|
Post by Jake Hedgedog on Oct 22, 2012 23:17:03 GMT 1
Sziasztok! Attila kérését én ezer örömmel teljesítem: annyi a lényeg, hogy dolgozgatok egy új oldalon. A célom egy több kihívást magában rejtõ oldal, ami egy szerepjátékban egyesíti a nintendót és az animét. Elég sok a meló vele, és lassan haladgatok, nagypapás sebességgel építgetve kockáról kockára az oldalt. De itt mindig mesélgetni fogok arról, hogy mi a helyzet aktuálisan.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Oct 22, 2012 23:22:44 GMT 1
Update, máris update: nagyon jó skint találtam hozzá, úgy éreztem, hogy az a tökéletes. Viszont a háttérkép egyszerûen nem volt cserélhetõ. Ezért nemrég beújítottam a No. 2. skinre. Nagy örömömre az eddig komolyabb hibák nélkül mûködik. Nem tökéletes, pl nem látszik rajta a táblázat, ez még problémát fog jelenteni. De tegnap találtam egy nagyon szép pokés oldalt, onnan nyúltam le ma néhány képet. Tökéletesek!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Oct 23, 2012 0:46:49 GMT 1
Belelkesültem. Ennek eredményeként felskicceltem a fórum vázlatát. Boardok=témakörök, és azon belül az al-boardok=fórumok. Továbbra is a szabályzattal vacakolok. Elég kusza szegény. Mi van még hátra? Tulajdonképpen minden. Nagyjából kész van az adatlapos részleg és nekiálltam az elõtörténetes résznek is. De minden olyan, hogy foglalkozást igényel még. Tervezem, hogy csak egy béta-oldalt hozok létre, és ha beindul, csak akkor kezdek megcsinálni bizonyos lehetõséget, funkciókat. Szóval nem kell attól félni, hogy a tökéletes oldalért dolgozom. De ezzel a "vázlat-oldal" létrehozással is elpepecselek.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Oct 26, 2012 14:38:29 GMT 1
Végre sikerült megoldanom az oldal táblázat-kezelõ problémáját, így nekiálltam a támadásdexszel és a pokedexszel is foglalkoznia. Az a helyzet, hogy nem tudok részekre koncentrálni, befejezni õket. Helyette mindig foglalkozom valamivel, amivel idõ után beleütközöm valamilyen problémába. Áltlaában agyalósba. Ha nem tudom rögvest megoldani, akkor egyelõre otthagyom, foglalkozom addig az oldal egy másik részével. Attól félek, hogy túl sokat fogtok elvárni az oldaltól, mire kész lesz. Higgyétek el, hogy alapvetõen egy nagyon béta-oldal létrehozásán dolgozom. De ha lesz rá kereslek, rengeteget lehet még fejleszteni rajta!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Oct 28, 2012 0:39:09 GMT 1
Ma is leültem kicsit az oldal elé. A támadásdex lassan elnyeri végsõ formáját, ami alatt azt kell érteni, hogy tudni fogom végre, milyen sablon alapján kell dolgoznom. Ha mostani formájában marad, akkor készen vannak a Fû típusú támadások listája és alakítani kell csak kicsit a Sötétség típusú támadások listáján. Alapvetõen még két listára van szükségem, ami nincs kész ezen az oldalon, az pedig a tûz és a normál. Ha a tüzet valaki megcsinálná az itteni sablon alapján, az nagyon nagy segítség volna. Minél animésebb támadásképekkel! És Betty, mindig kinevettél, valahányszor a flying típusú pokemonokra repülõt mondtam. De akkor hogyan hívnád õket másként? Bárkinek eszébe jut bármi jó szinonima? Azért is hálás volnék.
|
|
|
Post by Betty on Oct 28, 2012 10:40:25 GMT 1
Nem repülőt, hanem levegő típust mondtál, azon nevettem... Am repülőnek mondják animében is, szal sztem jó az a szinoníma.
Tűz típust elvállalom.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 9, 2012 14:29:04 GMT 1
A támadásdex mégsem formáját nyerte el múltkor... ez már biztos. Szóval az eddigi késznek hitt növény típusú támadásokon is dolgozni kell még. Az árnyék típusról meg nem is beszélek inkább... (Vagy maradjon sötét?) Betty, hatalmas köszi itt is a segítségért. Az a helyzet, hogy ezért is készül lassan az oldal, mert amióta ide írtam utoljára, azóta nem jutottam el az oldalig. Erre mondtam, hogy tényleg csak szabadidõmben foglalkozom vele. Talán ezen a hétvégén, és jövõ héten fogok tudni kis idõt tölteni elõtte. Viszont így is elég valószínû, hogy az oldal egy része linkelt angol leírásokat fog tartalmazni. És ahogy gyarapodunk majd, ha gyarapodunk, úgy fog épülni és fejlõdni.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 10, 2012 13:44:23 GMT 1
Nah, ma leültem elé. A szabályzat, az off-részleg, az et-minták és ilyesmik elvileg helyretéve. Késõbb még elkelhet kis csiszolás, de hát az hol nem? Ráadásul beleturkáltam kicsit az oldal beállításaiba és találtam egy-két olyan dolgot, aminek tökre örültem. Hmm. Nézzük csak. Mi van még hátra oldalinduláshoz? Támadásdexbõl még két alaptámadáslistát biztosan megcsinálok. A pokedex hatalmas falat lesz még, de az adja az oldal gerincét, kell. Azon kívül kis dizájn-módosítás biztosan. Meg hát nem mellesleg a helyszínek. Tudjátok mit tartok esélyesnek? Karácsonyra talán tényleg lesz oldal. Talán. Nagyon talán. Oh, és kis extra még, mert annyira rendesek vagytok, hogy rendszeresen olvastok és figyeltek, meg nem mellesleg biztattok: életre hívtam a Hõsprogramot, aminek az a lényege, hogy más oldalakról át lehet hozni az ott megunt, túljátszott karaktert. Persze át lesz beszélve, hogy mi jöhet át, de igyekszem majd engedékeny lenni. Fõleg, hogy eddig a Tamarillon kívül nem szerepel a listán más oldal.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 16, 2012 19:20:38 GMT 1
Nah, örömmel jelentem be, hogy az oldal kezdi felvenni végsõ formáját (és ezt ne úgy értsétek, hogy ezzel kész is, hanem, hogy megnyitásig, és amíg kicsit belakjuk, addig meg fog felelni nekünk ) - a támadásdexszével - a kinézetével - és finomhangolásával (képek és linkek láthatósága, használhatósága) kapcsolatban. Nagyon durva lesz, ha karácsonyra kinyitunk, de semmi sem lehetetlen. Túl sok minden motivál most ahhoz, hogy feladjam a reményt. Mi van még hátra? Rengeteg minden nagyon félkész, amihez csak volt egy-két ötletem, azokat elírtam, de akkor még nem tudtam más hozzá kapcsolódó hogyan lesz megvalósítva, és így nem tudtam befejezni. Biztosan hátra van még a - pokemondex alapja. És minimum a kezdõket külön meg akarom csinálni benne. Hmm... hirtelen nem is jut eszembe több. Lehetséges volna, hogy "már csak" ennyi?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 17, 2012 0:50:17 GMT 1
Kicsit nem figyeltem oda az oldalra, és valaki a nevemben megcsinálta Kanto pokedexét! Ha így haladunk... nos, életben marad a remény, hogy karácsonyra nyitunk is.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 18, 2012 0:18:44 GMT 1
Készen van Johto és Hoenn pokedexe is. Persze minden-minden csak további problémákat és kérdéseket szül, és elõre utálom, hogy majd amikor ti megnyitjátok az oldalt, és elõször nézitek végig, annyit fogtok csak mondani: ennyi készült olyan sokáig. ENNYI?! Mert egyáltalán nem fog látszódni, hányszor kellett átdolgozni, meg újragondolni, mire az a pofonegyszerû rendszer összejött, amivel én fogadni akarlak benneteket.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 20, 2012 1:00:49 GMT 1
Csak hogy megint csöpögtessek némi új információt: ha tartottam volna magam az eredeti tervekhez, akkor befejeztem volna a pokedexet. Viszont az a helyzet, hogy a pokedex készítése közben sok új ötlet jutott eszembe (ez nem is lett volna baj, ha használhatatlanok lettek volna, de nem így történt), így mire a végére értem, egészen más rendszerben kellett gondolkodnom és... mondjuk úgy, hogy ez meg is látszik, ha egymás mellé tesszük Kantot és Unovát. Ettõl függetlenül nagyjából egy-két napos melónak gondolom a pokedex véglegesítését. Ennek örömére neki is álltam a helyszínek megvalósításának (hogy addig is érjenek a fejemben az ötletek). Az a helyzet, hogy valahányszor befejezek egy nagyobb projektet, mindig megkönnyebbülök elsõ körben, hogy mindjárt vége, aztán körbenézek, és konstatálom, hogy olyan, mintha az elmúlt napokban semmit sem csináltam volna az oldalon. Szóval hosszú lesz ez még. Aztán majd meglátjuk, milyen lesz a végeredmény.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 24, 2012 20:40:49 GMT 1
Az a helyzet, hogy ma egy egész napomba került, de a fûtámadások teljesen készen vannak! Ezt el sem hiszem... hatalmas munka volt! És innentõl biztos vagyok benne, hogy ezt nem fogom az összes támadással eljátszani. Abban reménykedtem, hogy az oldal késznek fog tûnni, így mindig örömöt okoznak majd a fejlesztések, de ebben az állapotában erõsen látszódni fog, hogy félkész. :/ De majd belakjuk, és akkor én hõsiesen fejlesztgetem.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Nov 27, 2012 15:54:55 GMT 1
Sziasztok! Ma nagy nap van, és ennek alkalmából meglepetéssel készültem nektek, méghozzá egy hírrel. Ha minden jól halad, akkor karácsonyra tényleg nyit az új pokemon szerepjáték! Hogy milyen minõségben, az még kérdéses. Most már biztos, hogy nem lesz 100%-os minden funkciója az oldalnak, de igyekszem minél teljesebbre építeni addigra. Egyelõre kérdéses, hogy csak ti kaptok linket, és amolyan tesztegerek lesztek, ha nem bánjátok , vagy globális reklámozás lesz. Majd kiderül. Addig még mindenképpen írok nektek!
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Dec 21, 2012 8:25:13 GMT 1
Sziasztok! Utálni fogtok, én is utálom magamat: >.< késni fog az oldal nyitása. Az okok: nos, felvettem a kapcsolatot egy fordítóval, ami elvileg iszonyatosan meggyorsítja a munkát, tárgyilag... sok egyeztetést kíván. És én ezt fáradtan konstatáltam. Ez még talán nem is lenne baj, hiszen addig is használjuk az angol kifejezéseket, nem probléma, csakhogy a rendszer se állt össze, sõt annyi elméleti probléma lépett fel, ahogy tanulmányozgattuk páran, hogy... szóval több is. Oh, igen ti se maradjatok le róla. Az oldal elérhetõ, többen rá is bukkantak már, nem akarom én sem rejtegetni: pokemon.hungarianforum.net/ Tádámm! Ennyit tudok adni, de többet sajnos nem. A nyitása határozatlan idõre csúszik.
|
|