|
Post by Ayshud Lern r.i.p. on Jun 8, 2011 13:53:52 GMT 1
gondoltam mondhat magáról pár dolgot, akinek kedve van. Hogy milyen tapasztalata van az frpgékkel, a pokemonnal, vagy akármi:)
Én el is kezdem. Furcsa is lenne, ha nem, hanem csak nyitottam volna egy ilyen topicot:P. 20 éves vagyok, egyetemista Kolozsváron. Játszottam úgy egy évet a swhun-on, star wars-os frpgén, a pokemonból meg láttam az első két évadból részeket, gyűjtöttem a kártyákat és kb ennyi:) Általában abbahagyom a dolgokat, amibe belekezdek, de ez ezzel a fórummal remélem nem így lesz és nem is úgy tűnik nekem. Meg más dolgokkal nem is szokott elkapni a flow, hogy három és fél óra után csak nézem, hogy még mindig írok, és hogy ez a post már előtörténetnek is beillik:P na kb ennyi, alig várom, hogy interacteljünk a karaktereinkkel:D
|
|
|
Post by Daniele Loran Scherer on Jun 16, 2011 16:12:56 GMT 1
Akkor én folytatom 25 éves vagyok...no comment... A pokémon elejét még éppen láttam Amúgy régi vagyoka a szakmában, volt már egy x-men oldalam, meg nem tudom, még mim...jah, a harrigan, RIP, kedvencem volt... Általában beképzelt karaktereim vannak, vagy olyan húdeleszarommertelvagyokszállvamagamtól karakter, de ez ne tévesszen meg senkit, konstruktív játékos vagyok, nem vagyok vp meg ilyenek. Amúgy budapesti vagyok, 25 éves vagyok, jómunkásember vagyok. Loran Roland
|
|
|
Post by Betty on Jul 31, 2011 17:07:21 GMT 1
Jó ötlet ide írni magadról pár dolgot, hiszen nekem is nemegyszer megfordult a fejemben, hogy vajon kivel is játszom együtt? Úgy értem, kinek a karakterével, mert egy dolog a karakterről tudni egyet s mást, és más dolog magáról az emberről. Én 20 éves vagyok, Budapesten élek és tanulok. Szeretek kosárlabdázni, hobbim a pokémon. De amúgy tényleg, a még csak japánban leadott részeken kívül majdnem az összeset láttam; minden pokés cuccot gyűjtök a kártyákon kívül, végigjátszottam az összes játékot(vagyis nyilván csak az egyik párját), és most a White-ban végre megvan az első 100-as csapatom. Ilyen fórumos szerepjátékot még nem játszottam, de nagyon élvezem!!! Egyenlőre ennyi. Írjatok magatokról, ha gondoljátok, én is csak most találtam rá erre a topicra.
|
|
|
Post by David Farewell on Jul 31, 2011 22:18:44 GMT 1
|
|
|
Post by Lucius Hedgedog on Aug 1, 2011 19:08:36 GMT 1
Igazán nem akarok ebbõl én sem kimaradni. Részemrõl nagyon örülök annak, hogy itt vagytok, és innentõl kezdve annak még jobban örülök, hogy idõt fektettem ebbe az oldalba. Nálam a pokemon kezdetben amolyan idõtöltési akció volt, bátyám nintendoján játszottam, mikor Bp-re kerültem, ahol teljesen egyedül találtam magam az albérletben. Nem voltam hozzászokva, és nehezen viseltem. A pokékkal kicsit jobb volt. Késõbb nosztalgiaképpen rákattantam a sorozatokra, majd egyszercsak beugrott, hogy milyen jó lenne egy szerepjátékos oldal. Nem akartam egyetlen oldal adminja sem lenni. Van néhány ilyen frpg-s év mögöttem, hol kínlódtam a játékokkal, hol pedig örömmel vetettem bele magam az egészbe. Viszont most jó ideig nem játszottam. Nemrég, még ennek az oldalnak a nyitása elõtt egy régi ismerõsöm meghívott egy olyan oldalra, ahol a játékosok hatalmas szabadsággal élhettek. Az elején azt mondtam, hogy ez úgyse mûködik, kell egy kreditrendszer, kellenek a korlátozások, a mesélõk, a staffok... aztán ahogy ott játszottam, rájöttem, hogy az egész hülyeség. A jó játékoknak legfeljebb a fantázia szabhat határt. A játékosokat sem kell félteni. Az ilyen rendszer saját magát ellenõrzi. Például rájöttem, hogy ha valaki úgyis folyton csak verekedni akar és nem hajlandó veszíteni, akkor a többieknek úgyis lesz annyi eszük, hogy nem játszanak vele. Szóval teljesen a szerelmese lettem a szabad játéknak. Bõven elég, ha egyetlen admin az elõre megadott eszmék alapján, emberségesen elbírálja az elõtörténeteket, és ennyi. Igyekszem én is ezt tenni, és ezért sem szólok bele ki mesél, mit meséltek, hogyan játszotok: amíg legalább ketten vagytok hozzá és mindenki hiánytalanul élvezi, addig én nagyon örülök neki. Nekem ez egy örömoldal, és amiket én játszom itt, azok számomra örömjátékok. Veletek végre görcs nélkül tudok játszani, nem izgulok, hogyan fogalmazok, és ez nagyon jó. Egyébként a Mûegyetemen tanulok. Számomra az írás, a játék mindig állandó társ volt. Egyesek véresen bénának tartanak, mások szeretik a stílusom. Voltak kisebb sikereim publikálás terén is, néha kacsingatok az újságírás, vagy a médiás háttérmunkák felé. Majd meglátjuk, hogy mi lesz belõle. Az ilyen játékosok és játékok mindig arra motiválnak, hogy írjak még, játszak még, és amíg ezt örömmel csinálom, addig más nem is nagyon hátráltathat benne. Legfeljebb a netelérés. Pontosabban: annak hiánya.
|
|
|
Post by Anastasia.Sya on Nov 7, 2011 12:37:29 GMT 1
Én 14 éves vagyok, jó fiatal, és hát... Az írásaim hosszúsága és minõsége is elmarad az itteniektõl ^^' Na de majd belejövök A Pokémont már kicsi korom óta nézem, mondjuk akkor még nem annyira tetszett, macskamániás lévén, hogy a cuki Meowthot minden részben megrázzák T_T De aztán, elkezdtem nézni a Vadmacska Kommandót, és vele együtt újra a Pokémont is. (Sõt, most röhöghettek ,de összevontam a kettõt, létrehozva Mew Meowthot és Mew Pikachut XD Ebbõl nemrég próbáltam ficet is írni, na de nem reklámozok...) Az FRPG terén... Én egy egyszerû kis GPortalos neveldén kezdtem, pár szavas postokkal(KEZDET!) Aztán jöttek a komolyabb GP szerepek, aztán az FRPG. Teljesen egyetértek Luke-al, a jó szerephez nem kell kredit, pénz, meg ilyesmi, csak saját határok.
|
|
|
Post by Shina Thunder on Feb 21, 2012 11:01:40 GMT 1
Nos, úgy gondoltam én is bemutatkozom, nehogy Anonymusként játszogassak az oldalon. 17 éves vagyok és Baranya megye fővárosában élek Pécsett. S nagyon örül a szívem, hogy az interneten van egy igazi pokemon FRPG honlap! *-*Igazából eléggé magasra teszem a mércét fórumos szerepjáték terén, mivel igen nagy fába vágtam fejszémet, amikor elindultam eme úton, kezdőként, igazi kíváncsisággal, pár mondatos szerepjátékokkal a hátam mögött, akkor egy igen nagy követelményeket igénylő oldallal hozott össze a sors. Nincs vele problémám, nagyon szeretek ott játszani, viszont egy idő után érdeklődni kezdtem más fórumos szerepek után is. Sokféle honlappal találkoztam, volt ahol nem tartottam alkalmasnak magamat, s olyan is mellyel megpróbálkoztam, de nem tudtam annak a rendszerére átállni. S végül megtaláltam eme oldalt. Kiskorom óta szeretem a pokemont, szinte azon nőttem fel, így nagyon megörültem, amint felfedeztem a sokadik keresőben. Igazán elnyerte a tetszésemet az, hogy nincsenek annyira megszabva a dolgok, korlátlan útja van a fantáziának és addig mehet el itt a játékos, amíg akar. Egyértelmű volt, hogy regisztrálnom kell és játszanom, hogy átéljem mindazt, mint kiskoromban. Igazi edzőként vándorolva a pokemonok világában. Ennek megvalósításához pedig pont alkalmas volt a karaktertípus, amelyet már régóta ki szerettem volna próbálni (lásd: Hinahina a hiperaktív, művészi vénával megáldott, játékos, vidám, nagy álmoknak élő gyerek), mondhatni régi önmagamat alkothattam meg benne, annyi ellentéttel, hogy én sajnos nem tudok olyan perfektül rajzolni, mint ő. Viszont itt beleélhetem magam ebbe. *.* Igazából régebben szóban játszottam szerepjátékot testvéremmel, igen, pontosan pokemonosat és ott egy teljesen másik karaktertípust alkalmaztam. Részben azon karakter alapjaival ruháztam fel Hinahinát. Még a mai napig én sem értem, hogyhogy nem azt a karit regeltem be… mostan viszont azt gondolom, hogy úgy érezhettem, kell egy kis változatosság, kihívás, az új kipróbálása. >.<Az előbbikből is látszik, hogy inkább szerepjátékos tapasztalatokkal rendelkezek. A pokemonból részeket láttam, illetve a kedvelt nagyfilmek többsége is meg van és szíves, örömest nézem meg még most is. Játékok közül csak egy van meg belőle, nintedos szösszenet gépre alakítva, de jót szórakozok vele időnként, amikor van rá lehetőségem, hogy játszhassak, pokemon tazokat pedig anno gyűjtöttem. Tisztán emlékszem arra az időre, azóta kicsit negatívan is állok hozzá a chipsekhez. Nos, hogy immáron sikerült kissé belemerülnöm szerepes tapasztalataimba, illetve: „ hogy jutottam a honlapra” témába. Így inkább nem fecsegek tovább, mielőtt több oldalas bemutatkozást sikerül írnom. Igyekeztem nagyvonalakban mesélni magamról, inkább a pokemonos tapasztalataimról, remélem sikerült és nem csak valami unalmas szövegelést hoztam össze. >.<”
|
|
|
Post by Attila on Feb 23, 2012 18:54:54 GMT 1
Hát ha már rátaláltam erre a topic-ra, akkor írok én is magamról pár sort... 19 éves srác vagyok, aki Békés megyében él (a többi titok ). Napi rendszerességgel űzöm a Boxot és a kondit (a "látszattal" ellentétben viszont nem vagyok az az izomagyú "elverlek" típus, valójában gyűlölöm az erőszakot), valamint mióta egy jó barátom^^ megmutatta nekem ezt az oldalt, azóta nem tudok tőle elszakadni, néha a két sportág rovására. Valójában már régebben megtaláltam eme csodás világot, csak akkor így hirtelen nem értettem, hogy mit-hogyan, ezért gyors regisztráció után "elmenekültem" az oldalról. Később egyik barátom kérésére (vagy kérdésére? ) ismét felkerestem ezt az oldalt és a segítségével megértettem, hogy mit hogyan is kell csinálni. Azóta már szinte az oldal rabja vagyok és nem telik el úgy nap hogy ne arról ábrándoznák, hogy vajon mi történik most az oldalon, vajon milyen kalandba keveredtek a többiek. Tamarillo univerzuma egy teljesen másik világba repít át engem, ahol barátok és kalandok várnak rám, ahol sosem unatkozok. Mindig amikor előtte ülök és olvasom, szinte ott érzem magamat a helyszínen. Látom Tamarillo hatalmas városát a nyüzsgő emberekkel, áruházakkal, a szabadidő parkkal és a kertvárosi övezettel. Érzem a lágy szellőt, ami az északi mezőségen fújdogál és látom a boldog pokémonokat, akik éppen egymással játszanak. Végig tekintek Sárkányföldje komor, sziklás, kopár területén, ahol egyetlen növény sem nő és ahol veszélyek várnak az odautazókra. Lehet, hogy kicsit élénk a fantáziám, de én tényleg így élem meg ezt a világot és nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam erre a nagyszerű közösségre/oldalra! A pokémon mint minden korombeli kisgyereknek hatalmas kedvenc volt. Majd ahogy jött, úgy a sorozat befejeztével el is tűnt az életemből. Ez így is maradt volna, ha két-három évvel ezelőtt, egy unalmasabb pillanatomban be nem írom az egyik internetes keresőbe, hogy "pokémon játékok" és akkor találtam rá a gameboy-os verziókra, amiket a gépen játszottam emulátorral. Ezek a játékok annyira megszerettették velem ismét a pokémont és a világukat, hogy elkezdtem nézni a sorozatot, majd a mozikat ( amiket nagyon imádok, mert magával ragadó mindegyik hangulata szerintem ). A mániám elterjedt odáig, hogy netes szerepjátékokat kerestem és akkor találtam meg ezt az oldalt, de mint fentebb írtam elijesztett, mert nem ismertem és bonyolultnak találtam... :S De később szerencsére minden megváltozott. Végül szert tettem egy NDS-re, minek hála akárhol tudok pokémonozni, ha már unom ezt a szürke, problémákkal és gondokkal teli valós világot. Hát nagyjából ennyi lenne, remélem nem untattam senkit...
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Feb 26, 2012 11:39:47 GMT 1
No hát a friss husi se maradjon ki, magam is írok Becsületesnek még elvileg mondható polgári nevemen Miklós, Fejér megyei, azon belül Székesfehérvár városának polgára, 28 éves (jaja, öregszem) melós ember. (3 műszak miatt minden 3. héten délután nem vagyok elérhető, de délelőtt meg késő este posztolok majd). Korom miatt is, nekem elvileg érintőlegesebb lenne a pokémon világa, ami hozzátok képest igaz is, de én azért attól még csíptem valamikor pár évvel ezelőtt. Nem mondhatom, hogy napra kész vagyok, csúnyán hazudnék vele, Ash gyakrabban használt pokémonjaira még emlékszem, de ezen kívül vannak bajok, ne csodálkozzatok, ha esetleg pokémonharcok alatt érdeklődök a chaten egy-egy támadásnál, hogy "az jó, de mit csinál?" Ellenben a szerepjátékok és a fórumos szerepjátékok terén is veterán vagyok, több ezer játék van mögöttem és bízom annyira az általános IQ szintemben, hogy majdcsak belejövök. 14 év alatt csak ragadt rám annyi szerepjátékos véna, hogy belejöjjek. Hobbi szinten: szerepjátékok, könyvek, történelem. Régebben egy ideig vale tudoztam és birkóztam, de azért nem kell tőlem megijedni, csak hobbi. Hát kb ennyi
|
|