|
Post by Jake Hedgedog on Apr 26, 2012 18:17:45 GMT 1
És megint rászabadultam Tamarillóra! Ez nem azt jelenti, hogy vége lenne önkéntes számûzetésemnek, viszont sikerült annyira jól ez a hét, hogy végre megérdemeljek én is (és Tamarillo is ) egy kis online kikapcsolódást. Ennek örömére most elárasztalak benneteket a mai napról készült naplómmal: hogy mi történt eddig még, és mi várható ezután (de még ma:)! Rettegjetek!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 26, 2012 18:35:02 GMT 1
Feltûnt a képezõdés? Nem mai esemény, de szorosan összefügg mindazzal, amivel a mai napot akartam kicsit "megbolondítani". Pontosabban: estét. Nálunk épp gyönyörûen megy le a nap, remélem, hogy nálatok sincs ez másként. Hamarosan májusi hosszú hétvége, már csak egyetlen nap választ el minket az ihletadó szombattól! Kicsit eltértem a tárgytól: képezõdés. Megújultak kicsit a boardok képei, már ahol, úgy ahogy. Néhány board viszont nem csak kívül, belül is új formát kapott: így például rendet vágtam végre a fan-fan-fanban és a csevegõben, hogy jobban lehessen látni mi is a különbség közöttük. Elõbbi saját készítésû írásainknak/képeinknek van fenntartva, a másik lényegében minden másra. Mellé kiemeltem saját kis admini hirdetmények boardon, ha már néha szinte többen írtak oda, mint a csevegõbe. Így kicsit jobban különválik, hogy mikor beszélgetünk az oldal jövõjérõl, és mikor van terítéken minden agypihentetõ téma. És akkor harmadszor is újraindítva a témát: képezõdés. Ajánlom figyelmetekbe itt is a topicot, kövessétek Betty mintáját, és ajánljatok logót!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 26, 2012 18:46:31 GMT 1
Breaking news! Ha már az ihletezés szóba került, számomra sokat jelentõ hír: elindult Aura új honlapja. Ez azért is fontos, mert Aura sokat látott, kipróbált admin, aki nálunk is játszogatott. Új honlapja pedig ugyan azt célozta meg, mint ami a mi célunk: minél szabadabb rendszer! Én ennek nagyon örülök, és remélem, hogy a példáját sok másik követi még! Éljen a szabad rendszer! A honlapját itt megleshetitek: kingdomhearts.netJó szórakozást!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 26, 2012 23:07:14 GMT 1
Kész! Kész! Talán mégsem a mai nap lesz az, amikor mindennel elkészülök, amit csak szerettem volna - már csak azért is, mert nálam már elmúlt éjfél. Garral beszélgetünk, náluk szerintem már egy órája megtörtént ugyan ez. És hogy mi van kész? Annyit csacsogok itt össze-vissza, épp a lényeget felejtem el: úgy gondoltam, hogy igen sok új dolog lett lejegyezve mostanában, ami több kiemelést érdemelne, és sok olyan kérdés lett feltéve, amire a válasz már réges-régen fellelhetõ az oldal valamelyik eldugott szegletében. Úgy döntöttem hát, hogy a további kutatások-keresések megsegítése érdekében egyetlen topicba foglalom össze a lényeges elemeket, hogy onnan aztán játszva el lehessen indulni. Ez pedig a következõ topic: oldalútmutató. Ajánljátok szerencsésnek-szerencsétlennek, és annak is, aki új az oldalon. Talán nem árt, ha Ti is átfutjátok. Egyrészt szólni, ahol hiba van, másrészt mint mindig, most is érdekel a véleményetek. A csiszolgatása még folyamatban, de a szövegek tartalma és lényege már nem nagyon fog változni. Ennek hatására sok-sok topic elkezdett szépen átvonulni az archívba. Az átalakítás még folyamatos, igyekszem gyorsan dolgozni. Szóljatok, ha bármit észrevettek.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 27, 2012 0:39:11 GMT 1
Na, hol is kezdjem? Nekifutottam még egyszer az ET-mintáknak, és ennek hatására kisebb átalakuláson estek át. Ennek örömére a Szabályzat rész jócskán megfogyatkozott - pedig még némi extra tartalom is került bele. Visszatérve az ET-mintákhoz: itt megleshetitek az új emberi mintát, és itt az új pokemont. Igazság szerint lehetõségetek van ki is próbálni õket: TAIMU RÉGIÓ!Hogy nem ismerõs? Nem csodálom! Én így akartam megünnepelni, hogy egy éve itt van nekem már ez az oldal, és vele együtt Ti is. Nagyon hálás vagyok nektek ezért, mert sokat jelent nekem az, hogy kiéljem az ötleteléseimet, megvalósítsak elképzeléseket, valóra váltsak gyerekkori álmokat. Azt hiszem, hogy ez az oldal mindhármat egyszerre jelenti nekem, és ezért igen fontos. Nem is azért, amennyi energiát fektettem bele, mert azt örömmel teszem - ha nem így lenne, nem is foglalkoznék vele. Talán kicsit ellentmondásosnak tûnik, de csak a saját örömömre csinálom ezt az egészet: azért vitázom veletek, mert élvezem; azért dolgozom rajta, mert nekem fontos - ti igazából másodrangúak vagytok nekem, mwuhahahaa. Vicceltem. Az egészben Ti vagytok a legjobbak, hogy vannak, akik belakják nekem ezt a világot, amit... nagyon szentimentális pillanatomban vagyok: együtt álmoduk meg. Taimu megalkotásában senkivel nem egyeztettem, mert szerintem úgy az igazi egy meglepetés, ha a meglepõn kívül senki nem tud róla. Azt hiszem, hogy ezt a feladatot sikerült teljesíteni. Most rajtotok a sor: remélem meglepõdtetek! Igazság szerint két (fontosabb) célom is van ezzel az új régióval (meg persze tucatnyi kisebb). Egyrészt: nem hinném, hogy az elkövetkezõ hetekben még régi aktivitásommal tudnék visszatérni. Ez a nap más volt, mert régóta járt már az agyam ezeken az átalakításokon (néhány látványosabb apróság még hátravan, de már csak a válaszra várok), így ha kisebb zökkenõkkel is, de elég céltudatosan tudtam haladni. Igyekszem holnap (ma) délelõtt még válaszolgatni: levelekre, tartozásokra. Viszont attól tartok, hogy innentõl aligha lesz több idõm, mint elõtörténeteket elfogadni (és az ezekbõl induló játékoktól büszkén verni a mellkasom: ezek az én játékosaim. A másik okom pedig pont ebbõl következik: sokan vannak hasonló állapotban, mint én, több játék is megakadt mostanában. Ezek kiküszöbölésére a teljesen új régiónk... nos... teljesen új! Csak azok fogjátok belakni (már ha belakjátok;), akik itt vagytok. Aktívak vagytok. A tiétek! Használjátok ki, hogy a májusi hosszú hétvége következik! Ha újak jönnek: csábítsátok õket, marasztaljátok. Mit írjak még? Ja, igen! És ezennel hivatalosan és ünnepélyesen eltörlök egy, az oldal keletkezése óta fennálló, de semmilyen különösebb értelmességgel nem rendelkezõ szabályt: nyugodtan lehet 100x100-asnál nagyobb avatarképeket is hozni! Még próbálgatom a rendszert, de ha a legújabb szabályzatunkat olvassátok, akkor ott már 150x200-as szerepel. Egyetlen okból ezek a határok: ez még nem húzza szét az oldalt. Képesedjetek és sokasodjatok! Én pedig reggel még, ha minden jól megy - érkezem!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 27, 2012 0:57:52 GMT 1
Néhány apróság az új régióval kapcsolatban, most még, amíg a fejemben vannak. Gondolom annak, aki olvasta Taimu leírását és látta a képeit, s a nyolcadik pokemonfilm se maradt ki neki, annak már rég leesett: ez bizony az ott látott korábbi idõk kidolgozása. Igen ám, de mikor is történt ez pontosan? Elõször ötszázat írtam - TAIMU RÉGIÓ, avagy Kanto 500 évvel ezelõtt -, mert egy magyar videómegosztón portálon néztem a filmet, és ott bizony ennyit írt a feltöltõ. Aha. De aztán ahogy kezdtem utánajárni a témának, egyre többször hivatkoztak arra az angol szövegekben, hogy ez bizony 1000 évvel ezelõtt játszódik. Végül a bulbapedia idõ-kronológiája gyõzött meg véglegesen, és kezdhettem mindenhol, ahol csak szerepelt az ötszázas, átírni ezerre. Taimu: nem, nem így hívják. És ezt most nem úgy értem, hogy ma már Kanto a neve. Egyszerûen arról van szó, hogy már ezer évvel ezelõtt is Kanto volt a régió neve. Honnan jött akkor a Taimu? Sok oldalt meglátogattam ihletõ infómorzsák után kutatva, és akkor akadtam rá egy (félig-meddig) szerepjátékos oldalra, akik (ha jól vettem ki) ezt az idõt lovagolták meg. Õk azt mondták, hogy Taimu régióban játszanak. Nekem ez nagyon megtetszett. Rendben! Mivel egyébként errõl nincs hivatalos információ, ezért csapjunk bele, így még jobb: legyen Taimu! Fõleg, hogy így nem fog bezavarni, amikor tényleg nálunk is megnyílik Kanto fennsík.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 27, 2012 8:56:11 GMT 1
Sziasztok!
Olvasgatva a chatet: Kantohoz földrajzilag közel esnek azok a területek, ahol az 1-4 genes pokék találatóak. Viszont Unova nehezen elérhetõ, fõleg, hogy abban az idõben még se repülõk, se egyéb más szerkezetek nem voltak. Szeretném, ha ezúttal tényleg nem kéne ötödik genes pokemont bírálnom. Attól még, hogy elsõ körben egy pokét ajánlok, nem kell megijedni: idõvel persze lehet több. Amikor pedig azt írtam, hogy erõsebb pokék, akkor nem arra gondoltam, hogy már ne legyen hova fejlõdnie, hanem, hogy könnyebben rábólintok egy háromból második szinten lévõvel is.
|
|