|
Post by Betty on Jul 31, 2011 19:55:32 GMT 1
Ez egy gyors útmutató ahhoz, hogy hogyan tegyél ki minél jobb képeket a nálad lévő pokémonokról. Általános tudnivalók: - a kiválasztott kép URL-jét a netről kell bemásolni a profilodba, a signature részhez - a link elé írd ezt: (img) mögé pedig ezt: (/img), csak szögletes zárójelekkel: [így] Jobban néznek ki az olyan képek, amik átlátszó hátterűek, ezt a funkciót a .jpg képek biztosan nem tudják, olyanokkal ne is próbálkozz. Én a .png képeket ajánlom, de a .gif is lehet jó, bár én azt még nem próbáltam.
1. A google képkeresőben keress rá a kiválasztott pokémon nevére és írd mögé a .png-t, így biztosan ilyen kiterjesztésű képeket kapsz. Ez még nem garantálja az átlátszó hátteret. 2. Általában 100x100-as vagy kisebb képeket érdemes berakni, de az sem probléma, ha a neten ilyet nem találsz: töltsd le a gépedre, utána nyisd meg Microsoft Office Picture Managerrel (vagy más programmal, amivel át tudod méretezni). Amint megnyitod látszani fog, hogy átlátszó hátterű-e vagy sem. Ha igen, méretezd át a kívánt méretűre, és mentsd el. 3. Mivel a képfeltöltés.hu nem tölt fel png-s és gif-es képeket, próbálkozz a tinypic.com/-mal, vagy a kepkezelo.com -mal. Erre töltsd fel a képet, majd másold ki a fórumba való linket. 4. Menj be a profilodba, és a signature-be másold be a linket, majd töröld ki belőle azokat a részeket, amit a feltöltő oldal odatett, de nem kell (nekem nem jelenítette meg a képet, ha ezeket bennehagytam): csak azt hagyd meg, ami az őáltala beírt IMG-k között van. (Az IMG-ket is töröld ki, helyette írd be magad kisbetűvel, az általános tudnivalók szerint.) 5. Mentsd el és már kész is!
Találtam egy oldalt, ahol fent van az első 4 generáció összes pokémonja, átlátszó háttérrel, sajna kicsit nagy mérettel. Persze nem tetszik minden kép, de jobb híján ezek is megteszik, ha nincs kedved keresgélni: www.virtuadopt.com/dex.php Csak rá kell kattintani a kisikonokra, és megjelenik a rendes kép.
Ezen felül a www.serebii.net/pokedex-bw/ oldalán belül, ha rámész egy poksira, ott is van .png-s kép (jobb fölül), azok is átlátszóak.
Remélem, segítettem. Jó játékot!
|
|