|
Post by Jake Hedgedog on Jun 9, 2011 12:16:55 GMT 1
a sorozat egy idõ után otthagyta az indigo fennsík vidékét és további térségekbe kölzött. így magyarázta például az új pokemonfajtákat is, akik "nem is újak, csak eddig még nem vizsgálták annak a vidéknek a pokemonjait". a kérdés: neked melyik a kedvenc régiód?
|
|
|
Post by Betty on Nov 9, 2011 18:24:44 GMT 1
Természetesen az eredeti, az Indigo fennsík, és mivel a Johto vidék szorosan kapcsolódik hozzá, így az is, vagyis a kettő együtt. Ott honosak a legelső pokémonok, és ott még nem minden ház lila és rózsaszín,(nem úgy,mint az animében a többi régióban). Valamint itt még normális az egész vidék szerkezete, ha megnézitek pl Unova térképét, hát az szerintem egy katasztrófa...nekem ott természetellenesen váltják egymást a különböző helyek...
Lényeg a lényeg, Indigo és Johto!!! (Amúgy elég vicces ez a magyarázat az új pokémonokra, hiszen a második genes pokék közül sokak az első genes pokék előfejlődései, babapokémonjai. Oak professzor kitenyészti Pikachut de Pichuval még csak nem is találkozott? Mondjuk valamit mondani kell...)
|
|
|
Post by Garrius on Apr 11, 2012 20:16:44 GMT 1
- A Kanto régiót azért szeretem mert itt indul a törénet és mind a három starter pokemon csodálatos. Nem hiszem, hogy van olyan pokemon kedvelõ, akiben a Bulbasaur, Squirtle és Charmander - de talán inkább Charizard - név ne csalna elõ kedves gyermekkori emlékeket.
- A Johto régiót annyira nem kedvelem de tény, hogy az ottani pokemonok is érdekesek. Chikorita például nagy kedvenc.
- A Hoennt nagyon szerettem és még mindig szeretem. A játékok alapján nagyon szimpatikussá vált Torchic de a sorozatot nézve egyértelmûen Treecko lett a favorit. Sõt, mostanában Mudkip is egyre szimpatikusabb csak Marshtomp ne nézne ki úgy mint egy retardált. Az itteni pokemonok állnak talán legközelebb a szívemhez és részek is jók voltak.
- A Sinnoht számomra csak az Ash-Paul-Chimchar háromszög dobta fel, amúgy semmi extra. Körülbelül egy szinten van nálam a Johto régióval vagy talán picikét elõrébb.
- Az Unovarol pedig egyelõre nem tudok nyilatkozni.
Ezek alapján azt hiszem a szívemnek legkedvesebb és ezzel a szubjektív gyõztes: a Hoenn.
|
|
|
Post by Aura on Nov 12, 2012 19:39:53 GMT 1
Egyértelmûen az Unova régió a kedvencem. Habár számos ember nemigen szimpatizál vele (legalábbis úgy tudom), az új évad kapcsán, ámde azért a pokémonok tárháza nagyon is bõvült. Én különösen a régió kezdõi közül Snivyt szeretem, különösen a végsõ formája, Serperior miatt. Nekem nagyon bejött: nõies és igazi harcos! De nem azt mondom, hogy ennek a régiónak a pokémonjai tökéletesek. Vannak olyanok, amikkel nem különösebben szimpatizálok, ilyen például Gothita és annak fejlõdései. Engem - de szerintem nagyon is látszik - különösebben a legendás pokémonok ragadtak meg. Elõször Reshiram és Zekrom érintett meg, mint az igazság és az ideál hõseinek a pártfogoltjaiként, azután áthajlottam az Igazság kardjai (Cobalion, Virizion, Terrakion és Keldeo) felé. Szóval ez így egyértelmû, hogy az Unova a nyertes, legalábbis számomra és remélem, egy idõvel be is fog kerülni a rendszerbe!
|
|
|
Post by Webber on Jan 27, 2013 16:52:12 GMT 1
Ha gyorsan kéne választanom, akkor azt mondanám, hogy az Indigó fennsík pokémonjai a befutók. Mikor még a tévében ment a Pokémon, mindenki odavolt értük. Aztán mikor elkezdõdtek a Johto-s részek, valahogy rájuk untam; nem tetszett az elsõ rész sem, mikor a Rakéta Csapat Tototdile-lal szerencsétlenkedett. Azt hittem, hogy Ash rögtön megszerzi valamelyik kezdõt, amik közül talán Chikorita volt olyan, ami nem volt unszimpatikus. :-D
Aztán most, egyetem alatt újranéztem a Kanto és Orange szigetekes részeket, majd nekiálltam a Johto-soknak is. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal eljutottam az utolsó évad közepéig, de ott valamiért abbahagytam. Ekkorra viszont már megismertem szinte az összes Johto-s pokémont és meg is barátkoztam velük. Tetszett az is, hogy voltak 'cross gen evolution'-ök. Ráadásul a Movie-k nagyon jókra sikeredtek!!
A harmadik generációs pokémonokat bemutató részekbõl nagyon keveset, talán csak 1-2-t láttam, plusz a Jirachi-s mozifilmet. Hát nem nagyon gyõztek meg. :-D Összesen 2 cross gen evolution... Viszont bulbapédián láttam, hogy May-nek több, elsõ generációs pokémonja is van, ezen meglepõdtem, de annyira azért nem, hogy újra rákapjak. Sõt, mivel a megavideó megszûnt, így nem is igazán tudom, hol lehetne megnézni akár magyar felirattal is a részeket.
Negyedik generációs pokémonok. Hát a kezdõk eléggé gyerekesre sikeredtek, de a rengeteg cross gen evolution-ös pokémonok adtak kiindulási alapot a megismerkedéshez. Magmortar, Electrivire, Togekiss... A részek közül 3-4-et láttam véletlenül Jetixen, igazából nem nagyon emlékszek már rájuk, talán csak arra, mikor Brock újra csatlakozott a csapathoz.
Ötödik generáció. Jaj istenem, ki rajzolta ezeket? Különösen Snivy és Oshawott irritáló. Snivy baromira beképzeltre, Oshawott pedig nagyon szerencsétlenre sikeredett és ezen még a neve sem segít rajta. Megnéztem az elsõ részt és konstatáltam, hogy még mindig nem rajzolnak a karaktereknek árnyékokat. Azért 2012-ben elvárná az ember... Nem mondom, hogy rossz rész volt, azt már megszoktam, hogy minden évad elsõ részében feltûnik valami õrületesen ritka, eddig nem is ismert és sosem látott pokémon, de a második rész már elmaradt. Megnézegettem az új pokémonokat. A viccesebbek: gerendát tartó emberszabású, kockaalakú kõben lakó rák, egy- majd kéttölcséres fagyi, valamint a fogaskerekek.
Mindent összevetve az elsõ helyen a Kanto és Jotho régiósok, második helyen pedig a 4. generációs (talán Shino) vidékrõl származó pokémonok állnak.
|
|