elúszik alóla (és így a tapogatók közvetlen közelébe kerül), vagy Med alá szorul. Így vagy úgy, Webber következő lépése nagy jelentőséggel bír majd.
|
|
|
Post by Webber on Mar 1, 2012 16:11:27 GMT 1
A furcsa támadás sikeresnek bizonyul, már amennyire ezt egy csikizés engedi. Splash merülésre utasítja pokémonját, ezért úgy gondolom, hogy elég volt a csiklandozásból. -Poliwag, gyere ki alóla, a végén még agyonnyom. El is indul, de az ide-oda mozgó csápok egyike eltalálja, amitõl szép buboréksort küld a víz felszíne felé. Mi történt? Épphogy csak meglökte, alig lehetett neki ereje. Poliwag lassan emelkedni kezd, de úgy tûnik, nem tud mozogni, valami megbéníthatta. Hát persze! A medúzák csápjainak érintése bénító hatású. Ez teljesen kiment a fejembõl. Ha korábban eszembe jut, akkor szólok Poliwagnek, hogy jobban figyeljen a csápokra, vagy inkább nem is küldöm le õt Tentacruel közelébe. -Poliwag, próbálj valahogy az ellenfél felé fordulni és kezdd el pörgetni a hasadon lévõ spirált. Induljon egy hipnózistámadás! Semmi. Teljesen megbénult. Vagy mégsem? Mintha nagyon lassan, de elkezdett volna forogni a spirál. Igen, most már jól látom, elindult. De vajon lesz elég ideje, hogy véghez vigye a támadást, vagy Tentacruel elõbb támadja meg?
|
|
|
Post by Betty on Mar 1, 2012 22:12:59 GMT 1
A fiú még úgy ahogy idejében kapcsolt, így pokémonja elkerülte, hogy agyonnyomják. Viszont Med csápjaira nem figyelt eléggé, így azok egyike megsebezte Poliwaget, aki félig lebénulva, egy hipnózissal támad. A fenti eset egy remek példa arra, hogy hogyan lehet a hátrányból előnyt kovácsolni: Thomas jól használta ki a helyzeti viszonyokat, ugyanis tentacruel a medence alján volt, és így nem tudott semerre sem menekülni a hipnózis sugarai elől.
- Med, gyorsan, csukd be a szemed! - kiáltom, de már későn: a hatalmas medúza ugyan becsukja szemeit, de korántsem azért, mert én arra kértem: ellenfelünk támadása telibe kapta, így Med éppen az igazak álmát alussza. - Med, ébredj! - próbálkozok, és bevallom, kicsit ideges is leszek. Nagyon rég volt már, hogy akárki is ilyen helyzet elé állítsa duónkat. Társam azonban nem reagál, így most Webber és a kis ebihal szabadon támadhatja. Csak reménykedni tudok benne, hogy Poliwag bénulása eléggé lelassítja őket ahhoz, hogy Med végre felébredjen, mielőtt eltalálná egy esetleges nagy erejű támadás.
|
|
|
Post by Webber on Mar 2, 2012 11:19:58 GMT 1
Ez az! A hipnózis -még ha csak ilyen lassan is sikerült beizzítani -, mûködött és ellenfelünk úgy tûnik, szépen elszunyókált. Most védtelen, most kell kiütni! -Poliwag, gyorsan, támadj egy duplapofonnal! Szép lassan elindul ellenfele irányába... Mi van már? Jaj, tényleg, Tentacruel mérgének hatása még nem múlt el teljesen. -Gyerünk, tudom, hogy nehéz, de próbálj meg sietni; sok múlhat ezen a támadáson! Ekkora esélyünk már biztosan nem lesz, most szinte teljesen védtelen! Úgy tûnik, megértette, mert gyorsított, viszont innen kívülrõl nézve még mindig lassúcskának tûnik. Tentacruel mintha már mocorogna. Gyerünk, mindjárt odaérsz...!
Talán a csiga is így érezhet, mikor elindul az úttest másik oldalára zöld jelzésnél.
|
|
|
Post by Gray Reznor on Mar 2, 2012 14:21:20 GMT 1
Ledöbbenek, milyen lendület és küzdeni akarás mûködik ebben a teremben. Nincs tudatosság, alig akad tapasztalat a kihívó részérõl, de masszívan küzd és dolgozik. Kicsit félek beljebb lépni a terembe. Hiába vízben küzdenek, félek, hogy megperzsel a csata lángja.
Cesario-n látom, ahogy elszigetelõdik. Több pokémon, nagy csata, õ pedig érzi, hogy most nem kéne senkit megzavarnia. Márpedig õ nem olyan pokémon, aki átlátszó levegõ. Személyes fellépése is félelmet ébreszt (habitusi képesség), és az én tudatos munkám is ezen alapszik. Nem használok szavakat, pisszentek csak felé. Õ hátrakukkant. Rossz egy kicsit õt látni. Szinte képtelen kisebbre húzni magát. Trénerként igyekeztem kiirtani belõle néhány alapvetõ érzelem kimutatását. Félelmében nem mehet a farka maga alá, nem próbálja kisebbnek mutatni magát. Én látom az apró jeleket, hogy kellemetlen neki a helyzet. Bólint, én pedig visszahívom a labdájába.
A lelátókhoz sétálok, és leülök. Nem egyszer megakadnak a lépéseim. Én már rég leírtam volna a kihívót, amikor az megint tovább küzd, és sikeresen fordít a meccsen. Nem volt a kezemben még sem Poliwag, sem Tentacruel, nem tudok csápokban gondolkozni... Érdemes volt bejönni. Sokat fogok én még itt tanulni.
|
|