|
Post by Mordon Ismur on Feb 26, 2013 16:14:49 GMT 1
-Nem töröltem meg vele magam. Az undorító lenne.- Mondom értetlenül. -Csak rácsepegett. Ma már futottam eleget Spearow elől.- Magyarázkodom, majd visszaveszem a kalapomat, amit a bemutatkozás örömére vettem le, majd ismét szóba kerül a kis bestia, és előtör új barátomból a küzdőszellem, és közli hogy szeretne megmérkőzni vele, és megemlíti hogy Zubat mellett még egy Poliwagja is van. -Hát, te tudod. Én minden esetre kerülöm a harcot amíg lehet.- Magyarázom nézeteimet Webbernek, majd így folytatom. -Mellesleg miért akarod hogy színben passzoljanak? Ha ennyire aggaszt, a színe, akkor átfested a befogása után, ha ő is megengedi.- Mondom el újabb zseniális ötletemet, majd követem Webbert. -Remélem igazad van.- Mondom aggódva, miközben előkotrok a zsebemből egy nagy köteg madzagot, hogy a talált fát kötegelni tudjuk. // Persze Webber. Részemről jöhet. //
|
|
|
Post by Webber on Feb 26, 2013 20:47:01 GMT 1
- Igazad van, inkább izzadságfelfogó, mint izzadságtörlõ. A szín azért lenne fontos, mert látod - elõveszem a három használatban lévõ pokélabdámat és a tenyerembõl megmutatom neki. - Eevee labdáján van egy barna matrica. Poliwagén egy kék, Zubatén pedig egy lila. Sötétben így is nehezen különböztetem meg ezt a kettõt, ha pedig lenne még egy lila, akkor máris káosz lenne és nem is lenne értelme a matricáknak. Hogy fessem majd be? Hát ez azért nem biztos, hogy jó ötlet. De ezzel majd ráérek foglalkozni akkor, ha már elfogtam. Illetve ha gondolod, te is elfoghatod, nekem már van elég pokémonom. És akkor Spearow sem folyton téged kergetne.
Közben elindultunk a barlang felé, Mordon pedig elõvett egy köteg madzagot. - Az meg minek, ki akarod vele húzni a barlangig? Hehehe... - Nevetek egy jót a saját viccemen.
Lassan beértünk az erdõbe. Az egyik nagyobb tölgyfánál letettem a táskámat és felvetettem, hogy gyûjtsük ide a tûzifát, majd itt, egy helyen összekötjük a könnyebb szállítás érdekében. Igazából a hónunk alatt is cipelhettük volna, de a zsákban lévõ sok cucc, mint a kaja, hálózsák, egyéb dolgok kezdték éreztetni súlyukat a vállamon. De jó, hogy vizet nem kellett magammal hoznom, hisz Poliwag is velem van.
//volt egy rész, ahol az egyik szereplõ valami vaxszal kente be az Onixát, hogy ellenálló legyen a vízzel szemben :-D
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Feb 27, 2013 8:29:37 GMT 1
-Zseniális. Nem is rossz gondolat.- Mondom, ránézve a labdákra, amiket Webber felém mutat, majd meghallgatom amint taglalja tervét. - És egy másik szín, vagy színpárosítás?- Felelem nemes egyszerűséggel, miközben elgondolkodom hogy ha szűk egy év alatt csak három pokemont fogott el, akkor nekem szem lehetnek jobb esélyeim a befogások során. Ezt követően Webber felemlegette Spearowt és a kergetőzést, ami nem tetszett kis haveromnak, aki csúnyán nézett újdonsült barátomra. -Igazság szerint, nemigen akarok még befogni. Előbb Spearow tudjon valami tuti trükköt, amivel esélyes a győzelem.- Mondom el ötletemet Webbernek, aki egy fura poénnal indítja a fagyűjtést.
-Ö...- hangzik furcsálló hangom.
Amint Webber letette a táskáját egy tölgy alá, megkövetve a példáját, mellé helyeztem a saját holmimat is, majd elkezdtem a keresett száraz fát összeszedegetni egy nagy kupacba. Spearow unalmában leszállt a vállamról, és elkezdett a környékek bozótosaiban kutakodni.
//Ahha, az klassz rész volt. Csak a homokozóban lesikálni volt ciki. XD///
|
|
|
Post by Webber on Feb 28, 2013 22:08:30 GMT 1
- Hát ha szín szerint kéne választanom, akkor egy feketének, zöldnek, vagy sárgának is örülnék. De mindegy is ráérek még ezen gondolkodni. Spearow csúnyán néz rám a beszólásom miatt, így elkerülendõ a bajt elindulok tûzifát keresni. Mivel az úton nem nagyon láttam még csak gallyakat sem, így beljebb mentem az erdõbe. Talán csak rossz felé indultam, de pár fogpiszkálón, meg az avaron kívül nem találok a földön semmit, ezért úgy döntök, letördelek pár ágat valamelyik fáról. Itt is van egy. Nem is túl magas, bár van rajta pár levél, annyira nem éghet rosszul. Megfogtam az egyik ágát, de az hirtelen kirántotta magát a kezembõl, majd a másik ágával felém csapott, majd hátraugrott egy kicsit. - Ááááááá! - Ez volt az elsõ gondolat, ami eszembe jutott. Baromira megijedtem, ha reggel nem mentem volna ki, most biztos bement volna! Mi a fene ez? Most látom, hogy szemei is vannak. Egy pokémon lenne? Megdermedve álltam és vártam, hogy vajon elfut, vagy megtámad. Sosem láttam még ilyen pokémont. Ha ez is olyan természetû, mint az a lila pokémon, akkor most elég nagy bajban vagyok. Valószínûleg fû típusú lehet, ilyen kinézettel legalábbis más nem jut az eszembe. Az egyik gyökerével lassan felém lép.
// én inkább bevittem volna a pokécenterbe :-D
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Mar 1, 2013 15:40:31 GMT 1
-Nem értem.- Nézek értetlenül a színezős dilemma után, majd mivel Spearow megint gonoszkodni akart, megkövetve Webber példáját, én is nekiláttam a fagyűjtésnek. -Rossz madár vagy! Miért rémisztgeted Webbert?- Vonom kérdőre, miközben a száraz gallyakat és ágakat halmozom fel a karomban. -Egyedül neki van térképe, és hajlandó átvezetni minket Jothoba, te meg felkapod vele szemben is a vizet. Moderáld magad pajti!- Utasítom rendre Spearowt, aki felhúzza magát azon hogy megkorholtam, majd amint lehajoltam egy szép ágért, megcsípte az ülepemet, amitől feljajdultam, és elkezdtem szaladni az összes eddig összeszedett fámmal. -Jaj! JAJ JAJ JAJ!!!- Kiáltoztam kétségbeesve nyomomban Spearowal, aki elszántan kergetett.
|
|
|
Post by Webber on Mar 3, 2013 15:58:28 GMT 1
Majd a másik gyökerét az elõzõ elé teszi. Ez rám akar támadni - konstatálom, de már késõn. Elrugaszkodott és az ág-kezeivel megszorított. Minthacsak egy régi barátot üdvözölne egy túlkokszolt Machamp. Mindjárt kiszorítja belõlem az összes levegõt és olyan passzentosan sikerült megfognia, hogy még a pokélabdáimhoz sem tudok odanyúlni. Közben - a zöld bogyók nyikorgásától, amit nemrég faleveleknek néztem alig hallhatóan, - meghallom Mordont, amint jajveszékelve kiáltozik. Remélem nem került õ is bajba és vár arra, hogy segítsek neki. Talán csak megint Spearow-val fogócskáznak. Összeszedem magam és kinyomva a maradék levegõt a tüdõmbõl, a számat és nyelvemet, valamint fogaimat és természetesen a hangszálaimat megfelelõen használva égbekiáltom a szót, amit ilyenkor kell: - Segg... segítség!!
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Mar 3, 2013 17:46:50 GMT 1
-Akaszkodj már le!- Veszekedtem Spearowal, aki egyre ádázabbul ragadt rám. Mindig utálatos szokása volt hogy úgy ragadt rám mint légy a légypapírra. Ráadásul ha utolér, mindig megagyalt a csőrével. Kicsin múlott ugyan, de ez megint bekövetkezett volna, hacsak nem hallottuk volna meg Webber segélykiáltásait. -Hallod ezt?- Nézek Spearowra, aki helyeslően bólogatott, majd amint elindultam a hang irányába, ő is követet. Rövid út után összefutottunk Webberrel, akit egy furcsa bokor szorongatott. -Hagyod békén a komámat te agresszív faiskolakerülő!- Kiáltottam fennhangon, hős póza állva, majd eképpen folytattam. -Verekedéssel nem mész semmire. Hagyd békén a cimborámat, mert a végén az én hozzáállásom is olyan agresszív lesz mint a tiéd.- Fejeztem be belépőszövegemet, majd Spearowra néztem, aki egy fa tetejéről figyelt. -Na, milyen volt?- Kérdeztem, mire harmadik szemem előtt kirajzolódott ahogy Spearow homlokáról egy nagy izzadságcsepp gördül le, mintha a belépőm fárasztóbb lett volna mint egy maratoni futás. Majd visszatekintettem Webberékre, ahol az agresszív Bonsai osztotta Spearow véleményét. -Azért szerintem ilyen rossz nem lehettem.- Mondom összehúzott szemöldökkel.
|
|
|
Post by Webber on Mar 3, 2013 21:52:31 GMT 1
Úgy látszik, Mordon nem detektálta, hogy mekkora gondban vagyok, így megpróbálok fotoszintetizálni, illetve a tüdõmben lévõ széndioxidot oxigénné változtatni. - Nagyon klassz volt, de jobban tetszene, ha segítenél kibontakozni ennek a fának az ölelésébõl. Ennyi. Az esetlegesen tüdõmben maradt oxigénatomokat a szervezetem fenntartására fordítom, remélve hogy nem újdonsült cimborám lesz az utolsó ember, akivel beszéltem. Lehet, hogy jobban jártam volna, ha Spearow-nak szólok, õ legalább biztosan megcsipkedte volna ezt a pszeudo-növényt. Vagy engem.
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Mar 3, 2013 22:07:43 GMT 1
-Én is ezt gondolom.- Mondom fülig elvigyorodva Webber kedves hozzászólásán, amit különböző színekben játszó fejjel mondott el nekem, majd végül leesett hogy mi is forog kockán. -Egek. Erről el is feledkeztem.- Mondom egyik tenyeremet végighúzva az arcomon, majd fenyegetően a fa felé fordulok. -Engedd el a haveromat! Nem viccelek, hoztam magammal fejszét!- Fenyegetem csúnyán a szeretethiányos, halálos ölelést adó pokemont, aki rám sem hederít. -Ezt ne! Ne csináld! Jobban teszed ha hallgatsz az okos szóra!- Nézek dühösen ismét ellenfelünkre, de ez sem hatja meg. -Oké. Nincs más választásom. Spearow, légy kedves, és rendezd át a lombját. A stílust rád bízom.- Mondom a fán ülő barátomhoz fordulva, aki mélyen durmol, ahelyett hogy metenné amit kérdtem. Így hát vettem egy mély levegőt, és akkorát ordítottam rá, hogy ijedtében repült neki ellenfelének, akit alaposan meglephetett a támadás. Spearow amint nekirepült ellenfelének, elkezdte csipkedni, és karmolászni, de oly lendülettel, hogy bármiféle karommal, vagy pengével rendelkező pokemonnak becsületére vált volna.
|
|
|
Post by Webber on Mar 4, 2013 0:52:51 GMT 1
Miközben az elõttem megjelenõ csillagokban felfedezni véltem a Tauros csillagképet, Mordon szóval próbálja meggyõzni fogvatartómat, hogy engedjen el. Rövid próbálkozás után rájön, hogy muszáj pokémonját is bevetnie, ha nem akar egyedül Johtoba menni. Bár a térképemet megszerezheti, miután ez a fa végzett velem. Mordon udvariasan megkéri társát, hogy hámozza le rólam ezt a fakérget. Összeszorítom szemem-fogam, várva a becsapódást, de nem történik semmi. Az a dög elaludt! Mordon erre rárivall, mire õ úgy csap le 'ránk', mintha mi keltettük volna fel. Szerencsére azért észrevette, hogy nem szórakozásból lett felkeltve, így engem kihagy a fenyítésbõl. Tényleg mindent belead, pár másodperc múlva érzem, hogy enged a szorításból. Még nem tudok kibújni az ágak közül, de legalább fel tudok lélegezni, minthacsak egy Halls cukorkát vettem volna be. És még egyszer. El is felejtettem, milyen friss itt az erdõben a levegõ. Gondolataim közül felmerülve lekapom Poliwag labdáját az övemrõl, majd elhajítom épp amerre sikerül. - Poliwag, vízágyút! - Adom ki az utasítást, bár tudom, hogy ebbõl én is fogok kapni rendesen. Slutty! - Grrrgrrr! - Nem, nem gargalizálok, csak a számba kerülõ vizet próbálom a tüdõmtõl távol tartani. Ekkor a faszerzet teljesen elenged, így kitérhetek a víz elõl. Hátrapillantva látom, hogy nemcsak Spearow-nak, de még a víznek sem örült. Kezeit maga elé tartva próbál védekezni, miközben lassan hátrálni kezd a fák közé. Talán meg is sajnálnám kicsit, ha nem akart volna kinyírni. Már azt hittem, sosem támadsz erre a pokémonra! Gondoltam magamban Mordonnak, de az agyamban futó interpretáló szubrutinnak köszönhetõen csak annyit mondtam: - Kösz, hogy megmentettél!
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Mar 4, 2013 15:56:20 GMT 1
-Kapd el! Ez az! A terror madarának bosszúja!- Éljenzem Spearowt, aki szerény tudományát bevetve próbálja elkergetni Webber támadóját, aminek eredményeképp a bestia figyelme annyira megoszlik, hogy Webber egy pillanatra szabadulva a szorításból, így a arcszíne némiképp javult és képessé vált elengedni az egyik pokemonját, Poli....Poli...valamit, aki alaposan képen lövi vízzel mind gazdáját, mind annak támadóját. -És most nagytisztálkodást is tartotok? Arról volt szó hogy harcolunk nem?- Nézek értetlenkedve a kialakult helyzetre, majd a visszahúzódó kis támadóra nézek. -Te meg menj a sunyiba! Ne is lássalak mégegyszer, ha a cimboráimat bántod!- Szidtam meg a szerzetet, majd kivéve egy pár leveles gallyat a tüzelésre szánt fakötegből, fejem felé emelve, értelmetlen hangokat adva ki, kergettem vissza az erdőbe.
|
|
|
Post by Webber on Mar 4, 2013 23:51:18 GMT 1
- Ja, megizzadtam ebben a nagy erõlködésben, gondoltam veszek egy friss zuhanyt. Te nem kérsz? - Válaszolok Mordonnak, aki Poliwag vízágyúján humorizál. - Mondjuk ahhoz képest, hogy fû típusú, nem nagyon komálja a vizet... - Jegyeztem meg immár vízi pokémonomnak, útitársam ugyanis felkapott pár kevésbé meztelen gallyat és elkezdte üldözni az ismeretlen pokémont. - Ha már annyira belelendültél, akár el is foghatnád. - Kiáltom utána. Ekkor jut eszembe, hogy szinte semmit nem tudok róla, lehet, hogy még pokélabdái sincsenek. Talán nem is tréner, egyszerûen csak kapott egy Spearow-t karácsonyra. Bár a kapcsolatukat elnézve lehet, hogy csak találta a földön. Mármint a labdát, benne a madárral.
Mordon közben visszaér, én pedig úgy döntök, hogy pozitív megjegyzéssel illetem fagyûjteményét: - Látom, elég sok tûzifát sikerült gyûjtened. Sajnos én mással voltam elfoglalva... Azért ez érdekes, nem? Ez már a második olyan pokémon a mai nap, ami nem idevalósi. Mert gondolom ez sem ebbõl a régióból származik, mert Kanto pokémonjait elég jól ismerem. Hacsak nem egy Ditto volt az! Ó a fenébe! Kissé már bánom, hogy Mordon elkergette, mert azért egy Dittóval összefutni nagyon különleges és ritka esemény. Bár Ditto csak lemásolni tud valakit, szóval ha ez tényleg egy Ditto volt, akkor meg kell lennie egy ugyanilyen, nem Ditto pokémonnak a közelben. - Mindegy is, örülök, hogy túléltem. Szerinted elég lesz ennyi fa, vagy fussunk utána és vágjuk tûzre azt a fapokémont?
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Mar 6, 2013 13:33:05 GMT 1
-ÁÁÁÁ!- Kiáltottam el magam az ismeretlen pokemon után szaladva a lombos faággal, amit a fejem felett lóbáltam. -Eredj innét! Nem jársz jól ha kekeckedsz!- Kiáltottam utána, és elégedetten visszatérek Webber mellé, aki megjegyzi hogy elkaphattam volna. -Á. Nem lett volna fer küzdelem. Elvégre már ketten ugrottunk neki, és hát az úgy túl nagy könnyítés.- Felelem. -Igen. Spearow mellett igazi sporttá válik a legegyszerűbb dolog is. Ha unja magát. Meglát, és megkerget.- Mondom, büszkén a fejem felé emelve trófeámat. -Bizony. Nekem is gyanús ez. Lehet hogy az alagút is tele lesz mindenféle pokemonnal?- Kérdezem Webbert izgatottan, majd rátérünk a fákra...megint. -Hát... nem tudom. Egyéni véleményed van?- Nézek ismét kérdőn, letelepedve a faköteg mellé.
|
|
|
Post by Webber on Mar 6, 2013 20:56:55 GMT 1
-Remélem összefutunk egy-két kevésbé gyakori, vagy netán Johto-régióból származó pokémonnal. Tényleg! Lehet, hogy az a lila, meg ez a fa is a barlangon át jöttek! Johtóból! Ott minden pokémon ilyen agresszív, vagy a barlangban történt velük valami, ami miatt így rátámadnak mindenkire.
- Szerintem elég lesz a tûzifa, szóval ha te is úgy gondolod, indulhatunk. Megfeleztük a fát, majd összekötöttük a két adagot, felmarkoltuk és már indultunk is.
- Amúgy te is pokémontréner vagy? Vagy mi járatban voltál a városban? Csak Johto miatt jöttél ide?
|
|
|
Post by Mordon Ismur on Mar 7, 2013 14:20:43 GMT 1
-Hát én is. Persze beérem kezdetnek egy Spearowal azonos kaliberű pokemonnal. Nem kell ilyen ormótlan bestia. Az eddigiek is elég vérmesek voltak.- Válaszolom miközben az összeszedett fát rendezgetem kupacokba, mert Webber szerint elégnek bizonyult a mennyiség. Végül barátom feltette az ominózus kérdést, hogy tréner vagyok-e. Spearow válaszul nemlegesen megrázta a fejét. -Hééé! Nem téged kérdezett. Persze hogy az vagyok.- Mondom vidáman, de Spearow megint a fejét rázta. -Ne csináld már!- Mondom Spearownak, majd Webberhez fordulok. -Hagyd csak. Mindig engem szekál. Tulajdonképp Jotho végett jöttem ide. Szeretnék tapasztalatot gyűjteni, és azt hallottam szép hely. Megér egy utat oda menni. Meg persze egy-két hasznos pokemon sem lenne hátrányomra.- Felelem.
|
|