|
Post by Jake Hedgedog on Mar 23, 2012 14:35:54 GMT 1
Sziasztok!
Ha már felvetésekkel élek, kicsit más téma: arra gondoltam, hogy jó a tenyésztõs-tojásos rendszer, de egy lapáttal még rá lehetne tenni. Ahogy a pályázatok topic is bekerült az Elõtörténetalkotóba, úgy készítenék oda egy tojás-igénylõt is.
Ott lehetne tojást igényelni - értelemszerûen. Annyi az egész, hogy szó sem lehet extra tojás-támadásokról, arra ott vannak a tenyésztõk. Viszont ha valaki szeretne egy behemót pokét, tudom is én, egy Scyther-t, vagy egy Onixot, akkor kérheti tojásban. Vagy egyszerûen megkapja, vagy ugyan úgy történetet kérünk érte.
Erre azért gondoltam, mert többen is tenyésztõnek álltatok, hogy lefedjétek a lyukakat. Én ezért tök hálás voltam, de így el be lehetne tömni õket. A tenyésztõknek meg még mindig lenne létjogosultsága, hiszen extra támadásos tojást csak tõlük lehet kapni. Meg persze ott van a támadás tanítás.
Mit gondoltok? Az a baj, hogy ha ezt leokézzuk, akkor onnan a következõ lépés a támadás-igénylés. TM/HM támadásokat nem, de simákat ott lehetne igényelni, nem csak szimplán beírogatni adatlaphoz.
Nektek mi a véleményetek?
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 24, 2012 15:55:34 GMT 1
Nah várakoztam, hogy hozzászóljon előttem (az a) valaki, aki nálam kicsit többet tud ezen kérdésekről, de most megteszem akkor én kezdésként. 1. Tojásként már miért ne lehetne akár most is poket kérni? Nem értem, ha valaki azt szeretne, szerintem simán elfogadod úgy is Jake, azt majd kikel, amikor kikel. Tutujgatja néhány hétig, stb. Ezen miért kellene feltétlenül a tenyésztő? Oo Persze a tenyésztőnél is lehet tojást kérni, de leginkább akkor érdemes, ha olyan poke, ami alapban nem fogható még a jelen régiókban. 2. Tojástámadások: egyetértek, ezt semmi szín alatt, csak túlbonyolítja a dolgokat. Egyrészt illogikus, hogy a tojásból kikelt pokémonoknak többféle cuccuk lehessen mint a vadon befogott társaiknak (elvégre azok is tojásból lettek, nem klónozták őket ) simán adhassa meg a tenyésztő, azt csókolom. Ezen már ne kövessük azért a PC játékokat ha lehet, ne bonyolítsuk az életünk feleslegesen. 3. "Az a baj, hogy ha ezt leokézzuk, akkor onnan a következõ lépés a támadás-igénylés. TM/HM támadásokat nem, de simákat ott lehetne igényelni, nem csak szimplán beírogatni adatlaphoz." Mi van? A normál támadásokat akár önmagától képes egy poke megtanulni, ne idegelj már, ezt azért végképp ne kössük már külön engedélyhez Uff, én beszéltem
|
|
|
Post by Betty on Mar 24, 2012 16:58:50 GMT 1
Hű, kicsit elvesztem itt az okfejtésekben, de ha jól értelmezem, az a kérdés, hogy lehessen-e tojást igényelni nem tenyésztőtől, ugye? Nos alapjában véve ez egy teljesen logikus kérdés, és jó ötletnek tartom. Akár ha a karakter megírja hogy szerezte/találta, akár ha a proftól kéri, mindenképpen jó gondolat, hogy lehessen ilyet is.
Az ehhez kapcsolódó további kérdések:
Milyen tojások? Szóval, hogy minden régióból lehessen, vagy csak az első kettőből? Ezt nem igazán tudom... ugye nyilván a tenyésztőktől mindent lehet, szerintem a tojásszerzás módjától függően lehessen. Pl ha az erdőben találod akkor csak kantos vagy johtos..vagy ahhoz is kitalálsz egy sztorit, hogy ha nem e régióból van, és hogy hogyan került ide...
Tojás-támadások: Azt hiszem ezt egy kicsit félreértettétek, ugyanis ezeket NEM a tenyésztők tanítják! Nekik semmi közük nincsen ehhez. Válaszolva Boris mondatára, egyáltalán nem illogikus, mert ezeknek a támadásoknak a megléte a tojást "alkotó" szülői pártól függ. Pontosabban az apától, de ebbe nem érdemes belemenni. A lényeg, hogy minden pokémon más szülőktől származhat, így a képességeik is mások. Kb mint a genetikában, jobb képességű szülők gyermekeinek nagyobb esélye van a képességek öröklésére és meglétére, mint a kevésbé "jó" szülők gyermekeinek. Pokémonban is hasonló, ha az apuka tud egy különleges támadást, azt átörökíti a kicsinyeire, amíg ha a bébi egy "tudatlan" apától származik, soha nem lesz képes egy adott mozdulat használatára. Szerintem minden tojásból születő pokémonnak meg kell adnunk az esélyt, hogy igenis különleges szülőktől származik, legyen ez a tojás vagy tenyésztőtől, vagy egy erdőben lévő tó mélyéről összeszedve. Itt a lényeg, hogy maga az edzője mit szeretne.
Egyéb támadások: A TM és HM támadások betanítása maradjon a tenyésztő dolga. A normális támadásokat szerintem se kéne szabályokhoz kötni, sem külön igényelni, annyi, hogy egy most kikelt pokémon ne tudjon rögtön minden erős támadást, esetleg (ahogy már írtam is) a serebii-n a legelső pár mozdulatot tudja csak.
|
|
|
Post by Yessi on Mar 24, 2012 17:26:13 GMT 1
Na jöttem én is véleményt osztani.
Szerintem jó ötlet. Bár a tojás fajtáját szerintem mi, user-ek dönthetnék el. Lehetne, mondjuk egy tojás kikelése az 2-3 hét. Vagy hamarabb indokolt esetben. A támadásokat pedig a trainer-nek a kötelessége megtanítani. Szerintem. Van egy másik dolog is. A szülök. Most (ha jól láttam) akkor nincs minden Pokemon-ból 2 db. Fiú-lány. Ennél szerintem két külön fajból lehetnének a szülök és mondjuk több mint 2-3 tojás lenne. Tegyük fel, hogy mondjuk van egy Charizard-om és egy Rapidas-om. Nekik lenne tojásuk. Egyik lesz majd Charmander a másik Ponyta. Szóval így. Persze más "eleme" is lehet a két párnak, de akkor egyik ilyen, egyik olyan fajtájú Pokemon-nak kellene lennie. Még egyszer visszatérve a támadásokra. Ezt a trainer-nek kötelessége megtanítani! Nem a tenyésztőknek. Sem a TM/HM támadásokat. A játékokban is úgy volt, hogy MEG KELL SZEREZNI! Nem úgy a Pőkemon-nal kapjuk! Ezt mondjuk el lehetne intézni, úgy, hogy aki egy két kalandnál jól ír kap egyet. Nos nekem kb. ennyi lenne.
|
|
|
Post by Betty on Mar 24, 2012 17:53:41 GMT 1
Yessi, egy pár dolgot tisztáznék.
1. A tojásból kikelő pokémon fajtáját naná, hogy az adott tréner dönti el. Ez nem is kérdés.
2. A támadásokat nem mindig a tréner kötelessége betanítani. Ezek a normál támadásokra érvényesek csak, azt a pokémon úgymond magától tanulja, az edzéseknek hála. A többi típusú támadást (TM/HM/egg) már megbeszéltük, ezért (is) találtuk ki a tenyésztőket, az eredményt lásd itt. És a játékokban is azért kaptad a lemezeket, hogy azokat megmutasd a pokénak és az ilyen módon megtanulja. Nem te tanítottad neki, csakúgy a semmiből! Ja és akkor a move tutor-ok szted mik voltak? Ha már a játékoknál tartunk. És igen itt is az ilyenfajta támadásokat "meg kell szerezni", olyan módon, hogy írsz egy reagot a tenyésztőnek, stb. Majd olvass utána hogy hogy is megy ez, már volt is rá példa az elmúlt időben.
3. Szülők. Itt nem a mi pokémonjaink a szülőpáros, úgyhogy semmi értelme ilyen dolgokon agyalni. A tojásokat találod/szerzed valahonnan/kapod valakitől. Ennyire egyszerű.
A kérdés inkább arra irányult, hogy lehessen-e tojásokat kapni nem tenyésztőtől is.
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 24, 2012 18:05:48 GMT 1
Hirtelenjében az egészhez a magam részéről még annyit: Amíg nem kötelező foglalkozni a tojás támadásokkal, addig nem zavarnak A másik részéhez: mivel ez a játéktér itt a Johtoig bezáruló pokékat éri el jelenleg, így ezeket lehessen találni akár tojás alakban is, de mivel a többi illogikus lenne itt, így azokat kérjük a tenyésztőtől. Ha valakinek egyénileg úgy érzi igen jó ötlete van a sajátjára, az feldobhatja persze, ettől se zárkóznék el adott esetben. Magyarul maradjunk meg a lehető legkevesebb szabályzás mellett. TM/HM maradjon meg a tenyésztőknél természetesen. Szülőpáros érdektelen dettó, ha valakik ki akarják mondjuk játszani, arra most is van lehetőség, de nem szükségszerű
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Mar 25, 2012 12:36:59 GMT 1
Akkor az eddigi meglátások tükrében konkretizálom a dolgokat. Hálás lennék, ha továbbra sem maradna szó nélkül a téma. Én nagyon imádom ezeket a vitafórumokat. Támadások igénylése: gyors kitérõ ide is. NEM. Ennyivel nagyjából a téma le is zárható, nem érzitek szükségét. Tojások igénylése: Igen, eddig is lett volna lehetõség erre, hiszen ott van a pályázás topic. Mégsem élt vele senki, ezért úgy gondoltam, hogy emeljük ki, tegyük jobban láthatóvá. Szabályai: - Nem kell meghatározni a szülõpárost, te választod ki, hogy milyen tojást szeretnél. - Betty kiállt a mellett, hogy igenis lehessen az itt igényelt tojásnak is tojás támadása. Részemrõl ez nem okoz problémát. Azért vetettem fel, hogy ne legyen tojás-támadás, mert akkor a tenyésztõk semmivel sem többek. Egy tenyésztõ még írjon ebben a témában ide, úgy nyugodtabb szívvel döntök. Remélem nem hagytam ki semmit. A menetével kapcsolatban Yessinek volt egy hozzászólása, hogy két-három hét, amíg kikel. Ez mintha már más témában is felmerült volna. Az a baj ezzel, hogy vannak itt lassabban játszó emberek, és vannak gyors kalandozók is. Én inkább egy játékhoz kötném. Nem probléma, ha már a kaland közben kikel, de legalább egy játékban két-három reag erejéig tojás alakban legyen benne. És mivel a kikelt pokét ugyan úgy elõtörténettel kell elfogadtatni, ezért úgyse lesz engedélyezve, ha valaki túl korán próbálja kikeltetni.
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 25, 2012 12:49:20 GMT 1
Azt ugyan sikerült megbeszélnünk Bettyvel, hogy de igen, illogikus a dolog a tojástámadásoknál, de annyi baj legyen, ez egy mesevilág, nem is kell mindenben logikusnak lennie. Na szóval megmaradok annál a véleménynél, hogy nem érdekelnek a tojástámadások, amellett igen, ha ez egy ilyen örökletes dolog, akkor ne adjuk a tenyésztő kezébe, mert felesleges, ez csak úgy hipp-hopp jön neki, genetikai emlék, vagy mittomén hogy működik, majd a főnökasszony megmondja A tojás inkább egy kedves poén dolog, mint valós, lényeges dolog szerintem. Legalábbis a tojás támadásokig az lenne. Innentől az erejét, miegyebet nem tudom minősíteni, nyilván némi előnye van más pokémonokkal szemben, de mivel még mindig vallom, hogy nem a pokék támadásainak száma dönti el a harc kimenetelét, csak a kreativitás, így ezt megint nem érzem gondnak. Vagyis tőlem nyugodtan legyen ilyesmi, ne legyen a tenyésztőnek adva a betanítás, stb, stb. De a tenyésztők feladatkörének megőrzése végett (ha már akartunk ilyet XD ) a jelenleg szabadon nem fogható pokék tojásait elsődlegesen tőlük kelljen kérni szerintem. (Mivel a TM/HM támadás tanítás szinte csak időleges kérdés (az azt megtanuló poke is tovább tudja adni a tudását, vagyis idő kérdése és ezek jelentőségüket vesztik) így ha ezt is kivonjuk a tenyésztő feladatköréből, akkor esetleg a tenyésztőket dobhatnánk is hiszen ezeken kívül más értelmes funkcióval nem bírnak). Egyéb tekintetben nekem minden megfelel
|
|
|
Post by Betty on Mar 25, 2012 15:28:54 GMT 1
Prof, mikor olvastam a reagodat, én is - mint tenyésztő és nem mint tréner - nagyjából azokat soroltam volna fel a tenyésztők megléte mellett, mint Boris. Szerintem is maradjon a más régiókból származó tojások adásának feladata kizárólag a tenyésztők kezében, ugye a tm/hm támadások szintén... Viszont azzal nem értek egyet, hogy ez a feladat előbb utóbb elvesztené a jelentőségét, ugyanis ma már több mint 70 TM támadás van, így majdnem végtelen ideig tartana megtanítani legalább 1 pokémonnak 1-et az összes TM támadásból. Az igaz, hogy a pokémonok el tudják tanulni egymástól, de ez nem jár kevesebb munkával (reagok,játékidő stb), mintha elvinné az edző a pokémonját egy tenyésztőhöz (mert ugye kalandon belül is le érdemes írni hogyan tanulta meg, a sikertelen próbálkozásait esetleg, satöbbi, nem lehet csak simán három mondatban elintézni a dolgot). De mindez nem a felvetett témához kapcsolódik, csak elmondtam, megtartva a tenyésztők fontosságát. A tojástámadásokat eddig sem a tenyésztő tanította be, úgyhogy ezen támadások megléte egyéb tojásoknál nem annyira lényeges kérdés. Ez csak egy extra. Akinek nem kell, nem fogja tudni a pokémonja, nem kell túlbonyolítani a dolgot. (Most ide se merem írni, hogy mivel ez öröklődik, akár vad pokémonoknak is lehet, mert ez felvetne egy újabb vitahullámot.) Úgy nagyjából ennyi. Kösz prof az öszefoglalót!
|
|
|
Post by Nosh on Mar 25, 2012 15:51:43 GMT 1
Szerintem meg legyen az hogy a tojásból kikelt Poke-nak választhatunk EGY tojás támadást! Amúgy egész jó ötlet.
|
|
|
Post by Betty on Mar 25, 2012 15:59:09 GMT 1
Ebben az oldalban pont az a varázslatos, hogy nincsenek korlátok és szigorú szabályok. Szerintem meg kéne tartani ezt a hagyományt, és nem korlátozni semmilyen támadást, ami a konkrét számukat illeti. Hogy mindenki úgy alakíthassa a pokémonját, ahogyan ő akarja. Prof, megkérlek majd írj egy utolsó, befejező reagot a témában, csakhogy mindenkinek világos legyen, hogy milyen döntések születtek. Előre is köszi!
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 25, 2012 16:07:51 GMT 1
Csatlakozom Bettyhez, utálom a szabályokat és élvezem, hogy némi kreativitással a leghasználhatatlanabb támadások itt tökéletesen egyenértékűek lesznek a világverőkkel. Teljesen felesleges korlátozással élni rá, aki akar ilyet, annak legyen, elvégre az ő pokéja, plusz támadással csak érdekesebb, színesebb harcot tud nyomni, szóval jó az
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Mar 26, 2012 0:35:55 GMT 1
A felmerült szempontokat figyelembe véve: fenébe a szabályokkal! Ennek örömére meg is írtam a topicleírást - szóljon, aki bármilyen megkötést talál benne! (Cserébe kicsit terjengõs is lett, majd igyekszem vágni belõle.) Szerintem úgy a legegyszerûbb, ha kiteszem közösbe, de ha akarjátok, vagy valami nem tetszik benne, itt még úgyis jelezhetitek nekem. Lényegében kiderül belõle, hogy azt kérhet, amit akar, legfeljebb elutasítás lesz a válasz. Ez így elég egyszerû, igaz? Na, hát ami nyilvánvaló: - nem kell beadni semmilyen pokémonokat - nem kell várni semmilyen pokétojásokra, úgy értem: csak annyi a várakozási idõ, amíg válasz érkezik, nincs ilyen, hogy akkor két hétig nem használhatod a beadott pokémonokat - hiszen nem is adtál be pokémonokat!- nem kell félni, hogy nem lesz olyan, amilyet te szeretnél. - nem kell osztozkodni azzal a tojások felett, akivel beadtad pokéd, hiszen nem adtad be senkivel!- egyáltalán nem is lesz több tojás, egyet kapsz - azt, amit kértél. - akkor van a legnagyobb esélyed a problémamentes megszerzésére, ha gyakori és régióbeli. Nincs megszabva az sem, hogy pontosan miket határozhat meg, így lehetõsége van tojás-támadást is kérni. Sõt, bele se merek gondolni, hogy ezzel milyen lehetõségek lettek még nyitva hagyva elõtte! A dolog menete akkor kb tenyésztõs lesz: 1.: õ kér 2.: én mondom, hogy mit kérek érte (ahogy a tenyésztõknél: magánkalandot akár) - már ha szükség van ilyesmire 3.: teljesíti, a poké az övé. Kis kiegészítés: nem szeretném egyedül kezelni a topicot. Ha olyan kérés érkezik, ami már inkább a tenyésztõ feladata (mondjuk akkor a felhozott konkrét példa: mert olyan régióbeli tojást kért, ami még túl messze van), és van is olyan tenyésztõnk, akkor majd úgyis tovább lesz irányítva, ne legyen már ebbõl probléma. Megkérnélek benneteket, hogy ha ilyet láttok, és én a közelben sem vagyok, akkor nyugodtan írjatok helyettem - csak ne feledjétek, hogy tojásokkal dolgoztok, szóval csak okosan, ügyesen, óvatosan. Na, iszonyatosan késõ van, fekszem én is. Elnézést az agymenésért, lehet, hogy holnap még egy-két dolgot megbeszélünk ezzel kapcsolatban.
|
|