|
Post by Jake Hedgedog on Apr 28, 2012 11:35:40 GMT 1
Sziasztok!
Talán már fel is tûnt nektek: nem kerültek fel az új kor ET-inek linkjei a karakterekhez. Ez azért van így, mert kiderült, hogy ennek a módszernek is vannak (karakter)korlátjai, így vannak emberek, akiknél már nem is tudtam linkelni. Innentõl kezdve a többieknél se próbálkoztam, mert itthonról amúgy is nehezebb ez. Megoldásként arra gondoltam, ami napokkal korábban már felmerült. Akkor kicsit haragudtam a témára, mert nem tudtam megérteni a pontos motivációt, ez úton is elnézést kérek a vehemensebb válaszok miatt, fõleg, mert igazotok volt: szükség van rá. Úgy gondolom, hogy erre a problémára, a nem kiférõ linkelésekre egy adatlap a megoldás, ahol a különbözõ ET-k linkjei, az NJK-ké, a Taimusoké, és még jóval több is kiférne, én pedig tudnám linkelni a karakterhez. Azokat kérdezem fõleg, akik kiálltak anno a téma mellett, de természetesen érdekel mindenki más véleménye is: mit szeretnétek még ott látni? Ne felejtsük el, hogy attól még nem kéne adatokat duplikálni, az emberek ET-je továbbra is gyûjtõpontja a hozzá kapcsolódó információknak - szerintem. Mit gondoltok?
|
|
|
Post by Attila on Apr 28, 2012 12:10:20 GMT 1
Nekem tetszik az ötlet. Lehetne ott akkor a karaktereink ET-je, valamint az eddig megszerzett pokémonjainké is (hogy felhozzam újra a témát), hogy ott jelezzük, hogy éppen ki van nálunk. És nekem ennyi elég is lenne. De a többiek szerintem úgyis adnak még ötleteket, hogy mik kerüljenek fel oda.
|
|
|
Post by Garrius on Apr 28, 2012 12:16:09 GMT 1
Szerintem legyenek az adatlapon belül kategóriák.
- Az elsõ lenne a "1. Karakterek:", ide értelemszerûen a két idõsíkban élõ karaktereink ET-jét linkelnénk be. - A második lenne a "Pokámonok:", ahová természetesen a szörnyecskék ET linkje kerülne. (Itt esetleg ha már sok pokémonunk lesz, lehet két alkategória, egyikben azok linkjei, akik nálunk vannak, a másikban pedig a többiek. Ez persze még szükségtelen) - "Egyéb" vagyis ide mindenki beírhatná ha akarja a fontosabbnak és különlegesebbnek ítélt tárgyait.
Elsõ körben én egy ilyesmit javasolnék.
|
|
|
Post by Aura on Apr 28, 2012 12:37:41 GMT 1
Egyetértek a fiúkkal ^^ Garrius ötletét kiegészíteném egy-két aprósággal, ha nem jelent gondot: - A karakterek és társaik tökéletes megoldás. - A második "alpontban" a pokémonok. Eddig oké, bár ezt lehetne kiegészíteni egy-két dologgal Mindenki tudja, hogy egy embernél összesen hat pokémon lehet és ezt az animében is felvezették, amikor Ash elfogta Kraby-t. Annak a labdája rögtön Oak-hoz került. Szóval a személynél lévõ pokémonok alá kéne vezetni egy olyat - lehetõleg PC-ben tartózkodó pokék címen - ahol felsoroltatják azoknak a zsebszörnyeknek a neveit, amelyek a kiszabott területen - legyen az prof birtoka vagy akárhol - vannak és lógathatják a lábukat addig, amíg a tréner át nem cseréli egy másikkal. És persze azt is meg kéne oldani, hogy ugyebár a multiknak más-más pokémonjaik vannak. Szóval a karakternév alá kéne felsorakoztatni az alábbi pokémonokat, amik nála vagy a PC-ben vannak. Lehet, hogy egy kicsit zavarosan fejeztem ki magamat, de ha szükség van kifejtésre, szóljatok és akkor "megbirkózok" vele
|
|
|
Post by Attila on Apr 28, 2012 12:43:41 GMT 1
Hmmm... Írtam és Garr is írta (asszem), hogy a pokémonok külön lennének választva, hogy kik vannak nálunk és kik nem. Azt, hogy mit írunk a nem nálunk lévő pokémonok listájánaka címébe (pc-n, bírtokon...stb. lévő pokémonok) szerintem oly mindegy. A multis dolgot úgy érted, hogy pl.: az apokalipszisesbe kik vannak nála, meg mondjuk a pl.: minden kezdet nehéz kalandban kik vannak nála? Vagy pedig a Taimu régiós multira gondoltál?
|
|
|
Post by Aura on Apr 28, 2012 12:46:49 GMT 1
Majdnem ott a pont, Attila A te esetedben ott van a fõkarid és Ronald, no persze a Taimu régiós karaktered. Ezeknek a karaktereknek a pokémonját külön vezetném. A listát természetesen nevekkel látnám el, hogy tudjuk, melyik-melyik karaktereknél milyen zsebszörnyek találhatóak. Én így gondoltam, remélem érthetõen fejtettem ki
|
|
|
Post by Attila on Apr 28, 2012 12:52:28 GMT 1
Így értem már, köszönöm. Szerintem is ez lenne a legjobb megoldás.
|
|
|
Post by Betty on Apr 28, 2012 14:00:46 GMT 1
Hogy én is hozzászóljak a témához: ha már adatlapozunk: minden kalandban más pokémonok lesznek nálunk, ha már 6nál több van, úgyhogy nem elég a különböző karakterek pokéjait vezetni, ennél több kell ide. Hogy pontosan mi, azt nem tudom, de egyenlőre nem is érdekel, mert nem aktuális. Ráérünk még ezzel bíbelődni.
Amúgy egyetértek: link az ET-hez, karakterek és azok pokéjai. Esetleg egyéb dolgok aki akar. Sztem egyenlőre ennyi.
|
|
|
Post by Garrius on Apr 28, 2012 14:31:55 GMT 1
Hmm, és mi lenne akkor, ha úgy oldanánk meg, hogy az adatlapon feltüntetjük az összes Pokét (nem térünk ki rá, hogy hol tartózkodik) és mindig a kaland első posztjában jelezzük, hogy ki van nálunk?
Valamilyen egyezményes jel közé, az első poszt elején beírjuk őket és ha változik (transzfer, átfejlődés, csere), akkor kaland közben is cserélhetjük, ugyancsak ilyen módon. Ez lenne a legkönnyebb megoldás.
|
|
|
Post by Attila on Apr 28, 2012 14:43:27 GMT 1
Szerintem én az Aurás megoldást fogom használni, mert számomra ez a legjobb ötlet. De Bettynek igaza van abban, hogy egy ideig, amíg egyikünk sem rendelkezik hatnál több pokéval, felesleges ezen rágódni. Viszont ha már ott tartunk nekem az a megoldás lesz a legjobb, amit az imént említett leányzóval beszéltünk. ( Mellesleg meg úgy tervezem az itteni pályafutásom, hogy mindig - a"pc"-n is és nálam is - hat pokémon lesz. Se több se kevesebb. Na de nem mondok többet, majd meglátjátok, ha már ott tartunk. )
|
|
|
Post by Aura on Apr 28, 2012 14:43:37 GMT 1
Garr, ez is egy megfelelõ megoldás, fõleg azért, mert nem a játékra alapozódna az egész, hanem inkább anime/meseszerûbb. Hát az átfejlõdést tudtommal úgy kell megejteni, hogy a pokénak írsz egy új elõtörténetet és ha a Prof. rábólint, kijátszhatja az adott személy egy kalandban. Úgy érdekesebb is lenne. A cserék megejtését jelezni az elsõ posztban nagyon jó gondolat, ámbátor egész biztos, hogy a Prof. fog róla dönteni.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 28, 2012 19:05:17 GMT 1
Kicsit sietõsre vettem, ne haragudjatok rám, de igyekeztem azért alapos lenni. Ezek alapján ahogy látom, ezekre van szükség: ET-k, linkekkel. NJK-k, Taimus ET-k (megjegyzem: én nem bánom, ha az AU-ba is alkottok új elõtörténeteket, csak színesedik legalább az oldal). Pokemonok. Ahogy látom, az lenne a legpraktikusabb, ha az ET-k alá mennének az összes pokemon. És praktikusabbnak tartom, ha nem ott helyben jelöljük, hogy hol melyiknél ki van nála. Más jelzések terén ha jól láttam, három ötlet volt. Egy: az adatlapon. Errõl írtam az elõbb, hogy szerintem nem így kéne, folyton szerkesztgetve. Másik: egy új topicban. Jó ötlet, de szerintem akkor már mehetne az adatlaphoz. Csak azért, hogy egy helyen legyen. Új hsz-ben, hogy melyik kalandban kik vannak vele, és akkor legalább a kalandok is számon vannak tartva, hogy mikben vesz részt a karakter. Nem mintha ezt egyébként számon akartuk volna tartani. Három: a kaland elsõ hsz-ben jelzitek a felállást. Ahogy látim, fixen két dolog kéne: ET-k és pokemonok (attól függetlenül, hogy hol-melyik kalandban kik vannak nálatok). A kódolását majd megcsinálom, hogy már csak be kelljen illeszteni az infókat. Szóljatok, ha lenne még valami, vagy kihagytam valamit, vagy valami legyen máshogy.
|
|
|
Post by Garrius on Apr 29, 2012 21:31:46 GMT 1
Eszembe jutott még valami az adatlapokkal kapcsolatban. Pontosabban kiötlöttem egy kis plusz tartalmat az eddigiek mellé. Mi lenne ha "bõvítmények" vagy "kalandok" címszó alatt ott vezetnénk a kalandjainkat is? Szépen kronológiai sorrendben linkelnénk be õket, kicsit olyanná téve az egészet mint egy interaktív regény tartalomjegyzéke.
Tudom, hogy vannak ennél fontosabb kérdések is jelenleg, de talán van igény erre is.
|
|
|
Post by Betty on Apr 29, 2012 21:38:18 GMT 1
Garr, ezek szerint van más is, akinek ez eszébe jutott. Én külön word docban vezetem őket, mindig csak azt linkelem be ami már befejeződött. Nem tudom, talán tényleg mehetne az adatlapozásba is pluszba, azért is mert így egy helyen lennének az adott karakter kalandjai, és ha vkinek gőze nincsen mire is utaltál egy kalandban (mint pl én gyakran meg szoktam tenni Shanny-vel kapcsolatban), akkor utánajárhat, persze csak ha van ideje. Szal nem rossz elképzelés!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on May 12, 2012 15:52:37 GMT 1
Sziasztok! Nagyon köszönöm a sok-sok hozzászólást! Összeállítottam egy nagyon béta adatlap-mintát, amit itt el is tudtok érni: katt. Nagyon kevés információt kér, a célom az volt, hogy minél kevesebb legyen az adatduplikálás, de az adatlapról minden lekereshetõ legyen. Arra kérek néhány vállalkozókedvût, hogy készítse el ide az adatlapját, és jelezzétek, hogy mit gondoltok, mit szeretnétek még, mire lenne szükség, ami eddig kimaradt. Persze azt se tartsátok magatokban, ha nektek megfelel / tökéletes / jobb se kéne. Köszönöm!
|
|