|
Post by Lucius Hedgedog on Jul 31, 2011 19:42:56 GMT 1
Ha gondolod, nyiss egy topicot neki, hogy az új tagoknak szánod, tippek-trükkök mehetnek oda, én pedig majd átrakom a szabályzat részhez.
Ó, és... elõre is köszönöm!
|
|
|
Post by Webber on Mar 22, 2012 22:43:59 GMT 1
Asszem Boris kérdezte, hogy most akkor vannak-e állatok, meg növények a Pokémonban? Én úgy vettem észre, hogy növények vannak, pl. fák, fû, virágok; aztán vannak a fû típusú pokémonok, amik hasonlíthatnak a sima növényekre, de õk akkor is pokémonok.
Állatok - néhány bakitól eltekintve - nincsenek. Mikor James zacskós halat kínált valakinek, vagy mikor az elsüllyedt hajó ablakán kinézve láttunk néhány sima halat. :-D
De akkor mit esznek? Kérdezte szintén Boris. Szerintetek mit csináltak Ash 30 Taurosával? :-D Ez jó kérdés, mert biztos nem csak növényeket esznek, de gondolom nem vágják le Miltanket, vagy Torchiet. (ez valami csirkepokémon)
Ugyancsak volt kérdés, hogy honnan tudják, hogy valami csirkepokémon, ha nincs csirke. Ez szerintem csak a nézõk miatt mondják, hogy tudjuk mihez hasonlítani õket. (tudtátok, hogy Diglet VAKONDpokémon?!)
Hogy kerül vissza a labda? Néha lehetett látni, hogy Ash kezébe visszapattan a labda, de a vízbõl tényleg nehéz lenne visszaszerezni. Talán a pokémon, aki kijött belõle, õ szerzi vissza.
Utoljára egy kérdés: hogy kerülnek elõ a tojások a pokémonokból? Hogy néz ki egy Exeggcutor tojás? Õk egy tojásból kelnek ki?
|
|
|
Post by Betty on Mar 23, 2012 0:36:37 GMT 1
Rendes állatok márpedig vannak a pokémonok világában! És azok nemcsak bakik, az animében és a mangában is szerepelnek igazi, rendes állatok. Nézzétek meg a bulbapédia erről szóló cikkét: bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Animals_in_the_Pok%C3%A9mon_world
A tojásokról annyit, hogy a szerkesztők nem nagyon akartak belemenni ebbe a dologba, érthető okokból, a történet szerint még soha senki nem látta, hogy egy pokémon tojást rak, mindig "csak úgy" találják. És kikelés után a tojáshéj darabjai nem maradnak meg, hanem az egész tojat a benne lévő pokémonná alakul. Igaz ez nem magyarázza exeggcute-ot, dehát erre szerintem nem is akartak nagyon magyarázatot találni.
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Mar 23, 2012 6:40:49 GMT 1
Ha már a tojásoknál tartunk, inkább ide linkelek egy tegnap látott képet: Kangaskhan Illetve, hogy témánál maradjunk: én is úgy gondolom, hogy vannak rendes állatok is a pokémonok világában. Nem látunk rizs-termõföldeket sem, mégis állandóan monchy-t, vagy mit ettek Brockkal, ami, ha jól tudom, fõként rizs alapú. A valódi állatok nem lényegesek a sorozat szempontjából, ezért nem fektetnek nagy hangsúlyt rájuk. Mégis többnek kell lenniük hibánál, amikor nagyritkán megjelennek. Szerintem legalábbis túl profik ahhoz a rajzolók, hogy ennyi "hibát" benne hagyjanak, mint ahány utalás van a jelenlétükre.
|
|
|
Post by Webber on Mar 23, 2012 8:54:54 GMT 1
Háát, nem nagyon gyõztetek meg. :-D Pl mikor Ash tehénjelmezbe öltözött, az csak a poén kedvéért volt, azon próbált viccelõdni, hogy Caterpie-->COWterpie. Mondjuk tényleg, a Bulbapédián elég sok példa van, de szinte az összeset vagy megették, vagy csak sima halak voltak.
Régebben írta valaki a pokémoncenteres chat-ben, hogy látott az animében egy mongúzt. Akkor nem nagyon kerestem rá, azt hittem, valami sokkal késõbbi részben lesz majd, de most látom, hogy a 20. részben volt!
Lehet, egyszerûbb lenne megkérdezni Satoshi-t, a Pokémon kitalálóját, õ biztos tudja. :-)
A Kangashkan-os kép tényleg durva, bár szerintem õt nem nagyon keltetik így ki, mivel ritkák, meg vadon élnek, hanem elintézik egyedül...
|
|
|
Post by Boris Usaghi on Mar 24, 2012 17:41:23 GMT 1
Webber én erősen fenntartom, hogy vannak sima állatok is a pokémon világában, minden logikai szempont (táplálkozás, a rengeteg utalás, a pokedex hasonlító szövegei, stb) mind-miond ezt támasztják alá, arra pedig soha, sehol, semmilyen utalás nincs tudtommal, (én nem emlékszem ilyenre) hogy csak pokémonok lennének. Főképpen, hogy ezek gyakorlatilag emberi intelligenciájú lényeknek tekinthetők, vagyis el kéne képzelni egy olyan világot, ahol minden helyváltoztatásra képes (meg pár nem képes ) létforma mind intelligens? Nem hinném. Emellett minden logika is azt támasztja alá, hogy bőven kell lenniük normális állatoknak is, egyszerűen a játékban vagy az animében nem volt különösebb szerepük így nem hangsúlyosak, de szerintem léteznek. Jaés nem veszem el Trant mester témafelhozási kérdését, a pokedex hasonlító szövegeire való rámutatáson kívül ő volt az elkövető
|
|
|
Post by Yessi on Mar 24, 2012 17:54:06 GMT 1
Ezt én is szeretném alátámasztani. Nem rég a kezembe vettem egy nagyon régi MONDO számot. Elkezdtem nézegetni és egy Pokemon-os cikk van rajta. (Az eredeti anime és Black&White-ről külön-külön) és akkor idézem "A hely ahol a történt játszódik, egy olyan világ, ahol az emberek, állatok és növények mellet egy negyedik élőlénycsoport is létezik, a pokémonok." Ezt Bagszi írta. Remélem mindenki tudja, ki ő.
|
|
|
Post by Rodolfo Valentino on Apr 1, 2012 17:17:34 GMT 1
Hát akkor feltenném kérdésemet: nyílik-e lehetőség arra, hogy egy játékos alapíthat-e szervezetet és ha igen, vannak-e korlátai, elvárásai, feltételei?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 1, 2012 17:29:55 GMT 1
Ha gondolod, írd meg itt. A másik lehetõség, amit látok, hogy küldd el az ötleteid PM-ben, és megbeszéljük.
|
|
|
Post by Trant Hardwin on Apr 27, 2012 14:38:13 GMT 1
Na akkor kérdezek, mert hát nem találtam kielégítõ választ a kérdésemre. Mi volt a világban 1000 évvel ezelõtt? Hogyan is éltek az emberek, vagy mit is csináltak? Esetleg hol találok egy rendes világleírást?
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 28, 2012 11:23:02 GMT 1
Tudtommal nincs konkrétabb leírása annál a vázlatosnál, amit Taimu régió leírásához varázsoltam, mivel nem egy kidolgozott kor. Éppen ezért elég nagy a szabadság (és kevés a megkötés - ahogy szokás ). Éppen ezért az a kor nagyjából olyan, amilyennek ti megírjátok. Ha ennél több kapaszkodó kell, akkor amit ajánlani tudok: az elfogadott ET-k átolvasása, vagy rákeresel erre: pokemon movie 8. Egy indavideós linket fog kiadni. Nem kell az egészet megnézni, csak az elsõ 10 perc szól határozottan arról a korról. Ha ennél is több leírás kell, akkor szólj, majd próbálok keríteni.
|
|
|
Post by Attila on Apr 28, 2012 19:55:18 GMT 1
Hogy tudnám azt megoldani, hogy az aláírásomban kétfelé osszak egy mezőt és a jelen, valamint az ezer évvel ezelőtti pokémonjaimat soroljam fel? Valaki segítsen, mert az ilyenekhez (most aztán kegyetlenül őszinte leszek ) igen buta vagyok... :$
|
|
|
Post by Jake Hedgedog on Apr 28, 2012 21:17:28 GMT 1
Lehet táblázatot kódokkal csinálni, nagyjából úgy, ahogy a régiók vannak felosztva, vagy a boardok vannak képekkel ellátva, de az sok karakter. Amit ajánlok, az igen egyszerû: a kettõ közé ütsz entert, teszel egy (hr) kódot, belinkeled a pokéid képét, amit egy képpé varázsoltál, és kész is. A szöveget kell csak hozzáírnod (ha nem tetted volna ezt meg már a képen).
|
|
|
Post by Attila on Apr 28, 2012 21:42:43 GMT 1
Áhhh.. Köszi szépen Prof a választ!
|
|
|
Post by Betty on May 23, 2012 11:09:40 GMT 1
Egy kérdésem lenne, méghozzá most nem a proftól, hanem azoktól az emberektől, akik részt vesznek az apokalipszises kalandban.
Azért írok ide, mert a chatet vagy nem minden érintett nézi, vagy pedig amikor fönt van, mi nem vagyunk fönt, így nem tudjuk megkérdezni. Viszont ha új postot írok az csak feltűnik mindenkinek! ;D A szitu: a közös felvezetésben éppen Borist várjuk, rajta kívül Hope és én nem írtuk oda a befejező reagot. A többiek már elindultak az új helyszínek felé.
Szóval:
Aura: Ugye mi vagyunk ketten, mivel a sorrendet most nem tartjuk, írok Boris előtt egy befejező reagot a felvezetőbe, és utána nyitok/nyithatsz egy újat a tűz szigeten. Nekünk nem kell megvárni ehhez sem Borist sem Hope-ot. Mit gondolsz?
Nosh és Rolf: Ti már mindketten "végeztetek" a felvezetővel, miért nem kezditek el a ti madaratok legyőzését? Nem kell mindenkinek egyszerre lejátszania. Persze ez csak egy ötlet.
Hope: Attila igaz már írt egy lezáró reagot, de ezt azt mondta kitörölheti. Még június elejéig vár rátok, utána befejezettnek tekinti. Kérdés: Hope, mivel ti hárman játszotok, akár ki is hagyhatjátok Borist ideiglenesen, amíg nem tér vissza.
Boris: Hát jah. Remélem nincs semmi komolyabb, amiért nem jössz fel, de ha mégis felkukkantanál, megírhatnád, hogy hogyan tervezted az éppen folyamatban lévő kalandjaidat. Ergo leszel, vagy inaktívvá válsz és akkor írsz egy elköszönő reagot mindenhova, vagy még időt kérsz stb.
Attila: Csakhogy ne hagyjalak ki. Amúgy a te véleményedet ismerem chatről.
Azért szedtem így össze, mert kicsit elegem/elegünk lett az álló kalandok mennyiségéből, pedig speciel ez a kaland simán mehetne, hiszen a 7 emberből csak 1 hiányzik. Ki hogyan gondolja?
|
|