|
Post by Boris Usaghi on Mar 4, 2012 8:29:22 GMT 1
Egy pillanatra mogorván pislogtam a srácokra. Oké, hogy menjünk kifelé, meg minél gyorsabban, de az Isten szerelmére, nem fogjuk elérni a szélét, Paras nem soká tudja ezt fenntartani... Mi legyen..? Elővettem a második pokelabdám és felhajítottam: - Grimer! Szükségem van a segítségedre! Vörös fényből anyagiasul az iszappokémon, még mielőtt visszahullott volna a labda a tenyerembe. Biccentettem neki: - Grimer, indulj előre, két oldalra pedig lőj mérges gáz támadást! A méreglény azonnal nekiindult, mi pedig némi késleltetéssel követtük, hogy az ő mérgébe már ne sétáljunk bele. A virágok megkókadtak, majd elszáradva széthullottak, jelentősen kevésbé tömény illatot hozva létre. - Grimer nem túl gyors mozgású - sóhajtottam a fiúk felé, - de enélkül nem jutunk ki a mezőről. Ha nem akarod elveszíteni Heracrosst, akkor jobb ha pidgeotto kissé lemaradva, de a nyomában marad - néztem Skyra... Mindenesetre a megnyitott ösvényen át hamar elértük a terület szélét s a bogár nyomába indultunk, jó magam visszahívtam persze a két pokémonomat hálás mosollyal. Talán egy jó negyed órán át, de immár egyéb virágokkal, meg térdig érő fűvel borított terepen haladtunk lényegében könnyű futásban, mikor feltűnt előttünk a valószínű célhely. Vagy ezeréves mamutfenyő maradványai ágaskodtak a mezőn, nyilván a felülről üreges csonk lehet Heracross fészke. A társaimra néztem kifulladva: - És most? -nyögtem. - Ha felküldöd oda pidgeottot, nem fogod látni a csatát, nem tudod az irányításoddal segíteni őt... - ziháltam. - Mi legyen?
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 4, 2012 9:00:03 GMT 1
* Hála Boris Pokémonjainak sikeresen kijutottak errõl az átkozott helyrõl. Boris említést tesz, hogy jobb lenne Pidgeotto-t Hereacross után küldeni, ezzel is tudná segíteni a keresést. Sky eleget tesz a kérésnek, belátja maga is, hogy ez nem egy buta ötlet. Futás közben a magasba dobja Pidgeotto labdáját és már osztja is az utasítást.* - Pidgeotto, kövesd azt a Heracrosst tisztes távolságból! *Bólint a madár Pokémon, és már nyomába is ered a Heracrossnak. Sikeresen átgázoltak a terepen, és még sikeresebb, hogy tudják hol van pontosan az a Heracross, amit Sky céljának tûzött ki. Sajnos a mamut fenyõ megakadályozta, hogy további intézkedéseket tegyenek az ügy érdekében. A mamut fenyõ „romjai” elõtt állva, Sky azon gondolkozik, hogyan is tovább.* - Van egy olyan érzésem, hogy nem fogunk tudni felmászni utána… * Ekkor ugrik be Skynak a valódi ötlet.* - Bulbasaur! Õ képes édes illat árasztásra? Talán ha Heracross megérzi, akkor lejön a fészekbõl, Charmander segítségével könnyen el tudom utána intézni? Vagy esetleg van jobb ötletetek? * Ráncolja össze szemöldökét, és közben folyamatosan a magasba pillant. Vajon, hogyan is lehetne megoldani ezt a kis incidenst?*
|
|
|
Post by Attila on Mar 4, 2012 10:18:14 GMT 1
Boris nem az a fajta edző, aki pusztán az erejét használja. Ez akkor tudatosult bennem, mikor Skyal sietni akartunk a Heracross után, de Boris türelemre intett minket és kiengedte a Grimerét, mondva, hogy Paras nem sokáig tudja még fent tartani az aroma kúrát, ezért nem lenne biztonságos így neki vágni a mérgező mezőnek. Grimer teste látszólag rossz hatással volt a virágokra, mert azok az érintésétől, sőt, már a közelségétől is elhervadtak/fonnyadtak. A pokémon készítette csapáson haladtunk előre Heracross után. Sky a Pidgeottoját a bogár pokémon után küldte, hogy ne veszítsük szem elől, mert egy picit lassabban tudunk haladni Grimer tempója miatt. Végül hosszas séta után elérkeztünk egy mamutfenyő maradványaihoz, ahol feltehetőleg Heracross lakott. Sky nem küldhette a Pidgeottoját, mert ő nem bírta volna követni a pokémont, így tanácsokat sem tudott volna adni neki. De viszont támadt egy jó ötlete! - Édes illat? - néztem kérdőn Sky-ra. - Hát egyenlőre abban sem vagyok biztos, hogy képes felkelni. Tudod ő inkább éjszaka érzi elemében magát. Belenéztem a fiú szemeibe. Látva, hogy micsoda tűz lobog benne, hogy mennyire kell neki a pokémon nem bírtam nemet mondani neki végül. - Rendben van Sky, egy próbát megér... - vontam meg a vállam. - Bulbasaur, gyere elő! - dobtam el a pokélabdát, amiből egy... Éppen mélyen alvó Bulbasaur került elő. - Ne aggódj Sky... - kacsintottam a fiúra - ... talán ez is elég lesz. Tudod, egyszer Bulbasaurral leültünk egy fa tövébe és arra lettünk figyelmesek, hogy egy Butterfree szálldogál a gumója körül és próbálna rászállni, de Bulbasaur elkergette. Talán lehet valami illat anyag benne, amit csak a bogár pokémonok éreznek. Még ha így nem is erős az illata, de biztos vagyok benne, hogy ha Pidgeotto Bulbasaur mögé repülve egy kisebb szél lökéssel el bírná vinni az illatokat Heracross rejtekhelyére, akkor a bogarad ide jönne. Nos mit szólsz hozzá? - néztem kérdőn a srácra.
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 4, 2012 10:34:17 GMT 1
Elismeréssel néztem Skyra, nekem csak az indaostorok jutottak volna eszembe, a famászás és persze hullafáradtan leállni küzdeni, de a fiatal edző sokkal kreatívabb és intelligensebb volt nálam, megoldotta a kérdést. Mégpedig úgy, hogy inkább Heracrossnak kelljen mozognia... Pidgeotto gyors szárnycsapásai felvitték a facsonk teteje felé a bilbasaur növénygumójából felszálló nektárillatot és... Vidám hangok zengték be a fűmezőt s már száguldott is lefelé örömmel a heracross, de talán ha fél útig jutott. Az okos bogár észrevett minket, azonnal lelassította a reptét, majd harciasan kezdett dongva körözni a levegőben, nyilvánvalóan látta, hogy innen nincs hová menekülni, megtaláltuk a fészkét, s most felkészült a harcra. Nem ereszkedett túl mélyre, a levegő biztonságát választotta, de távtámadásokra nyilván nem volt képes, mert csak várt, illetve fenyegetően mozgott, mutatva a tényt, miszerint örömére szolgálna a távozásunk. Nincs elég mélyen charmander lángjaihoz, valahogy lefelé kéne kényszeríteni Skynak...
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 4, 2012 10:43:06 GMT 1
* A terv sikeres volt, Pidgeotto óvatos szárny csapkodásainak hála Heracross szagot fogott, de az utolsó pillanatban vészfékezett. Sajnos erre senki sem gondolt, vajon mi lesz akkor ha meglátja a fiatokat, ahogy karba tett kézzel várják a kiszemelt áldozatot.* - Sajnos jelenleg kevés ötletem van, de még mindig elõnyösebb helyzetben vagyunk mint az elõbb, így legalább már valamilyen távolságba be tudom mérni és Pidgeotto is részt tud venni a harcban, tehát Pidgeotto, ha nem vagy elég fáradt akkor veled folytatom a harcot! * Kacsit rá pokémonjára, aki látszólag pihent az elõzõ csata óta, még akkor is ha mozgásban volt, örömtelien folytatja majd a harcot, és mestere biztos abban, hogy mindent meg is fog tenni az érdekben, hogy Sky el tudja kapni a kreatív Heracross-t.* - Rendben Pidgeotto, lássunk egy gyors támadást! * Szólítja rendre a Pokémont, aki szárnyát egyre erõteljesebb csapkodásával megindul a kiszemelt áldozat felé, szinte ide-oda pattog a levegõben és gyors támadással igyekszik padlóra küldeni ellenfelét. Ha ez sikeres lenne, egy lépéssel közelebb kerülnének a cél felé. Ha a gyors támadás sikerül, akkor Sky nem hagyja annyiban, résen van és tovább támad.* - Pidgeotto, zavard össze, homok szelet neki! Aztán egy újabb csõrtámadás! *Látszólag minden jól alakul, de ez a Heracross nem igazán akarja könnyen adni magát, ha Charmandert is be tudná vetni a harcba könnyû lefolyással hamar el tudná intézni. Senki sem gondolt arra, hogy egy rovar pokémon szárnyra kell, és ilyen szélsebesen fog mozogni. Ráadásul egy olyan technika használatával amirõl még nem is hallott Sky.*
|
|
|
Post by Attila on Mar 4, 2012 11:18:56 GMT 1
A terv sikeres volt. Heracross boldogan zümmögött felénk, még észre nem vett minket és megállt körözni a levegőben. Skynak nem sok esélye maradt, ezért Pidgeottot küldte ismét csatába, aki neki is esett Heracrossnak, de látszólag a bogár pokémon jól bírta a gyűrődést. Nem ismerem ezt a fajtát, de ahogy látom elég szívósak. A Pinsirekhez lehetne a legjobban hasonlítani őket. Nem akartam beleavatkozni a küzdelembe és felkelteni Bulbasaurt, hogy segítsen Skynak, mert így nem lett volna ugyan az a számára a pokémon elkapása. Ezt egyedül kell megtennie, így lesz igazán övé a pokémon. De azért még tanácsokat adhatok! - Sky - fordultam a fiú felé. - Mi lenne, ha Pidgeotto megfogná Charmandert és felvinné az égbe egy lángszóró erejéig? Ha rosszul sikerülnek a dolgok Paras a fonal támadásával, ha van neki, egy hálót szőne alájuk, így nem sérül meg a a Charmandered, ha lepottyan.
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 4, 2012 11:53:15 GMT 1
Pidgeotto villámsebesen rohanta le a heracrosst, aki hiába volt fizikailag jóval erősebb nála, a gyorsaság dolgában nem vetekedhetett a madárpokémonnal. Többször is nagyot kapott a levegőben, de még bírta a gyűrődést. Fénylő szarvval várta pidgeottot, majd meg is indult ellene a levegőben. Attila vállára tettem súlyos karomat: - Hagyd, ez az ő csatája - néztem a szemébe. - Mellesleg Paras nem pók, hanem rák, ő nem tud ilyen támadást, soha nem is lenne képes rá azt hiszem - csóváltam a fejemet. Kíváncsian fordultam vissza a küzdelemhez, amely eddig nagyjából döntetlenre állt. Heracross most újra megpróbálkozott valamivel, nekilendült és mögöttünk nagyjából húsz méterre fogtak talajt az ízelt lábai, a szarva aranylóan fénylett. Felcsaptam a pokedexemet, ami már pittyegte is: - Megaszarv támadás! Óriási erejű csapást visz be ha talál egy rohamozó pokémon ezzel a támadással! Sky felé pislogtam, ezt jobb lenne elkerülni a pidgeottojának, mert ha ez eléri, tekintve a heracross súlyát és erejét, közel nem lettem volna biztos abban, hogy a madárpokémon folytatni tudja a harcot. Viszont legalább már a talajra jött, még ha csak lendületet venni is a bogár, lábai már meg is rogytak, hogy aztán puskagolyóként lőjék ki félmázsás testét...
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 4, 2012 12:03:47 GMT 1
* Pidgeottonak sikerült, elérte azt, hogy már a földön tudják folytatni a harcot. Mivel ez sikerült, Sky boldogan tekint az elõtte álló harc folytatására. Heracross valamilyen Mega Szarv támadást próbál bevetni a megfáradt Pidgeotto ellen. Természetesen ezt már Sky nem hagyja. Elõveszi Pidgeotto pokélabdáját, és egy mozdulattal vissza is hívja a labdájába.* - Pidgeottonak már elég volt ennyi a harcból, nem kockáztathatom, hogy egy ilyen mértékû támadás eltalálja. Itt az idõ, hogy Charmander vegye át a harcot! * Vigyorodik el ismét Sky. Valószínûleg ez alatt a pár másodperc alatt, nem változott Heracross harci kedve, illetve helye, így még remélhetõleg a földön van, és próbálja kihasználni azt a cseppnyi idõt amit pihenéssel tölt el. Sky a labdát a föld felé hajítva szólítja Charmanderét.* - Eljött a te idõd Charmander! * A labda szét nyílik, hatalmas fehér villanás után testet ölt a fiatal Charmander, aki látsziólag szeretne immáron bizonyítani, mert sajnos mostanában nem volt lehetõsége re.* - Ne hagyj cserben barátom, most már minden rajtad múlik! * Búzdítja Pokémonját. A kis Charmander minden telhetõt meg fog tenni az ügy érdekében.* - Charmander, itt az ideje egy lángszóró támadásnak! * Charmander hatalmasra nyitja száját, elõször csak némi parázs jelenik meg aztán pedig tûz tör elõ a csöppnyi pokémonból aki az elõtte álló Heracross számára hatalmas tûz erõvel indít támadást.*
|
|
|
Post by Attila on Mar 4, 2012 12:16:55 GMT 1
Boris a vállamra tette vaskos kezeit és közölte velem, hogy a Parasa nem képes a fonal támadás végrehajtására. Na sebaj, azért ötletnek nem volt rossz. Időközben sikerült Pidgeottonak a földre küldenie ellenfelét, így Sky jobb megoldásnak látta, ha visszahívja pihenni a pokémonját és Charmandert veti be helyette. Eldobta a labdát és a narancssárga tűz pokémon harcra készen materializálódott a csatatéren. Kitátotta nem túl pöttöm száját és egy lángoszlopot lövellt ki a meglepett Heracross irányába. Érdeklődve szemléltem az eseményeket és kíváncsian vártam, hogy a bogár pokémon miként reagál erre.
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 4, 2012 12:26:53 GMT 1
Nem tudtam mennyire bölcs döntés Skytól, hogy visszahívja a pidgeottot, elvégre a heracross könnyedén elreppenhet ez után charmandere elől, bár úgy néz ki, ő jobban mérte fel a nagy bogarat nálam, ugyanis az nem kezdett távolodásba, sőt! Megaszarv támadását a kis gyík ellen fordította, aki viszont, mint azt megborzongva néztem, kisebb lángvihart bömbölt elő a torkából a közelgő ellensége felé. Heracross nem ismerhette a támadást, mert egyenesen belerohant, nem is próbált kitérni. A kékes kitinpáncél majdhogynem vöröses árnyalatot kapott, úgy felforrósodott, viszont a nehéz test repült is tovább megkezdett lendülete miatt, gyakorlatilag letarolva charmandert. Kisebb porfelhőbe vesztek az események, amit mi kívülállók tátott szájjal követtünk... A porfelhő elült és alig akartam hinni a szememnek, de mindketten talpon voltak! Charmandert ugyan fellökte a Mega Szarv támadás, de inkább csak a test neki csapódása, nyilván a lángoktól nem látta jól a kis célpontot a bogár. Néhány kisebb zúzódáson kívül aligha lett baja a kis gyíknak. Heracross viszont a fejét rázogatta, mellső lábaival kétségbeesetten kapargatta az arcát, miközben bizonytalanul dülöngélt. Elég furcsán viselkedett. Attilával egymásra néztünk, végül halkan, hitetlenkedve mormoltam: - Korom ment volna a szemébe? Nem lát? - pislogtam. Mindenesetre itt a vissza nem térő alkalom Sky előtt. Heracross elvakult és legyengült, egyetlen jó támadás és már labdába is kerülhet a hullafáradt bogár...
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 4, 2012 12:34:38 GMT 1
* Talán nem volt rossz döntés a Pokémon váltás, Charmander kitûnõ harcos, és nem hagyja meglépni Heracrosst. Sikeres támadást hajtott véghez, amihez már csak egy támadás nyitotta meg a kapuit, Skyrean számára, gyors döntést kellett hozni.* - Gyerünk Charmander, csapd le szépen a farkaddal a földre, és utána alkoss újabb tûz oszlopot! * Adj ki az újabb parancsot Charmandernek, akit lehet, hogy megráztak az események, de szívós kis teremtés, és nem hagyja annyiban ezt a harcot. Pont úgy ahogy Sky õ is bízik abban, hogy le tudja gyûrni ellenfelét. Charmander szél sebesen rohan ellenfele irányában, ugrik egy nagyot és az ég felõl farka segítségével már támadásba is lendül. Ha támadása sikeres, akkor Heracross arccal föld felé zuhan és Charmander még nyakon tudja önteni egy újabb tûz támadással. Talán ez elég lesz, hogy Sky labdát hajíthasson a bogár felé.* - Charmandernek sikerülni fog, érzem… * Dörmögi orra alatt a szavakat, de a szíve mélyén büszkeség tölti el, hogy kis kedvence ennyire igyekszik egy csata végett.*
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 4, 2012 12:46:43 GMT 1
Charmander mestere szavai szerint cselekszik és rövid, tömzsi lábaival rárohan Heracrossra, majd a farkával elemi erejű csapást mér a még félvakon tántorgó bogárra, aki hason fekve elterül. Azonnal, de már nagyon remegő végtagokkal próbál talpra kecmeregni, viszont az ereje elhagyja végleg, mikor a tűzorkán egy tekitnélyes oszlop formájában lecsap rá és újra a földre kényszeríti. Amint a lángok tombolása eloszlik a szarvasbogár kiterülve hever, gyakorlatilag majdhogynem ájultan a talajon, nem képes összeszedni már magát. Pidgeottot talán legyőzte volna, de a kimerítő hajsza és két pokémon azért már sok volt neki, ez tisztán látszik. A pokelabda elszáll és magába szívja a heracross testét, majd a földre esve folytonosan rángani kezd, kicsi vörös fénye jelzi a szabadulni vágyó bogárral folytatott küzdelmét. Lélegzetvisszafojtva néztük az eseményeket, melyek végén a fény átváltott fehérbe és a labda mozgása megállt... Sky felé fordultam mosolyogva: - Szívből gratulálok, nagy csatában gyűrted le! - mondtam neki elismerően. - Ritkaság az ilyen erős ad pokémon, otthon meg főleg, de immár a tiéd... Majd a kis narancs színű gyíkra fordult a szemem s tisztes távolból megjegyeztem: - Rá pedig különösen büszke lehetsz azt hiszem...
|
|
|
Post by SkyRean on Mar 4, 2012 12:57:24 GMT 1
* A támadások sorozata sikeres volt. Charmander hihetetlen erejének köszönhetõen Heracross nem bírta tovább a csapások folyamatos sorozatát és földre kényszerült. Sky vett is az alkalmon, játszi mozdulattal szabadult meg a kezében lévõ üres labdától ami egyenesen Heracross fején koppant, a labda szétnyílt, majd magába szívta a bogarat. Egy rövid ideig még vergõdött a labda, de aztán feladta és a fekete sarokban lévõ Charmander, Pidgeotto és Sky gyõzelmet arattak. Természetesen a két alkalmi társ is kivette a szerepét. Persze errõl egy szó sem esik Sky részérõl. Nem szereti a hízelgést és az egyéb nyalánságokat. Szép lassan oda kullog a labdához, és felveszi a földrõl a még majdnem forró labdát. Majd Charmanderre tekint.* - Nélküled nem sikerült volna pajtás. * Charmander arcára is kitekint az a bizonyos öröm. Sky társai felé tekint.* - Nos ezen is túl vagyunk, keressük meg Borisnak az öreget, így mindenki nyugtázhatja majd ezt a napot élete egyik legjobb napjának. * A tõle meg nem szokott hosszúságú mondat hagyta el a száját, lehet más számára is meglepõ. Egy pillanatra elkalandozik, máshol jár, egészen pontosan az újonnan szerzett Pokémonján jár az esze, aki most már meg fogja könnyíteni a következõ Pokémon befogását. Ez örömteli számára, gyarapodik kis csapata.*
|
|
|
Post by Attila on Mar 4, 2012 13:24:02 GMT 1
Sky sikeresen elkapta Heracrosst, majd boldogan vette magához. Egy újabb taggal bővült a csapata, milyen jó lehet neki. Na de majd az én időm is eljön, elvégre nem az a célom, hogy minél több pokémont fogjak, hanem, hogy barátokat találjak. - Gratulálok Sky az új pokémonodhoz, megérdemelted. - fordulok mosolyogva a fiú felé. Miután kinyilvánítottam gratulációmat szét nézek és Borishoz intézem szavaimat: - Na és most merre szerinted? Hol kéne keresni azt a kék színű napot?
Heracross kergetésével sajnos nagyon eltelt az idő és a nap lemenni látszott, jó ötletnek tűnt volna valami menedéket keresni éjszakára is. Kiengedtem Bulbasaurt labdájából, mert feltételeztem, hogy felkelt már és nem szeretne bent kuksolni. A virgonc kis pokémon vigyorogva ugrott elő és boldogan rohangált körülöttem. - Skacok, mit szólnátok, ha az éjszakát itt, a mamutfenyőnél töltenénk? Itt nem vagyunk bajban a virág illatokkal sem.
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 4, 2012 13:44:36 GMT 1
Bólintottam Attila felvetésére, hiszen a nap lassan valóban elérte a horizont vonalát, ráadásul a mamutfenyő tényleg jó ötletnek tűnt. Döbbenetesen széles, vagyis akár hárman is kényelmesen elférnénk benne is - merengtem, - nem beszélve a heracross fészkéről, melyben lehet, hogy tojások is lapulnak? Nem is lenne rossz, na meg semmiképpen sem hagyhatjuk itt őket a halálba hagyva. A többiekre néztem: - Ellenőriznünk kéne a fészket, ha más nem, akkor éjszakai menedéknek tökéletes lenne, de ha esetleg a heracrossnak vannak tojásai... - megráztam a fejemet. - Akkor semmiképpen sem hagyhatjuk itt azokat, felelőtlenség lenne. Másszunk fel! A másik oldalon relatíve sok kapaszkodót láttam - javasoltam, majd én mindenesetre mászni kezdtem, ha jönnek, ha nem, lelkiismeretfurdalásom lenne, ha nem ellenőriznénk le az esetleges kicsiket. Jó pár percnyi mászás után, nehézkesen fújtatva küzdöttem át megtermett testemet a fa tetejére és kimerülten zihálva néztem fel a holdra, amely már lassan felbukott a láthatáron, miközben nyugaton vörös pírba vonta a lemenő nap az égboltot. A fa közepén hatalmas üreg tátongott, rengeteg puha növényi maradvánnyal, nyilván a heracross fészke, szépen belakta, vagy öt ember is kényelmesen elfekhetne itt. Majd megnézem a fű alatt az esetleges tojásokat. Majd mindjárt... csak nem kapok levegőt... Nagy nehezen felültem azért végül s ösztönösen visszapillantottam, merről is jöttünk. A szemeim kimeredtek a látványtól, karom ösztönösen előre lendült, remegő ujjal mutattam vissza a virágmezőre. A gyönyörű kék virágokra, amelyek egyértelműen nem természetesen nőttek. Egy tökéletes nap alakzatot formáltak, csak az egyik sugara jóval hosszabb volt a többinél, mintha csak irányt mutatna...
|
|