Pihenő a kaland előtt! De hé! Átvertek minket! Mi ez a roncs?
Öreg Tom (mert én csak így hívtam) azt tanácsolta, hogy induljunk el éjszaka, elvégre akkor hátha alszanak a rablók és meglephetjük őket. Osztottam az ötletét és szívesen tartottam vele egy hatalmas lakomára, amire ő hívott meg, így indulás előtt.
A kikötőtől nem messze feküdt a Magicarp strandfürdő. Ott volt egy nyaralója és látott vendégül. Mint később kiderült, nem csak ez az egy nyaralója van, hanem az összes nyaraló, ami itt megtalálható, az, az övé. Ha ez még nem lenne elég, nem csak a nyaralók, de maga a strandfürdő büszke tulajdonosa is egyben.
Bulbasaurral csodálkozva léptünk be abba a lakásba, ahol fogadott minket. Még a televízióban sem láttunk ilyen gazdagon berendezett helyet, de ha belegondolunk, hogy ez csak az egyik kiruccanó helye, elképzelni sem merem, hogy miként nézheti ki a lakása.
Mire megérkeztünk már meg volt terítve nála, mintha csak számított volna ránk.
Az asztalon a legkülönfélébb és legínyencebb ételek voltak megtalálhatóak: rákok, halak, polip, kaviár, mindenféle vörös húsú állat húsa, és a legkülönfélébb zöldségek, sőt, még olyanok is, amiket életemben nem láttam.
Az asztal, amin ezek az ínyenc dolgok szerepeltek, hosszú volt, legalább tíz méter, és olyan széles, hogy Rhyhorn legalább kétszer elférhetett volna rajta, hosszában! És ha már a pokémonomnál tartunk…
Megérkezve a házhoz, Öreg Tom eltűnt pár percre, majd visszatért közénk. Mint elmondta, Rhyhorn egy saját szobát kapott, ami úgy néz ki - hála a legmodernebb holokivetítős és egyéb mechanikai rendszereknek - mint, ha a saját környezetében lenne. Elmondása szerint, nagyon jól érzi magát ott per pillanat is a pokémonom. Hogy megbizonyítson erről, egy gombot nyomott meg egy távirányítón, aminek köszönhetően bekapcsolt egy hatalmas plazma televízió, amit eddig még észre sem vettem a falon, azt hittem, hogy az egy festmény.
- Tudod ez csak a háttérkép volt a TV-n. Ez a legújabb modell! - mondta, ahogy meglátta a meglepett arcomat és kacsintott ráma komiszan.
A TV-ben megjelent hirtelen egy hatalmas szoba, ami valóban úgy nézett ki, mintha valami sziklás hegység lenne. Rhyhornt ki se szúrtam elsőre, csak miután Öreg Tom rábökött a képernyőre, vettem észre, hogy ott fekszik egy nagyobb szikladarab mellet, teljesen beolvadva a környezetébe.
- Ez aztán nem semmi… - tátottam el a számat. - Kíváncsi vagyok már arra a luxus hajóra, ha csak a nyaralója néz ki ilyen fullosan.
- Majd eláll a lélegzeted, ahogy meglátod, hidd el nekem! - nevetett rám jóízűen vendéglátóm. - Na de most együnk, azután pihenj egy kicsit, mert bizony hosszú út előtt állsz. Moro szigete tudod, elég messze van és nem is könnyű eljutni oda. Hatalmas viharok dúlnak annak a szigetnek a közelében, és rengeteg utazó is tűnt már el arrafele. Szóval legyél nagyon óvatos. Gondoltam illő tájékoztatnom téged, ha már odamész.
Rhyhornra gondoltam, hogy még jó, hogy nem jön velünk, mert ha kitör egy vihar, biztos nagyon félne.
- Nem kell engem és Bulbasaurt féltenie, megbirkózunk mi ketten minden viharra! Igaz, pajti? - kacsintottam le magam mellé, ahol Bulbasaur helyezkedett el, és falta a saját, neki kikészített ételt, saját, hozzá igazított asztalkáján.
- Bulbaa! - helyeselte a pokémonom, majd visszatért mohón, a megkezdett ételéhez.
- Látja? - nevettem Öreg Tomra. - Jó kezekben van a hajója.
Ezután hozzákezdtünk a vacsorához. Jókat beszélgettünk közben, meghallgatta Öreg Tom a kalandjaimat, történeteimet, én pedig azt, hogy miként is lett ilyen gazdag.
Amint befejeztük a vacsorát (ami közel két órán át tartott), felsétáltam a szobámba Bulbasaurral, ahova egy inas vezetett fel minket. Megköszöntem neki a segítségét, Öreg Tomnak pedig a vacsorát, majd benyitottam szobámba. Mielőtt becsuktam volna az ajtót, az inas még utánam szólt, hogy este kilencre várható az ébresztő, induljak akkor útnak. Ezután elköszönt ő is, és végre besétálhattam a szobámba, és magamra csukhattam az ajtót, ahol engem egy hatalmas francia ágy várt megvetve és csábítóan a hatalmas kaja után, míg Bulbasaurt ugyan ennek az ágynak a kicsinyített mása.
Bulbasaur fáradtan dobta le magát és pár perc múlva már hallani lehetett, ahogy hortyog. Nekem sem kellet sokkal több. Én is holt fáradt voltam, és alig vártam, hogy nyugovóra hajthassam a fejemet, attól eltekintve, hogy még csak délután két óra volt.
Ahogy lefeküdtem, engem is elnyomott rögtön az álom.
Arra keltem fel, hogy valaki lökdösi a hátamat.
- Ne már Bulbasaur, hagyj még aludni! - ragadtam meg azt, amire azt hittem, hogy a pokémonom, de hatalmas meglepetésemre kiderült, hogy az bizony nem inda vagy Bulbasaur valamelyik testrésze, hanem egy kéz.
Meglepetten és zihálva tértem magamhoz és pattantam fel az ágyamból. Az inas volt az, aki felkeltett.
- Uram, lassan ideje indulniuk, háromnegyed kilenc múlt három perccel. - közölte velem az időt, ezután távozott a szobából.
Lenéztem magam mellé, ahol még Bulbasaur húzta a lóbőrt. Más esetben nem kelteném föl, de most ez egy kivételes alkalom. Gyengéden megráztam hát pokémonomat, mire az hirtelen felkelt és ijedtében arcon húzott az egyik indájával.
- Ááááú! Bulbasaur! Most ez mire volt jó?! - ültem seggre a hirtelen ért fájdalomtól. De legalább teljesen magamhoz tértem az álmom után, ami nem szólt semmiről, csak hatalmas sötétségről. Illetve… Az igazság szerint biztos szólt valamiről, csak én nem tudok visszaemlékezni rá.
Bulbasaur elnézést kérően lesütötte a szemeit és hozzádörgölődzött a lábszáramhoz.
- Jól van na, semmi baj. Neked van igazad. - simogattam meg a fejecskéjét, amitől elvigyorodott. Innen már övé volt a győzelem, de nem is tehettem ellene semmit, egyszerűen nem bírtam neki ellenállni.
Felvettem a mellényemet, a hátizsákomat, kétszer is leellenőriztem, hogy nem hagyok-e valamit itt (de belül éreztem, hogy valami biztos itt marad), ezután Bulbasaurral ketten, lesétáltunk a hallba.
Ott már Öreg Tom várt minket, az inasával az oldalán, az ajtóban.
- Nos, elkészültetek? - mosolygott ránk kedvesen az öregúr.
- Hát úgy nagyjából. Amennyire hirtelen ébredés után el lehet készülni, annyira elkészültünk. - válaszoltam kissé zavartan, mert még mindig úgy éreztem, hogy valamit ott hagytam a szobámban.
- Akkor indulhattok is. Persze ha még akartok menni. - tért rá a lényegre, minden mellébeszélés nélkül Tom.
- Már hogyne akarnánk menni! Amit mi Bulbasaurral és a többiekkel megígérünk, azt be is tartjuk! - emeltem fel kissé a hangom, de inkább büszkén, mint felháborodva.
- Rendben-rendben… - kacagott fel az öreg. - Ebben nem is kételkedtem. Esetleg szeretnél még valamit csinálni vagy szeretnél már inkább úton lenni?
- Hát még mielőtt elmegyek, még elbúcsúznék Rhyhorntól. Tudom, hogy visszatérek, de tudja öregúr, én már csak ilyen érzelgős vagyok.
Öreg Tom bólintott mosolyogva, majd elvezetett az inas Rhyhorn szobájáig. Az ajtó kinyílt és… Sokkal lenyűgözőbb volt, mint monitoron keresztül. Mintha tényleg a szabadban lennék. Még a levegő is friss, üde volt, akár a hegyi levegő. Gondolom ezt is valami kütyü okozhatta.
Látni nem láttam sehol a pokémonom, de nem is kellet keresnem. Ahogy kinyílt az ajtó és beléptem rajta, rögtön le is döntött a lábamról örömében, hogy láthat. A mellkasomhoz dörgölődzött mosolyogva, közben pedig „morgott” (de én inkább dorombolásnak hívnám).
- Hiányoztam, igaz? Hiányoztam neked? - simogattam meg és öleltem át a fejét.
Az ember ki nem nézné egy ekkora monstrumból, hogy félős, és ennyi szerető érzelem lakozik benne. Pedig igen.
- Figyelj pajti - térdeltem fel. - … most én el kell menjek, de amint visszatértem, visszajövök érted. Megleszel itt? - néztem Rhyhornra aggódó szemekkel.
A sziklapokémon határozottan megrázta a fejét és ismét hozzám bújt.
- Mi? Hogy velem akarsz mégis jönni? - jelent meg a meglepetés szikrája az arcomon. - De hát hogy lehet ez? Eddig annyira tiltakoztál ez ellen.
A sziklapokémon szomorúan tekintet magamögé, aztán pedig a talajra. Nem igazán érthettem, hogy ez az önkifejezési forma mit is akar jelenteni, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy magányos.
- Én ennek csak örülök, de előtte had mondjam el neked, hogy a hajónk el is süllyedhet. Így is bevállalod? - néztem komoly tekintettel Rhyhornra, hogy megértse, nem tréfálok.
De ő csak hevesen bólogatni kezdett, ami egy félreérthetetlen jel volt számomra.
- Hát rendben van akkor. - álltam talpra. - Örülök, hogy mégis velünk jössz. - mosolyogtam a pokémona, majd visszahívtam a labdájába.
- Még jó, hogy visszajöttünk hozzá, mi pajti? - vigyorogtam Bulbasaurra, aki viszonozta mosolyomat szórakozottan.
Ezután Bulbával visszatértünk a hallba, ahol továbbra is várt ránk Öreg Tom.
- Nos? Megvolt a búcsúzkodás? - nézett rám kérdőn.
- Rhyhorn úgy döntött, hogy mégis csak velem jön. - mondtam az öregnek vidáman.
- Na… Hogy-hogy?
- Tudja… Nem szeret egyedül lenni. Kell neki a társaság.
- Maga tudja fiatalúr. Csak aztán nehogy baja essen ott,a végtelen tengeren. - válaszolta az öreg féltve.
- Nem kell félnie, amíg én vele vagyok!
- Akkor jó. Öröm látni, hogy vannak ilyen pokémon edzők is, mint maga! - karolta át a nyakam és sétáltunk az ajtóhoz. - Brandon, az inasom, majd elvezeti magát és a pokémonját a hajócskához, amivel megkereshetik Titaniát.
Az öreg ezután a zsebébe nyúlt, és előhúzott belőle egy kütyüt, amin egy piros pont villogott.
- Ez itt… - mutatott rá a pontra. - A hajóm. Ha a pont ennek a körnek a közepébe ér, akkor ott vannak. Habár ha már ott lesznek, szerintem szükségük sem lesz erre a radarra, de itt az elején még hasznát veszik. - nyomta a kezembe, ezután kezet fogtunk. - Sok szerencsét magának, remélem, hogy viszont látom még. - búcsúzott el tőlem, ezekkel a szavakkal.
- Emiatt ne aggódjon. Viszont látjuk még egymást. De mikor visszatérek nem csak én és a pokémonjaim, hanem a hajója is itt lesz, erre a szavamat adom! - búcsúztam el az öregtől, azzal elindultam a kikötő irányába, a hajócskához, az inassal a nyomomban.
Jó pár perces néma csöndben baktattunk egymás mellet hárman. Jobban mondva… Bulbasaur és én egymás mellet, az inas, aki vezetett, pedig előttünk. Végül odaértünk a hajóhoz, amit megpillantva, kissé inamba szállt a bátorságom. Még Bulbasaurnak is elkerekedtek a szemei csodálkozástól, pedig ő aztán tényleg mindenen vigyorgott.
Ami előttünk állt lélekvesztő, nem igazán érdemelte ki a hajó nevet. Inkább egy rozoga csónak, melynek vitorla meredt ki a közepéből. Elképzelni sem tudtam, hogy egy ennyire gazdag embernek, mint Öreg Tomnak, hogy a fenébe lehet egy ilyen viharvert hajó(?)ja.
A méretével még csak-csak megbarátkoztam volna, na de az árboc és a vitorla… A főárboc korhadt volt, mintha ezer szú rágta volna meg. A vitorlát rengeteg helyen lyukak díszítették. A hajótest is itt-ott ki volt lyukadva. Úgy hintázott a tengeren, mint ami mindjárt el akar süllyedni.
- Ez most komoly? Ez lenne a hajónk? - néztem hitetlenkedve, és már-már fölháborodva az inasra.
- Igen úrfi, attól tartok, hogy ez lenne az. Ser Thomas úgy rendelkezett, hogy ehhez a… Hajóhoz vezessem magát. Remélem nincs semmi kifogása ellene. - hajolt meg előttem tisztelettudóan.
- Nem, nincs semmi, persze-persze. - válaszoltam az inasnak továbbra is meglepődött képpel.
- Nagyszerű, akkor én távoznék is. - jelentette be, azzal még egyszer meghajolt előttünk, majd távozott a helyszínről.
Egy ideig mereven bámultam utána, mert nem értettem ezeket a dolgokat.
- Habókosak ezek a gazdagok. De végül megráztam a fejem és Bulbasaurra néztem… Volna, ha ő még mellettem ült volna, mint eddig. Csakhogy eltűnt.
Eszeveszetten kapkodtam a fejem és tekintetemmel Bulbát kerestem, míg ki nem szúrtam, hogy az uszályunk „fedélzetén tartózkodik és mosolyogva sürget, hogy mennyünk már. Fogalmam sem volt, hogy mikor került oda és hogy mért örülhet annak, hogy ilyen rozoga hajónk van, de már megszoktam. Bulbasaur az ilyen. Ő mindenen csak mosolyogni tud. De hát ez érthető is, hisz még gyermeknek számít.
- Jól van már, na… Megyek. - csitítottam pajtásomat, miközben fölverekedtem magam a vízen lassan ringatózó hajóra. - Huhh… Végre feljutottam. - fújtam ki magam a fedélzeten. - És most akkor előre! Meghódítom a tengert! Háháháhááá! - álltam föl eszeveszetten kacagva a hajó orrára, közben a végtelen víztömeghez ordibálva. Ameddig a szem csak ellátott (leszámítva a hátam mögötti terültet, ahol a kikötő volt) mindenütt víz volt. És ide készültem most.
Hatalmas jókedvemnek egy nagyobb hullám vetett véget, ami nekiütközött a hajó oldalának, az megrázkódott, én pedig meglepett arccal a vízbe hulltam.
Bulbasaur nagyot kacagott az eseten, miközben csurom vizesen próbáltam visszaevickélni magam a szállító eszközünkre.
- Segíts már, Bulbasaur! - nyögtem a fedélzet irányába Pokémonomnak. - Egyedül nem megy.
Miután Bulba kiszórakozta magát, mosolyogva eresztette le az egyik indáját értem, majd tekerte a testem köré és húzott fel a hajóra.
- Köszi haver. - csavartam ki a ruháimból a vizet. - Na, akkor indulhatunk?
Bulbasaur őszinte mosollyal az arcán bólintott egy nagyot, mire én eloldoztam a kötelet, ami a parthoz láncolta a csónakunkat, majd a vitorlát kieresztettem és a hajó szépen lassan, de céltudatosan megindult a tengeren, hogy elérje célját, ami nem volt más, mint Moro szigete, amihez a kezemben lévő jeladó vezetett minket.
Bulbasaurral az oldalamon állva, a hajó orrán ácsorogtunk és elhivatottan, kíváncsian tekintettünk el a végtelen tengeren át, egyenesen a célunk irányába, közben azon merengve, hogy vajon milyen veszélyek várnak majd ott minket.
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!